Widok
Nissan Almera Tino
Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
więcej
czy almera tino posiada łańcuszek rozrządu a jak tak to jakie jest oznaczenie tego silnika
witam interesuje mnie zakup almery tino 2,2 diesla ale chciałbym znaleźć silnik bezawaryjny i tani więc decyduję se na diesla ale ktoś powiedział,że almera tino ma rozrząd na łańcuszku i na pasku. proszę o pomoc jakie jest oznaczenie silnika na łańcuszku, jakie ma osiągi itp. pozdrawiam
Tino 1,8 2003 Acenta na gwarancji
Jestem swiezym posiadaczem tego autka. Poki co jestem pod jego wrazeniem, choc mam kilka uwag i pytan. Czy w swoich autach tez macie drżący drążek zmiany biegów? Moj w trakci mocniejszego przyspieszania drzy i wydaje dziwne metaliczno-plastikowe dzwieki. Czy brak ogrzewanych lusterek to standard? Ja mam najwyzsza wersje Acenta i ogrzewanych lusterek ni ma. To samo dotyczy GPS-a. Mam wyswietlacz i wszystko co trzeba ale chyba nie ma nawigacji.
Poprosze tez o rade jesli chodzi o instalacje gazowa - mysle o sekwencji.
No i jak wyglada sprawa z zamontowaniem xenonow? Czy ktos z was myslale o jakims delikatnym tuningu optycznym? Moze linki do stron?
Poki co auto jest bomba - duze, w miare zrywne no i calkiem ekonomiczne jak na swoja mase i gabaryty. W miescie okolo 9, a na trasie jak sie nie szaleje to nawet i 6,4.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi i opinie na maila.
Poprosze tez o rade jesli chodzi o instalacje gazowa - mysle o sekwencji.
No i jak wyglada sprawa z zamontowaniem xenonow? Czy ktos z was myslale o jakims delikatnym tuningu optycznym? Moze linki do stron?
Poki co auto jest bomba - duze, w miare zrywne no i calkiem ekonomiczne jak na swoja mase i gabaryty. W miescie okolo 9, a na trasie jak sie nie szaleje to nawet i 6,4.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi i opinie na maila.
almera tino 1.8 gaz
założyłem sekwencyjny gazik i jestem zadowolony silnik pracuje idealnie gaz włącza się w miarę szybko nawet przy -20.a teraz jak jest na plusie to jest rewelka nie czuć momentu przejścia na gaz jeżdzę pół roku średnie miejskie spalanie 10.5/trasa około 8 litrów,korek mam estetycznie schowany wkręcany koło korka paliwa pod klapką.pozdrawiam
opinia almera Tino
Posiadam almerę Tino rocznik 2003 ,po II przeglądzie, który został wykonany w listopadzie 2005 zrobiłem około 3000km, silnik wziąl prawie 2l oleju, po zgłoszeniu tego faktu w salonie specjalnie zespół serwisowy sie nie zdziwił .Zaproponowano mi procedurę ważenia oleju i plombowanie silnika.Ze żródeł prasowych wie ,że jest to wada silnika do której salony nissana nie chcą się przyznać.Takie ilości oleju to stare silniki od żuka nie pobierały na 1000km.Kpina
Tino 2.2 DI
posiadam to przesympatyczne autko od kilku dni,rok 2001,przebieg 110 tys oryginalny.Wydaje mi się,że się muli do 2500 obr/min,później idzie. Mam pytanie! Te silniki tak mają,czy może katalizator jest zapchany.Ale to raczej jest niemożliwe przy tym przebiegu! Szukam radia CD do niego. Ewentualnie zamienie na kasete z dopłatą! tel. 663 699 953
tino 2,2 disel
u mnie dzieje sie to samo muli sie do 1500tys obrotow i szarpie nie wiem co sie dzieje juz dwa razy robili mi pompe paliwa i to samo jest jak bylo .tylko ze wpierw zapalala mi sie awaria silnika,a teraz nie zapala sie ale jak przelamnie te obroty to jest ok nie wiem tez co sie dzieje.
tino 1,8 benzyna
odnosnie radia wymien na jakies dobre typu sony itp, ktore bedzie mialo wejscie na pen drive i plyty ja tak zrobilem stare kasetowe wywalilem i zamontowalem radio sony kupione w media markt, a tak pozatym mam te autko od nowosci 2001 rok 255tys km co 100tys pada mechanizm przednich wycieraczek teraz padl mechanizm tylnej, wymienony rozrzad (droga zabawa ;( ) i katalizator do wymiany, i moj tez strasznie muli tak do 2,5tys obrotow
Jedyna kobieta...
Mam problem z wycieraczkami,zatrzymują się w połowie szyby czy to wina silniczka?ile kosztuje wymiana bądż naprawa byłabym wdzięczna za odpowiedz a co do samego autka to nie mam zastrzeżeń jedyne co w nim wymieniłam to olej i filtry no i akumulator bo 28 st.C nie wytrzymał a co do mulenia...diesle tak maja,aby "załapać"muszą wskoczyć na min.2000 obrotów,moja rada to wcisnąć pedał do końca(do podłogi)szybciej załapie bez redukcji biegów.Radyjko mam orginał i czasem nie załapuje płyt podejrzewam że winą jest laser
Tino 1,8 2003 z instalacją gazową
ogólnie mówiąc bardzo dobre auto. Mam instalację gazową II generacji, jestem zadowolny. Ale jeśłi chodzi o spalanie to na benzynie 11l/100, na gazie 13/14 l na 100 km, trasa 30 %, miasto 70%. Oleju faktycznie trzeba dolewać, ale niewarto jechać do serwisu, ponieważ po ekspertyzie dowiemy się, że ten typ tak ma i nic poza tym. Trzeba zaglądac pod maskę i sprawdzać.
książka?
tyle co tam jest napisane, to nic!mam ją, i wniczym wam nie pomoże ! jakiś problem, błachostka,i jest napisane .....zgłoś się do dilera..... a tam 70-120 zł.padła kamera coania ,3200tyś. wieczny problem z poduchami ,(kostki pod siedzeniem kierowcy) 5 rozy 70 zł. aż sam wyciołem kostki i zlutowałem przewody.do dziś problem z głowy.czujnik wału rozrządu, wymiana 2szt.600zł. nie pomogło,łańcuch, ślizgi,napinacz, koła zembate,4000tyś.nie pomogło.dopiero po wymianie pompy wodnej lampka zgasła. nie proponuje nikomu.nasze serwisy robią kase a zamiennika nie znajdziecie!kto niewierzy niech se sprawdzi!!!
jaki to silnik ?
jeśli 2,2 di, to spróbuj zaślepić cienki przewód który łączy pompę próżniową z zaworem wirowym.od pompy próżniowej odchodzi taki czarny wężyk 5mm. zdejmij go zatkaj i zatkaj wyjście z pompy próżniowej. Na 99% pomoże. Pompa jest napędzana wałkiem rozrządu- znajduje się po prawej stronie głowicy.Z pompy wychodzi gruby przewód do wspomagania hamulców i ten cienki.Dla testu możesz zatkać pompę i przewód palcami a inna osoba doda gazu i będziesz wiedział czy problem ustał
almera tino 2.2 di 2001r.
tu zostawiłem instrukcje w j.polskim ale dotyczy modeli pow. 2002: http://rapidshare.com/files/204167106/Almera_Tino.pdf.html A jeśli chodzi o auto to wcale nie jest takie fajne silnik duży a słaby i w dodatku paliwożerny zawieszenie sztywne jedynie w środku jest dość przyjemnie a do tego części trzeba dobierać od odpowiedniego producenta ja miałem problem nawet z głupim paskiem klinowym poprzez filtr paliwa i oleju po prostu "wynalazek"
Ogólnie pozytywnie
Posiadam od nowości Almerę Tino, 1,8, kupiony w salonie na początku 2002 roku i tak;
do przebiegu około 200 tys było prawie super, przy 120 tys wymieniłem "tylko" wew mechanizm wycieraczek, drogie to było jak cholera, chyba 1200 zł.
Przy 200 tys wymieniłem miskę olejową bo skorodowała, cena około 500 zł z wyminą, przy 215 tys pękła linka od nawiewów (ogrzewanie,prędkość nadmuchu ), koszt 400 zł, linki 60, ale wymiana 340., oraz przednie amorki
Przy 220 tys pękła sprężyna zawieszenia, tzw kolumny Macphersona, prawy tył, kupiłem na allegro używaną za 200 zł i póki co działa, oraz wymieniłem prawy przodni kompletny wachacz koszt 1000 zł.
Teraz ostatnio wymieniłem zamiennik pompy wody, chyba 500 zł z wymianą.
W tej chwili mam powtórkę problemu wew mechanizmu wycieraczek, bo się znowu zacina, a mam 240 tys przebiegu.
Wymiany klocków i tarcz nie pamiętam, ale chyba ze 3-4 razy były wymieniane, głównie przednie
do przebiegu około 200 tys było prawie super, przy 120 tys wymieniłem "tylko" wew mechanizm wycieraczek, drogie to było jak cholera, chyba 1200 zł.
Przy 200 tys wymieniłem miskę olejową bo skorodowała, cena około 500 zł z wyminą, przy 215 tys pękła linka od nawiewów (ogrzewanie,prędkość nadmuchu ), koszt 400 zł, linki 60, ale wymiana 340., oraz przednie amorki
Przy 220 tys pękła sprężyna zawieszenia, tzw kolumny Macphersona, prawy tył, kupiłem na allegro używaną za 200 zł i póki co działa, oraz wymieniłem prawy przodni kompletny wachacz koszt 1000 zł.
Teraz ostatnio wymieniłem zamiennik pompy wody, chyba 500 zł z wymianą.
W tej chwili mam powtórkę problemu wew mechanizmu wycieraczek, bo się znowu zacina, a mam 240 tys przebiegu.
Wymiany klocków i tarcz nie pamiętam, ale chyba ze 3-4 razy były wymieniane, głównie przednie
Silnik wycieraczek...
Faktycznie, silniczek wycieraczek tragedia... Myslalem ze to tylko moj pech, ale z tego co czytam duzo osob ma z tym problemy. Strasznie denerwujaca rzecz, szczegolnie ze w serwisie zawolali mi ponad 1300zł.. Zaprowadzilem do mechanika, rozłożył ręce, ale coś mnie natchnelo i poszukalem to tu to tam... Pare osob dalo mi kontakt na goscia, ktory regeneruje te silniczki. Ma tez stronke na allegro ( https://ssl.allegro.pl/50778_silniczki_wycieraczek.html?order=n&view=gtext&buy=2 ). Pisze jakbyscie mieli tez problem, bo o maly wlos nie wydalem 1000zl wiecej w serwisie niz to bylo warte.. Gosc mi naprawil, odeslal, wszystko ok.
Scenic a Almera
Wcześniej miałam scenica teraz Almerę polecam Almerkę jestem zadowolona zwłaszcza przy wchodzeniu w zakręt scenic się nie milo wychyla,gdy pierwszy raz wsiadłam do Almery to była największa różnica Tino świetnie się trzyma drogi i zamiast paska ma łańcuch ogromny +jak dla mnie polecam naprawdę:)
Tino 2,2 DTI 2002
Jestem posiadaczem tego autka od września 2007. Słabym jego punktem są łożyska w skrzyni biegów. W wielu egzemplarzach po przekroczeniu 150 tys. zaczynają huczeć. Mechanik, który specjalizuje się w wymianie tych łożysk stwierdził, że to Japończycy za coś chcieli się zemścić tymi łożyskami. Dodatkowo wg mnie słabej jakości są plastiki wewnątrz, chociaż nic nie skrzypi ani stuka. Jeżeli chodzi o zamulanie silnika do 1500 obr/min to jest na to prosty sposób. Zainteresowanym mogę opisać go meilu. Pozostałe wrażenia - patrz ocena punktowa.
Tino 2,2Di
Mam już Tino od prawie półtorej roku i zrobiłem nim prawie 50 tyś. Na liczniku mam prawie 240 tyś. Mechanik, który go oglądał powiedział, że nie da sobie ręki uciąć czy stan licznika jest prawdziwy( samochód sprowadzany) ale po badaniu stwierdził ze spokojnie kolejne 200 tys. powinienem zrobić bez zbędnych inwestycji. Spalanie utrzymuje się na poziomie 6,5 l/100, Dwa razy próbowałem auto na trasie do Chorwacji. Jednego roku jadąc w dwie osoby + bagaż spalił mi średnio około 6,0 l W tym roku jechałem w 5 osób + bagaż i jadąc mało ekonomicznie spalił średnio 7,0 l Jedyną rzeczą która mnie trochę denerwuje to że zaczyna mi dymić szczególnie przy odpalaniu i przy wciśnięciu gazu do podłogi lub redukcji jak wyprzedzam, ale ponoć to normalne przy turbinie.
Jak na razie wymieniłem:
Sprężyny tylnie na nowe około 500 zł (znalazłem sklep w Łodzi) w serwisie zaproponowano mi cenę 1500-2000tyś
Świece żarowe po około 100 zł
Zaczyna mi się cos dziać z silniczkiem od wycieraczek, ale to ponoć standard w tym modelu nissana.
Jak na razie wymieniłem:
Sprężyny tylnie na nowe około 500 zł (znalazłem sklep w Łodzi) w serwisie zaproponowano mi cenę 1500-2000tyś
Świece żarowe po około 100 zł
Zaczyna mi się cos dziać z silniczkiem od wycieraczek, ale to ponoć standard w tym modelu nissana.
TINOZAUR
Witam, jeżdżę "traktorkiem" 2005 r. 1,8 w benzynie (lub jak kto woli "tinozaurem") od listopada. Jak do tej pory nie mam większych uwag co do jego funkcjonowania. Wymieniłem kilka żarówek i dolałem trochę oleju (ok.0,3l/1000km przebiegu), a ostatnio przejechałem ponad 1500km i nie musiałem robić dolewki. Ogólnie autko zgrabne, dobrze się prowadzi o dobrym komforcie i kulturze jazdy, bardzo dobry system nawiewów, zimnego i ciepłego powietrza, odparowania, odmrażania. Spalanie to od 7 do 8,5l/100km, w warunkach zimowych i na krótkich trasach. Serwis stosunkowo drogi bo np. tzw. duży przegląd do ok. 1200-1500zł. Części, można stosować zamienniki, tylko trzeba mieć do nich dostęp.Ogólnie jak do tej pory można autko podsumować pozytywnie i mam nadzieję, że będzie tak nadal.
Nissan Almera Tino Plus 2.2dci
Witam.Jestem posiadaczem Tino od pół roku. Na dzień dobry po sprowadzeniu z Niemiec zafundowałem sobie nowy komplet sprzęgła ( 113000km przebiegu )teraz po przejechaniu 9000km czeka mnie to samo.
Problem - czy miał ktoś taki przypadek. Dla informacji ma 27 letni staż jako kierowca.
