Widok
Nieuczciwy najemca - UWAGA
Uwaga
Nie polecam zawierania umów najmu (i innych) z:
Eweliną Hnatyszyn - Kasperek (pesel 79122807507 z Braniewa) i jej mężem Piotrem Kasperek.
Wynajmowałam im mieszkanie przez kilka lat, niestety nie kontrolowałam stanu lokalu. W lipcu cichaczem opuścili lokal, nie zapłacili rachunków, klucze podrzuciła jakaś "koleżanka" w połowie sierpnia. Mieszkanie jakie zastałam po nich to SYF totalny - wszystko do remontu. Pokradli automaty od bezpieczników, żarówki energooszczędne i Bóg wie co jeszcze... Od sąsiadów wiem, że planowali wyjazd do Irlandii juz od kwienia (zabrali papiery córki ze szkoły podstawowej), a w lokalu w ostatnich miesiącach mieszkalo z nimi dodatkowo ok.5 osób - czyli razem 8 a nie 3 jak było w umowie. Rachunki za wodę i prąd są porażające.
Radzę uważajcie na tych ludzi - skoro mieli tupet tak oszukać jednych ludzi, to z innymi też nie będą się cackać!
Nie polecam zawierania umów najmu (i innych) z:
Eweliną Hnatyszyn - Kasperek (pesel 79122807507 z Braniewa) i jej mężem Piotrem Kasperek.
Wynajmowałam im mieszkanie przez kilka lat, niestety nie kontrolowałam stanu lokalu. W lipcu cichaczem opuścili lokal, nie zapłacili rachunków, klucze podrzuciła jakaś "koleżanka" w połowie sierpnia. Mieszkanie jakie zastałam po nich to SYF totalny - wszystko do remontu. Pokradli automaty od bezpieczników, żarówki energooszczędne i Bóg wie co jeszcze... Od sąsiadów wiem, że planowali wyjazd do Irlandii juz od kwienia (zabrali papiery córki ze szkoły podstawowej), a w lokalu w ostatnich miesiącach mieszkalo z nimi dodatkowo ok.5 osób - czyli razem 8 a nie 3 jak było w umowie. Rachunki za wodę i prąd są porażające.
Radzę uważajcie na tych ludzi - skoro mieli tupet tak oszukać jednych ludzi, to z innymi też nie będą się cackać!
jaska napisał(a):
> a nie lepiej tego zgłosić na policję, a nie wylewać swoje żale
> na jakimś forum? i to podając do tego nr pesel??
Masz jaśka rację.
Pewnie, że zgłosić na policję ale co policji do tego.
To jest sprawa cywilna.
Bardzo dobrze, że tu pisze i podaje dane.
Twoje dane też są publiczne jak nie zapłacisz rachunku powyżej 200 zł i w czasie dłuższym niż 2 miesiace.
Bez różnicy gdzie pracuje czy jako robotnik czy prezydent kraju.
Chamstwo, oszustwo, złodziejstwo trzeba tempic i to publicznie a nie ukrywać.
Jestem za.
> a nie lepiej tego zgłosić na policję, a nie wylewać swoje żale
> na jakimś forum? i to podając do tego nr pesel??
Masz jaśka rację.
Pewnie, że zgłosić na policję ale co policji do tego.
To jest sprawa cywilna.
Bardzo dobrze, że tu pisze i podaje dane.
Twoje dane też są publiczne jak nie zapłacisz rachunku powyżej 200 zł i w czasie dłuższym niż 2 miesiace.
Bez różnicy gdzie pracuje czy jako robotnik czy prezydent kraju.
Chamstwo, oszustwo, złodziejstwo trzeba tempic i to publicznie a nie ukrywać.
Jestem za.
Takie jest moje zdanie
Ryszard Zieliński
Ryszard Zieliński
Policja - "niska szkodliwość społeczna, nie opłaca się robić zachodu bo i tak pani nic nie osiągnie, jedynie będzie pani wzywana na wyjasnienia itp." Sprawa cywilna - podobie... za małe straty i za długo trwa...
Zostaje przekazać dalej personalia takich ludzi aby inni nie ponieśli podobnych strat. Taki najemca doskonale wie, że zgodnie z prawem to nic mu nie grozi... niestety...
Zostaje przekazać dalej personalia takich ludzi aby inni nie ponieśli podobnych strat. Taki najemca doskonale wie, że zgodnie z prawem to nic mu nie grozi... niestety...
jurekdz napisał(a):
> jesli miales z nimi umowe
> to jak najbardziej z powodztwa cywilnego sie oplaca
> chocby dla "horrendalnych rachunkow" czy samego czynszu
>
> pozdrawiam
> jurek
Fajnie radzisz i ja też tak myślałem.
Powinieneś dodać, że jeszcze oprócz dowodów wszelkiego rodzaju sedziemu musisz dostarczyć obwinionego inaczej palcem nie ruszy a policja wcale tymbardziej, że wyjechał do Irlandii.
Prawo jest. Sprawiedliwoś też. Jest nawet Prawo i Sprawiedliwość.
Cóż z tego, ale nie dla poszkodowanego.
> jesli miales z nimi umowe
> to jak najbardziej z powodztwa cywilnego sie oplaca
> chocby dla "horrendalnych rachunkow" czy samego czynszu
>
> pozdrawiam
> jurek
Fajnie radzisz i ja też tak myślałem.
Powinieneś dodać, że jeszcze oprócz dowodów wszelkiego rodzaju sedziemu musisz dostarczyć obwinionego inaczej palcem nie ruszy a policja wcale tymbardziej, że wyjechał do Irlandii.
Prawo jest. Sprawiedliwoś też. Jest nawet Prawo i Sprawiedliwość.
Cóż z tego, ale nie dla poszkodowanego.
Takie jest moje zdanie
Ryszard Zieliński
Ryszard Zieliński
Wynajmujący napisał(a):
> Odpuściłabyś po "rzeczowej" rozmowie z policjantami i osobami
> które zechciały kiedyś się w to bawić... no chyba, że masz czas
> i pieniądze na zakładanie spraw o "marne" 6.000 zł
> A umowa jest - z niej mam owe dane personalne...
nie odpuscilbym, ale i nie dopuscilbym do takiej zaleglosci
wynajmuje kilka pare mieszkan... mam i lepsze i gorsze doswiadczenia
jednak nie widze miejsca na takie przeginanie
pozdrawiam
jurek
> Odpuściłabyś po "rzeczowej" rozmowie z policjantami i osobami
> które zechciały kiedyś się w to bawić... no chyba, że masz czas
> i pieniądze na zakładanie spraw o "marne" 6.000 zł
> A umowa jest - z niej mam owe dane personalne...
nie odpuscilbym, ale i nie dopuscilbym do takiej zaleglosci
wynajmuje kilka pare mieszkan... mam i lepsze i gorsze doswiadczenia
jednak nie widze miejsca na takie przeginanie
pozdrawiam
jurek
Przestrzegam przed wynajęciem czegokolwiek marcie K. (z domu Kowalskich) i jej mężowi. Kobieta nie płaci terminowo czynszu, o ostatnich opłatach można zapomnieć. Brak jakiegokolwiek kontaktu, wymieniają zamki nie informując właścicieli i zostawią po sobie doszczętnie zasyfione mieszkanie. Jeśli ktoś miał kontakt z tymi osobnikami, proszę o maila amay8009@gmail.com.