Widok
No mogło być lepiej
Przeglądam teraz relacje i swoich kilka krótkich nagrań... Różnica przepotężna na korzyść nagran. W nagranych filmach słuchać jego głos a to co było na żywo to wolało o pomstę do nieba. Nagłośnienie fatalne. I to zauważyła nawet moja córka, żona i kilka osób z którymi rozmawiałem po koncercie. Nie dało się nic zrozumieć z wokalu w momencie kiedy w grę wchodziło coś więcej niż gitara... Czy ...
więcej
więcej
Koncert super ale organizacja tragiczna
Ten systemem kubków za kaucje- wszystko przelewane do kubków i nawet woda plus dodatkowo to że sam kubek zwracany nie wystarczy (trzeba oddać również żeton, bo nie będzie zwrócona kaucja). Wyjścia z płyty stadionu- mimo kilka wyjść co umożliwiłoby opuszczenie stadionu , ludzie kierowani tylko do jednego, co spowodowało spory zator. No i na koniec organizacja powrotu sam- totalna dezorganizacja i jedna wielka kolejka - 40 min stania (ludzie mdleli a nawet karetki nie było w pobliżu), dodatkowo najpierw pracownicy nie chcieli puszczać ludzi (bo tylko ci co przyjechali skm mogli nią wrócić), pociągi podjeżdżały na peron i nikt nie panował nad zapełnieniem pociągu - ostatnie wagony były przepełnione na maxa, a pierwsze totalnie puste. Pani Prezydent zachęcała do przyjazdu komunikacją miejską , no ale jednak nie działało to wszystko tak jak trzeba.
Przyjechać na koncert samochodem to akurat głupota. Przecież wiadomo nie od wczoraj, że jak ludzie wylewają się ze stadionu po koncercie to idą nie tylko chodnikami, ale również jezdnią. Na tramwaje i autobusy nie było co narzekać. Kolejki trochę słabe rozwiązanie z tymi biletami za 10 zł. Może przy następnym koncercie zostaną wyciągnięte wnioski i będzie lepsze rozwiązanie. Nie popełnia błędów ten co nic nie robi.
Pozdro
Pozdro
Dlaczego na tym stadionie nie powinny odbywać się koncerty, a w szczególności koncerty zespołów
Otóż odpowiem autorowi artykułu : na tym stadionie powinien być zakaz organizowania koncertów muzycznych, bo każda głośniejsza muzyka brzmi tam beznadziejnie! Dlaczego ? Bo stadion nie został zaprojektowany pod kątem koncertów muzycznych i jest jednym wielkim pudlem rezonansowym : dźwięk lata i odbija się gdzie chce , dlatego słuchacze , zarówno na płycie (byłem ) oraz na trybunach (był mój syn) słyszą wielokrotnie nałożone na siebie odbicia dźwięków . Ed, mimo że dał wspaniałe show, były cudowne wizualizacje i znane utwory, to akustycznie było na ocenę 1 . W niektórych miejscach na płycie , po ustawieniu się w odpowiednim miejscu do podwieszonych paczek kolumn, było troszeczkę lepiej, ale i tak na 2-ję. Nie wspierajcie koncertów w tej puszce , kupując bilety na wydarzenia muzyczne w tym obiekcie , bo ja na pewno nie pójdę tam więcej na żaden koncert.
Koncert 13
Racja dźwięk dudnił i odbijał się po stadionie.orkistrę swoją rozstawił pod słupami czasami pokazując ich na telebimie,organizacja po koncercie porażka policji.w dreźnie po koncercie AC/DC ludzie szli całymi ulicami a samochody były zablokowane w promieniu 3km od miejsca zdarzenia przez godzinę tam było 77tys.ludzi