Widok

Nowa Letnica

Inwestycja powstać ma w dzielnicy, która położona jest niedaleko centrum Gdańska, a jednocześnie blisko plaży w Brzeźnie. W ostatnich latach tereny te przeszły dużą metamorfozę, a budowa obszernej inwestycji mieszkaniowej ma być jej kolejnym krokiem.

W ramach inwestycji planowana jest budowa 2500 mieszkań. W pierwszym etapie powstać ma budynek ośmiokondygnacyjny, Kolejne będą wyższe 11-, 18- ...
więcej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Warto jeszcze czekać promocja wiosna 2021 będzie taka że mieszkania będą w cenie miejsca parkingowego !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie gadaj.
Naprawdę, wiosną 2021 miejsca parkingowe mają być po pół miliona zł?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja uważam, że nie warto czekać i jak ktoś planuje kupić mieszkanie, to teraz jest najlepszy moment. Zaraz w grę wejdzie inflacja, kryzys - ceny pójdą w górę. Osobiście właśnie rzucam przychylnym okiem na Nową Letnicę, ale to zbyt poważna decyzja, żeby tak szybko ją podjąć, więc jeszcze sprawdzam inne opcje, choć sądzę, że to będzie właśnie to osiedle :)

Wieżowce

Czy wiadomo coś na temat planów budowy tych wysokosciowcow? Boję się, że inwestycja mi się nie uda przez te budynki. Jakiś jeden wysoki a reszta niska, ok. Ale takie kolosy na pewno zniechęcą inwestorów... Za duża konkurencja. Odradzam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na czym polega twoja inwestycja, że ma się nie udać przez wysokościowce? Wybudowałeś między blokami domek jednorodzinny?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

robyg to pazerna firma i nie bacz na nic, jak by mogli to by w letnicy wybudowali 10 takich wiez . ta firma nie ma kieruje sie estetyka , moralnoscia , uczciwoscia. Wybuduje ogromne paskudztwa i je sprzeda , tylko kasa sie sie licz. za te dwie paskudne wieze zostanie Robyg okrzykniety deweloperem budujacym maszkarony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja też tu mieszkam i nie zauważyłam takich akcji... co prawda, nasz sąsiad spełniałby warunki, ale powietrze zdecydowanie jest normalne i nie śmierdzi nic...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mieszkamy, nie mamy większych zastrzeżeń, poza tym, że niektórzy sąsiedzi pozostawiają wiele do życzenia, ale tak chyba jest na każdym nowym osiedlu, że nie każdy jeszcze umie mieszkać w gromadzie. Natomiast ogólnie, nie zamieniłbym się.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakie masz uwagi do sąsiadów? Być może, ktoś bezwiednie zachowuje się w sposób budzący zastrzeżenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy wie ktoś, jakie są teraz stawki w nowych etapach? Słyszałem, że bardzo korzystne, ale zastanawiam się, na ile można jeszcze negocjować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korzystne stawki?... a dokładniej jaka cena za m2 mieści się w tym określeniu?

SKM

Nowa Letnica już ma około 7000 mieszkańców, a to jeszcze nie koniec. To generuje popyt. To, że kiedyś skm tam nie miało sensu, nie było 'rentowne' to przeszłość. A a propos samochodów- widzę, że nie tylko z skm nie patrzy Pani/Pan w przyszłość. Ludzie przerzucają się na rowery i komunikację miejską i nie jest to kwestia statusu majątkowego. Świat się zmienia. Z tego co ja słyszałam skm ma pociągnąć nową linie właśnie w kierunku Letnicy. Moim zdaniem super.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opóźnienia

To niekoniecznie wina dewelopera, raczej obstawiałabym urzędników i to nawet niekoniecznie naszych gdańskich, może wojewódzkich. Potrafią bardzo sprawnie opóźniać i blokować procesy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wieżowce

Przy takim potencjale jeśli chodzi o widok na morze głupotą byłoby nie budować wysokościowców. Mieszkańcy na ostatnich piętrach mają przepiękny widok, pozazdrościć. Domki i niskie budynki proszę bardzo- gdzieś na Szadółkach, tutaj szkoda by było

Trzeba pamiętać, że dolny taras Trójmiasta z zasady nie będzie kosztował tyle co Rumia albo Pruszcz. Gdańsk nie jest i nie będzie tani. Tak jak w większości dużych miast, obrzeża pozostają dla osób zarabiających mniej, nie ma w tym nic złego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My niedawno podpisaliśmy umowę rezerwacyjną na mieszkanie na Nowej Letnicy :) Jaram się, że tu zamieszkam - dotychczas wynajmowalismy mieszkanie, dość małe i już "stare". Teraz wszystko się zmieni na plus :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo korzystna oferta :) My zdecydowaliśmy się na jeden z nowych etapów Nowej Letnicy i zaskoczeni byliśmy ceną - jest na prawdę dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

I w tym wątku anonimie rozmawiasz sam ze sobą, czego się nie robi, żeby wychwalać Robyga heh.

Na pewno jedno z ciekawszych osiedli w Gdańsku, pod kątem jakość/cena. Nie dziwi, że tyle etapów powstaje i dalsze są w drodze. Osobiście mocno się zastanawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co ten jad? Znajdą się i tacy, co kupią mieszkania w tych okolicach i będą sobie chwalić. Niech każdy kupuje sobie mieszkanie tam, gdzie mu odpowiada. Gdańsk ogólnie jest pięknym miastem. Więc cieszmy się, że tu mieszkamy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry