Widok

Nowa Letnica

Inwestycja powstać ma w dzielnicy, która położona jest niedaleko centrum Gdańska, a jednocześnie blisko plaży w Brzeźnie. W ostatnich latach tereny te przeszły dużą metamorfozę, a budowa obszernej inwestycji mieszkaniowej ma być jej kolejnym krokiem.

W ramach inwestycji planowana jest budowa 2500 mieszkań. W pierwszym etapie powstać ma budynek ośmiokondygnacyjny, Kolejne będą wyższe 11-, 18- ...
więcej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Chyba nigdy nie widziałem

tylu sponsorowanych komentarzy naraz. Moglibyście się bardziej wysilić, bo na kilometr widać że pisane są niczym z jednego szablonu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest smród impregnatu torów kolejowych.
Jakbyś nie zauważyła mamo, to przed klatką budują ci potężną bocznicę kolejową.
Dojdą zapachy chemii i innych przewożonych substancji, niektórych - mocno wybuchowych.
A w dodatku zawsze wiatr wieje z zachodu.
Trzeba było myśleć przy kupowaniu...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak tak, i maszty 5G będą rozsiewać koronawirusa. Nie zaobserwowałem nic, o czym Pan pisze i mogę tylko pozytywnie wypowiedzieć się o osiedlu, polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Fajna opcja ta Letnica
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na ostatnim etapie będą budowane szerokie bloki w układzie L , 30 piętrowe ! , które zasłonią całkowicie te 16 piętrowe.
Estetyka ma być typowo blokowa czyli dramat - jak ktoś widział chińskie mega blokowiska to wie o czym mowa.
Jaki to będzie miało wpływ na wygląd osiedla , komunikację, opinie o nim i ceny mieszkań za kilka lat w pozostałych blokach to pozostawiam do oceny własnej. Szykuje się falowiec BIS tylko że 30 piętrowy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jakieś źródło możesz podać?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To bujda na resorach.
Widziałeś w Gdańsku choć jeden, 30-piętrowy blok mieszkalny? Zdaje się, że kilka lat temu planowano budowę takiego wysokościowca na Przymorzu, ale do tej pory nic z tego nie wyszło. Doświadczenie uczy, że koszty zarówno budowy jak i eksploatacji takich wysokich budynków są dużo większe niż budynków do 17 kondygnacji, a co za tym idzie sprzedaż lokali mieszkalnych trwałaby latami Przykłady: Złota w Warszawie, Sea Towers w Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda a nie żadna bujda. Byłem w biurze sprzedaży i pytałem, nikt się z tym nie kryje i takie maja plany. Wystarczy podejść lub zadzwonić i zapytać u źródła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktem jest, że plan zagospodarowania terenu umożliwia budowę znacznie wyższych budynków niż 17 piętrowe, ale według informacji zamieszczanych miedzy innymi na tym portalu, deweloper decyzji jeszcze podjął.
Czyżby ostatnio coś się zmieniło?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam się bardzo podoba Nowa Letnica, a chcemy kupić docelowo mieszkanie dla syna, chwilowo pod wynajem. Są tu jacyś mieszkańcy? Jak sąsiedzi i atmosfera na osiedlu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Atmosfera, jak to na budowie - gwarno, a u sąsiadów odwrotnie. To chyba dobrze? Czy nie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nowa Letnica to osiedle, które jest dla mnie jednym z faworytów - szukam mieszkania, bo chcę wyprzedzić nadchodzącą inflację i ulokować swoje oszczędności w stabilnym instrumencie. Oferta jest kusząca, wizualnie też nie mam zastrzeżeń - byle teraz jeszcze porozumieć się z bankiem :) Ale coś czuję, że to będzie TO :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

przejedź się w okolicę i zobaczysz wielgachne blokhausy

górujące nad okolicą. Widać je nawet z Brzeźna
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chciałbyś widzieć w Letnicy parterowe budynki z czerwonej cegły , z czerwonymi dachami? Pojedź na Kaszuby. Tutaj jest centralna dzielnica nadmorskiego, dużego miasta wojewódzkiego.
Wysokie budynki akurat pozytywnie wpływają na ogólny wizerunek osiedla, dzielnicy i tej części miasta. Zaniedbana i zapomniana Letnica staje się piękną, nowoczesną dzielnicą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Niektóre osoby piszą takie bzdury na temat tego osiedla... nam mieszkańcom mieszka się bardzo dobrze, wszędzie blisko, dobre połączenie z całym trójmiastem. Osobom którym się nie podoba, zawszę mogą kupić mieszkanie na Szadółkach obok wysypiska śmieci :).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kto może kupić mieszkania osobom, którym nie podoba się Letnica?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszka się tu naprawdę super, a większość sąsiadów to ludzie kulturalni i na poziomie. Naprawdę polecam, bo to jedno z osiedli w które naprawdę warto zainwestować oszczędności- ceny mieszkań nieustannie tu rosną.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

przenieśliśmy się z Wrocławia do Gdańska (zawsze to było nasze marzenie) i postawiliśmy na Nową Letnicę, jesteśmy niezmiennie zachwyceni lokalizacją - jest blisko zarówno do centrum (ale bez tłumów pod oknem), blisko na plażę - dla nas to był strzał w dziesiątkę, polecamy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak masz oszczędności to po co Ci bank i porozumienie z nim ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry