Widok

Nissan Almera Tino

Pierwszy w historii Nissana minivan bazuje na płycie podłogowej Almery. Konkurencję ma sporą: Citroen Picasso. Opel Zafira, Renault Scenic..Właśnie do tych konkurentów znajdziemy nawiązania w stylistyce nadwozia Nissana, chociaż charakterystyczna osłona chłodnicy ze znakiem firmowym wskazuje jednoznacznie na rodzinę Almery. Wnętrze auta pomieści 5 osób, jednakże w drugim rzędzie siedzeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

almera tino

Proszę o ten sposób na zamulanie silnika na maila: sylwi123@poczta.onet.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam

nissan almera tino

mam tez takie autko diesel 2,2 auto rewelacja szybko sie rozpendza

Rom

wpisz instrukcje .pl tam znajdziesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy moglbym prosic o rade jak odmolic silnik nissana moj model to 2.2 di jan.cempa@wp.pl

jesli nie ma w komorze silnikowej to jest w baku

jestem monterem instalacji gazowycz

i te auta bardzo dobrze jeżdżą na gazie polecam

TINOZAUR

Witam, jeżdżę "traktorkiem" 2005 r. 1,8 w benzynie (lub jak kto woli "tinozaurem") od listopada. Jak do tej pory nie mam większych uwag co do jego funkcjonowania. Wymieniłem kilka żarówek i dolałem trochę oleju (ok.0,3l/1000km przebiegu), a ostatnio przejechałem ponad 1500km i nie musiałem robić dolewki. Ogólnie autko zgrabne, dobrze się prowadzi o dobrym komforcie i kulturze jazdy, bardzo dobry system nawiewów, zimnego i ciepłego powietrza, odparowania, odmrażania. Spalanie to od 7 do 8,5l/100km, w warunkach zimowych i na krótkich trasach. Serwis stosunkowo drogi bo np. tzw. duży przegląd do ok. 1200-1500zł. Części, można stosować zamienniki, tylko trzeba mieć do nich dostęp.Ogólnie jak do tej pory można autko podsumować pozytywnie i mam nadzieję, że będzie tak nadal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nissan Almera Tino Plus 2.2dci

Witam.Jestem posiadaczem Tino od pół roku. Na dzień dobry po sprowadzeniu z Niemiec zafundowałem sobie nowy komplet sprzęgła ( 113000km przebiegu )teraz po przejechaniu 9000km czeka mnie to samo.
Problem - czy miał ktoś taki przypadek. Dla informacji ma 27 letni staż jako kierowca.

almera tino 1.8 gaz

założyłem sekwencyjny gazik i jestem zadowolony silnik pracuje idealnie gaz włącza się w miarę szybko nawet przy -20.a teraz jak jest na plusie to jest rewelka nie czuć momentu przejścia na gaz jeżdzę pół roku średnie miejskie spalanie 10.5/trasa około 8 litrów,korek mam estetycznie schowany wkręcany koło korka paliwa pod klapką.pozdrawiam

almerka z 2004 22 dci

witam jestem posiadaczem tego autka od kilku dni sprowadziłem sobie go z niemiec bo w Polsce to albo kręcone z 300tys na 108tys......albo bity......nie ma możliwości by handlarz na dobrych samochodach zarobił!!!!!!!!! pamiętajcie!!!!!
proszę o radę a mianowicie jest problem z wstecznym raz włącza się kamera cofania raz nie i to samo ze światłem wstecznym....
następna rzecz która nie daje mi spokoju: łapie korozja miskę olejową macie na to radę? i jeszcze jedno czytałem wyżej że macie sposób na zamulanie się silnika do 1500 obr ? proszę o radę.

prosba o opis

olekchenc@gmail.com

zamulanie silnika do 1500 obr/min

chętnie skorzystam z twojej uprzejmości i prosił bym o opis jak zmniejszyć zamulanie silnika adres karolakp@wp.pl z góry dziękuję.

nissan almera tino 2.2 dci

Witam Niemcy tez kreca liczniki wiec moze kilometrow jest wiecej,czy osobiscie go sprowadziles czy od rodzimych przedsiebiorcow,czy nie byl bity.

nisssan almera tino 2.2 dci

moze byc zwarcie i proponuje odwiedzic serwis najlepiej autryzowany,bo po naprawie rodzimych mechanizatorow kamerka moze duzo kosztowac a nowa nie jest tania.

INSTRUKCJA OBSŁUGI - NISSAN ALMERA TINO

http://rapiddigger.com/download/nissan-almera-tino-instrukcja-pl-pdf-8362932/

A ma ktoś może lub wie z kąd mozna zciągnąć mapy do nawigacji. N.A.2003r. ??? nigdzie nie moge tego znależć.

Witam mam też taką almerę

Chciałem zapytać czy coś panu się udało z tym z robić? Jaikby mógł pan wysłać mi smsa ja oddzwonie. Rzadko korzystam z internetu

książka?

tyle co tam jest napisane, to nic!mam ją, i wniczym wam nie pomoże ! jakiś problem, błachostka,i jest napisane .....zgłoś się do dilera..... a tam 70-120 zł.padła kamera coania ,3200tyś. wieczny problem z poduchami ,(kostki pod siedzeniem kierowcy) 5 rozy 70 zł. aż sam wyciołem kostki i zlutowałem przewody.do dziś problem z głowy.czujnik wału rozrządu, wymiana 2szt.600zł. nie pomogło,łańcuch, ślizgi,napinacz, koła zembate,4000tyś.nie pomogło.dopiero po wymianie pompy wodnej lampka zgasła. nie proponuje nikomu.nasze serwisy robią kase a zamiennika nie znajdziecie!kto niewierzy niech se sprawdzi!!!

witam. prosze napisac jak w prosty sposób zlikwidowac zamulanie silnika???? keri2408@wp.pl

Instrukcja obsługi

szukam instrukcji obsługi Almery Tino rok 2001

Almera