Problem - czy miał ktoś taki przypadek. Dla informacji ma 27 letni staż jako kierowca.
almerka z 2004 22 dci
witam jestem posiadaczem tego autka od kilku dni sprowadziłem sobie go z niemiec bo w Polsce to albo kręcone z 300tys na 108tys......albo bity......nie ma możliwości by handlarz na dobrych samochodach zarobił!!!!!!!!! pamiętajcie!!!!!
proszę o radę a mianowicie jest problem z wstecznym raz włącza się kamera cofania raz nie i to samo ze światłem wstecznym....
następna rzecz która nie daje mi spokoju: łapie korozja miskę olejową macie na to radę? i jeszcze jedno czytałem wyżej że macie sposób na zamulanie się silnika do 1500 obr ? proszę o radę.
proszę o radę a mianowicie jest problem z wstecznym raz włącza się kamera cofania raz nie i to samo ze światłem wstecznym....
następna rzecz która nie daje mi spokoju: łapie korozja miskę olejową macie na to radę? i jeszcze jedno czytałem wyżej że macie sposób na zamulanie się silnika do 1500 obr ? proszę o radę.
INSTRUKCJA OBSŁUGI - NISSAN ALMERA TINO
http://rapiddigger.com/download/nissan-almera-tino-instrukcja-pl-pdf-8362932/
A ma ktoś może lub wie z kąd mozna zciągnąć mapy do nawigacji. N.A.2003r. ??? nigdzie nie moge tego znależć.
A ma ktoś może lub wie z kąd mozna zciągnąć mapy do nawigacji. N.A.2003r. ??? nigdzie nie moge tego znależć.
ABS
Witam wszystkich, kupiłem pół roku tem nissana almerę tino 2,2 di i po pewnym czasie nie zapala się przy włączaniu zapłonu lampka ABS, poza tym ABS nie działa. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Poza tym proszę o przesłanie, jeśli ktoś posiada instrukcji w języku polskiem.
Dziękuję i pozdrawiam
Jadaba
Dziękuję i pozdrawiam
Jadaba
Silnik 1.8 114km
Silniki często szybko brały olej, ale po wymianie silnika jeżeli trafimy na dobry egzemplarz to jest super to prawdziwy potwór!!
Kręci się jak strzały Davida Backhama. Poprostu kopniak aż wgina w fotel.
ale jest też jeden warunek czysta przepustnica i przepływomierz gdzyż to też taka wada zapychały się oparami z oleju. Po wyczysczeniu zauważyłem znaczny wzrost mocy.
Kręci się jak strzały Davida Backhama. Poprostu kopniak aż wgina w fotel.
ale jest też jeden warunek czysta przepustnica i przepływomierz gdzyż to też taka wada zapychały się oparami z oleju. Po wyczysczeniu zauważyłem znaczny wzrost mocy.
ABS II
Witam,
kontynuuję sprawę ABS, udało mi się zapalić lampkę na pulpicie. lecz ciągle świeci, nie można się było połączyć z komputerem, wymieniłem sterownik i jest jakby lekka popraw, lampka przygasa przy odpalaniu lecz po zapaleniu świeci cały czas. Mozę to tylko kwestia alarmu, czy ktoś wie jak go skasować?
Pozdrawiam
jadaba
kontynuuję sprawę ABS, udało mi się zapalić lampkę na pulpicie. lecz ciągle świeci, nie można się było połączyć z komputerem, wymieniłem sterownik i jest jakby lekka popraw, lampka przygasa przy odpalaniu lecz po zapaleniu świeci cały czas. Mozę to tylko kwestia alarmu, czy ktoś wie jak go skasować?
