Widok

Niewinne

Niewinne Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Niewinne.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znakomity film. To wielkie oskarżenie wojny. Zło nie zaczyna się z chwilą jej wybuchu i nie kończy w momencie podpisania pokoju. To czas bezprawia narastający przed i długo trwający po. Wyzwoliciele i prześladowani stają się oprawcami. Powracający do domów spotykają się z ich nowymi właścicielami. Radość przeżycia mącą bezsensowne śmierci. Prywatne oddziały wymierzają prywatną sprawiedliwość. Taka jest wojna. Czasami mam wrażenie że ta ostatnia Wielka Światowa trwa do dzisiaj. Niezależnie od różnych opinii zachęcam do wyrobienia sobie własnego zdania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

święte słowa

szkoda, że ludzie ciągle nabierają się na 'Maryję zawsze dziewicę', 'chrzest niemowląt', celibat itp, zamiast wierzyć biblii i oglądać dobre filmy. Słabej jakości pseudochrześcijańska propaganda tylko nastawia ludzi antagonistycznie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czysta prawda

Bardzo płytki.Nie to co polski komunizm.Jak spojrzeć na ich przywódców jak Tusk,Petru czy Nowacka to widać nie tylko teoretyczną znajomość marksizmu i leninizmu ale także ich stosowanie w życiu.
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gniot

Kolejny po Idzie element walki z Kościołem Katolickim (zakłamany, sfałszowany scenariusz) i Polakami.
Dla utożsamiających się z tzw. 2 sortem i historyków propagandy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Polecam

Film wyważony, podejście do tematu subtelne, piękna muzyka. Serdecznie polecam. MM
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

napisałeś o "zorganizowanej sekcie". Co przy tym myślałeś? Nie wiem, nie napisałeś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo ciekawa historia. Dobrze że znalazła zainteresowanie poza Polską.
Dobrze oddany klimat powojennej sytuacji na polskiej prowincji.
Świetnie pokazane ludzkie dylematy i nieprzewidywalność losu.
Fatalny epizod z lekarzem żydowskiego pochodzenia. Pojawia się jakby przybył z przyszłości i takie wygłasza opinie, zupełnie nieuprawnione w czasie, kiedy rozgrywa się akcja filmu ( dla mnie niedoinformowanie reżyserki i scenarzysty i niestety bezrefleksyjnie powtarzana opinia o polskim antysemityzmie ).
Czegoś mi w tej opowieści brakuje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

fantastyczna Lou de Laâge

niedawno w Żaku też świetna jako Sarah w Respire

no a Polki, ok, nie róbmy z Kuleszy bóstwa, zagrała poprawnie, niewdzięczną rolę miała
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

OK, ale nie powiesz mi, że sztucznie naciągana egzaltacja w filmach o "cudach"

jest lepsza od poświadczonych materialnie dramatów rzeczywistego świata.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mówiłem o religii (swoją drogą zmiana statusu sekty przez zasiedzenie, to ciekawa koncepcja), tylko o głosujących,

to zrozumiałby każdy z IQ>50.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

To mógł być dobry film

Zabrakło dobrych rozwiązań scenariuszowo - reżyserskich.Jest kilka scen,które aż proszą się o lepsze zagranie. Brak wiarygodności ,dramatyzmu.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 7

Popieram

Kulesza już powtarzalna. Buzek genialna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

a może ty jesteś z jakiejś marginalnej sekty ?

Jak coś jest powszechne, ma 1050-letnią tradycję to nie może być sektą. Nieliczni odmieńcy i frustraci tworzą sekty.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dobry film

Idąc na ten film myślałam, że to ciężki kaliber, dołujący film a odkryłam film oglądający się lekko, pokazuje trudne decyzje, cierpienie kobiet ich dylematy jak i odwagę, wiara w Boga przez pryzmat oczu innej kultury, genialna gra aktorka Agaty Buzek. Mnie się podobał.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 38

LOL, wszystkie religijne filmy oceniane na maksa przez jakąś zorganizowaną sektę,

ale gdy tematem jest los zgwałconych przez żołdaków sióstr, to pies z kulawą nogą się nie zainteresował.
Taki jest własnie polski katolicyzm: płytki jak woda w kałuży.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 51

Polecam

Dający do myślenia film. Świetna obsada aktorska.
Jak najbardziej polecam!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 43

Inne tematy z forum Filmy

Wielki Marty (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

Hamnet (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hamnet . Przeczytaj o filmie.

Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej . Przeczytaj o filmie.

do góry