Widok
Nikt nie powiedział, że będzie łatwo :))
Prognoza pogody z Onetu
Piątek
zachmurzenie całkowite
temperatura: min. 5/max. 10°C
ciśnienie: 985 hPa
deszcz/śnieg: 2 mm/0 mm
wiatr: kierunek W, prędkość 28 km/h
Sobota
zachmurzenie całkowite
temperatura: min. 0/max. 5°C
ciśnienie: 998 hPa
deszcz/śnieg: 4 mm/0 mm
wiatr: kierunek W, prędkość 33 km/h
Wirtualna Polska - tu jeszcze lepiej :))
Piątek
Pochmurno - deszcz
Temp. max: 11°C
Temp. min: 4°C
Wiatr płd-zach 6 m/s
Sobota
Zmienne zachmurzenie - deszcz ze śniegiem
Temp. max: 7°C
Temp. min: 1°C
Wiatr płn-zach 5 m/s
Piątek
zachmurzenie całkowite
temperatura: min. 5/max. 10°C
ciśnienie: 985 hPa
deszcz/śnieg: 2 mm/0 mm
wiatr: kierunek W, prędkość 28 km/h
Sobota
zachmurzenie całkowite
temperatura: min. 0/max. 5°C
ciśnienie: 998 hPa
deszcz/śnieg: 4 mm/0 mm
wiatr: kierunek W, prędkość 33 km/h
Wirtualna Polska - tu jeszcze lepiej :))
Piątek
Pochmurno - deszcz
Temp. max: 11°C
Temp. min: 4°C
Wiatr płd-zach 6 m/s
Sobota
Zmienne zachmurzenie - deszcz ze śniegiem
Temp. max: 7°C
Temp. min: 1°C
Wiatr płn-zach 5 m/s
Nie strasz, nie strasz!
W poprzedni weekend w okolicach Warszawy miało być zachmurzenie całkowite i straszne opady deszczu. Lało przez całą sobotę, ale jak Wesoły Jędruś wystartował do Puszczy Kampinoskiej, pokazały się gwiazdki na niebie, w dzień wyszło nawet słoneczko, dopiero pod koniec chmurki zaczęły się trochę skraplać, ale wtedy większości maratończyków i tak było już wszystko jedno. Widać Święty Piotr o mnie nie zapomniał.
W poprzedni weekend w okolicach Warszawy miało być zachmurzenie całkowite i straszne opady deszczu. Lało przez całą sobotę, ale jak Wesoły Jędruś wystartował do Puszczy Kampinoskiej, pokazały się gwiazdki na niebie, w dzień wyszło nawet słoneczko, dopiero pod koniec chmurki zaczęły się trochę skraplać, ale wtedy większości maratończyków i tak było już wszystko jedno. Widać Święty Piotr o mnie nie zapomniał.
z accuweather.com (moje ulubione prognozy, bo sprawdzaja sie znacznie czesciej od polskich) - dla okolic gdanska:
Friday
Cloudy with steady rain.
High 11. Low 3. Max. UV 0. RealFeel Max.: 9. Min.: 0.
Saturday
Clouds and limited sun; cold.
High 4. Low -8. Max. UV 1. RealFeel Max.: -2. Min.: -13.
Sunday
Periods of clouds and sunshine.
High 9. Low -2. Max. UV 1. RealFeel Max.: 7. Min.: -6.
wiec moze nie bedzie az tak zle? :)
Friday
Cloudy with steady rain.
High 11. Low 3. Max. UV 0. RealFeel Max.: 9. Min.: 0.
Saturday
Clouds and limited sun; cold.
High 4. Low -8. Max. UV 1. RealFeel Max.: -2. Min.: -13.
Sunday
Periods of clouds and sunshine.
High 9. Low -2. Max. UV 1. RealFeel Max.: 7. Min.: -6.
wiec moze nie bedzie az tak zle? :)
Panowie, ale czyż taka pogoda nie jest jedną z zalet Harpagana ? :-)
Osobiście nie przepadam za jazdą 200 km rowerem w deszczu ale na Harpaganie godze się z tym. Trzeba się sprawdzić.
W końcu ma być ekstremalnie :-)))))))
P.S. Bylem kilka dni temu w Beskidach. Na szczytach leżą już miescami łaty śniegu (konkretnie na Czantorii ok. 950 m.n.p.m.) Bedzie ciekawie :-)))
Osobiście nie przepadam za jazdą 200 km rowerem w deszczu ale na Harpaganie godze się z tym. Trzeba się sprawdzić.
W końcu ma być ekstremalnie :-)))))))
P.S. Bylem kilka dni temu w Beskidach. Na szczytach leżą już miescami łaty śniegu (konkretnie na Czantorii ok. 950 m.n.p.m.) Bedzie ciekawie :-)))
Z dzsiejszego doświadczenia - jak ktoś zapomni latarki, a jest nocą w lesie, to w skrajnych przypadkach może użyć komórki. Zasięg - ok. 0,5 metra widzenia czegokolwiek (a przy obecnej pogodzie warto widzieć "stawik" na 12). I mam pytanie - kiedy dzikom rodzą się młode? Bo gdy usłyszałem szelesty w pobliskich krzakach (których oczywiście nie widziałem), to to był jedyny problem, który mnie zaprzątał (doskonały środek przeciwbólowy:). I jeszcze jedna sugestia - jak ktoś nie jest wprawiony, to raczej "z marszu" Harpagana nie zaliczy. Ja się wybiorę na wiosnę:) (auć.. cholera, platfus..)