Pozdrawiam
jadaba
Almera Tino 2.2 Di 114KM
Kupilem ten samochód, nowy, w czerwcu 2002r czyli obecnie ma juz ponad 9-lat i 350-tys. km. Co takiego w nim zrobilem?, raczej niewiele. Tarcze hamulcowe tkwia od nowosci, klocki przednie wymienilem po 230 tys. zas tylne po 190 troszke to niezrozumiale, ale tak jest. Po 120 tys. silnik zaczal szarpac na niskich obrotach, lecz po wizycie w autoryzowanym serwisie, gdzie dokonano regulacji za 40 euro problem ustapil. Wymieniam regularnie plyny olej i filtry a on jezdzi i nie przestaje. Po przejechaniu pierwszych 60 tys. km. zrezygnowalem zupelnie z ksiazki serwisowej i wierzac w jego niezawodnosc, postanowilem sam sie o niego troszczyc. To naprawde niezawodny pojazd. Irytujaca jest pokrywka bezpieczników, która czesto znajduje na dywaniku. Kolejna sprawa to lampy, które matowieja. Zanioslem je do lakiernika który przeszlifowal je i polakierowal. Efekt piorunujacy, jezdze juz drugi sezon i wygladaja idealnie. Faktem jest ze ok.2/3 przebiegu zrobione jest na autostradach,( niestety nie Polskich, auto jest eksploatowane w Hiszpanii) lecz nie brakuje mu jazdy w zakorkowanych miastach a i na rybki po lekkich bezdrozach daje sobie rady, ma spory przeswit to mu pomaga. Brakuje mi regulacji kierownicy na glebokosc,( mam 182 cm wzrostu ) przez co przy niektórych ustawieniach fotela, kierownica przeslania mi niektóre wskazniki jednak sa to detale które nie maja wplywu ani na komfort, ani bezpieczeñstwo jazdy. Minusem jest to, ze uda nie wspieraja sie na siedzisku co przy dluzszej podrózy moze powodowac pewien dyskomfort. Mam tu na mysli przykladowy dystans do Polski, ok.2500 km. gdzie odczucie zmeczenia ject nieuniknione, lecz przejazd 300 czy 500 km jednym ciagiem to przyjemnosc porównywana z dobrym seksem. Pozdrawiam wlascicieli tych pojazdów i zycze bezusterkowej bezpiecznej jazdy.
Pisałem rok temu o skrzyni biegów którą naprawiałem.Myślę ze był to przypadek,nie miałem go od nowości.Po roku użytkowania dość intensywnego przyznam że nerwy mi odpuściły po naprawie i jestem zadowolony z niego bardzo.Przestronny,wygodny,fajnie sie jeździ.Pojeżdżę jeszcze nim,bo jest fajny.Pozdrawiam
nissan almera tino 2.2 di
Witam mam swoją Alme 4 lata nie narzekam, ale pojawił się big problem szalejące obroty na jałowym biegu byłam u kilku cudotwórców, ale nic z tego, nie czujnik położenia wału, nie czujnik wtrysków, ostatnia diagnoza czujnik w pompie wart parę stów, proszę pomóżcie, może ktoś z Was miał takie problemy i je jakoś rozwiązał, dodam, że byłam w ASO ale też nie postawili diagnozy tylko może to może tamto... ; a stówki lecą;)
Posiadam Tino 1.8 16V ben.-gaz
Posiadam to aułtko od 3 miesięcy i naprawde jestem zadowolony.Zamontowałem w nim gaz i jak narazie jeżdzi super jaki na benzynie tak i na gazie. Troche głośny i sporo pali ale to jak wszystkie japońce. Fajnie sie nim jeżdzi a co do dynamiki to też jestem zadowolony. Super aułto w tej klasie !!! POLECAM!!!!!
Tino 1,8 benzyna 2005r
Posiadam to auto od 5 lat sam sprowadziłem je z niemiec z salonu miało wtedy trzy lata i jeszcze 24 miesiące gwarancji, generalnie bez awarii, wymiana silniczka wycieraczek i nic więcej poza eksploatacją a jeżdzę dużo i nie tylko w kraju,po 8 latach eksploatacji trzeba zaglądać pod spód, pojawia się nalot rdzy czyli konserwacja ale nie ma tragedii, auto rewelacja jakby jeszcze je produkowali kupiłbym jeszcze raz taki sam model. nigdy mnie nie zawiodło
Tino 2.2 di 01'
Witajcie. Udało mi się odmulić auto wypłukałem w benzynie przepływomierz za filtrem powietrza. Pomogło. Ciągnie w każdym zakresie obrotów. Ale pozostaje problem z długim kręcenie przy odpalaniu auta. Czy ciepły czy zimny. Podwójne podgrzewanie świec nic nie daje. Odpalanie na wciśniętym gazie również.
W najbliższym czasie wymienię olej w silniku na półsyntetyk + filtr oleju. W tym momencie jest strasznie czarny, może to rzutować na odpalanie? Wymienię też filtr paliwa, może jest zabity i przez to też słabo odpala? Aczkolwiek podczas jazdy przyspiesza super. Wymienię również filtr kabinowy bo był bardzo, bardzo brudny! Szyby parowały, słabo nagrzewało się wnętrze.
To na tyle. Odezwę się co mogło a co nie, czekam na wasze propozycje. Słyszałem też, że powodem słabego odpalania może być rozrusznik, że trzeba go oczyścić. Akumulator nie jest nowy ale wydaje się być dobry. Rozrusznik kręci cały czas tą samą prędkością, nie spowalnia. Może uda mi się podmienić akumulator od brata na chwilę do sprawdzenia.
Czekam na wasze sugestie i opinie.
W najbliższym czasie wymienię olej w silniku na półsyntetyk + filtr oleju. W tym momencie jest strasznie czarny, może to rzutować na odpalanie? Wymienię też filtr paliwa, może jest zabity i przez to też słabo odpala? Aczkolwiek podczas jazdy przyspiesza super. Wymienię również filtr kabinowy bo był bardzo, bardzo brudny! Szyby parowały, słabo nagrzewało się wnętrze.
To na tyle. Odezwę się co mogło a co nie, czekam na wasze propozycje. Słyszałem też, że powodem słabego odpalania może być rozrusznik, że trzeba go oczyścić. Akumulator nie jest nowy ale wydaje się być dobry. Rozrusznik kręci cały czas tą samą prędkością, nie spowalnia. Może uda mi się podmienić akumulator od brata na chwilę do sprawdzenia.
Czekam na wasze sugestie i opinie.
Almera Tino 1,8 b opinia
Kupiłem Tino( z 2001 roku ) już zagazowana na sekwencji od momentu kupna zrobiłem nią około 60 tys, nie wiem ile wcześniej naprawdę przejechała jestem jej 3 właścicielem, gdy ja kupiłem licznik wskazywał 150 tys. Bardzo fajne autko, dobrze chodzi na gazie, instalacja gazowa założona w 2005 roku. Jeżeli chodzi o wady to jak na te lata jest ich naprawdę mało: oprócz tego co pisali inni, ze silnik zużywa trochę oleju, zauważyłem, ze jest w nim za słaba jak na gabaryty pojazdu dmuchawa nawiewu powietrza, następna spraw to nie cofająca się linka pokrętła nawiewu powietrza oraz centralny zamek( chodzi mi o przetarcie gumek na kluczyku do włączania centralnego zamka. Innych wad jak na razie nie zauważyłem i mogę śmiało polecić innym ten samochodzik.
TINO 2,2 dCi 2004r
Posiadam Tinę od 5-ciu miesięcy kupiona z przebiegiem 300 tyś. Auto całkowicie niezawodne, spalanie od 6.5-8 na trasie i 8.5-10 w mieście. Wentylacja i klima super, bardzo komfortowa i pakowna. Doskonałe prowadzenie, silnik bardzo dynamiczny i elastyczny. Przez ten okres zregenerowałem tylko alternator, oleju nie bierze ani grama. Tino przez swoją niezawodność napewno jest tańsze w utrzymaniu niż Scenic czy C-max do tego wyposażenie standardowe bije konkurencję na głowę, przykładowo nieoceniona kamera cofania
A ja przejechalem juz prawie 100 tys. na gazie bez problemow owszem bierze olej jak kazdy,a co do wycieraczek to trzeba nie doposcic do zacierania sie mechanizmu ramion na bolcach to nic nie dzieje sie wtedy z silnikiem.Jezeli wycieraczki zaczynaja wolniej pracowac to nalezy wymatowac caly mechanizm wybic bolce prowadzace wyczycsic i przesmarowac.