Widok

Nowa Niepołomicka

Osiedle powstaje w lokalizacji, która intensywnie rozwija się pod kątem budownictwa mieszkaniowego. W ostatnich latach wokół powstało kilka dużych osiedli, a wraz z nim osiedlowe sklepy oraz lokale usługowe. Niedaleko jest stąd także do jednego z największych w Gdańsku węzłów handlowych.

Do centrum miasta zjechać można al. Armii Krajowej. Poruszanie się komunikacją miejską ułatwia pętla ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem czy to ladnie wygląda, jakoś tanio i kanciasto.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 18

Sama jesteś kanciasta
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Łajka

Ponieważ to budynek a nie sputnik. Musi być kanciasty.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pamiętam, ze w miejscu budowy było bagno. Ciekawe czy nie będzie podchodzić wilgoć lub co gorsza zalewac podziemne garaże.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Hmm... poważnie? Interesuję się zakupem mieszkania właśnie tam... Czy ktoś może to potwierdzić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tez chcielismy ale zrezygnowalismy...Pan z biura na nasze obawy zwiazane z zalewaniem odparl ze najwyzej zaleje same garaze....takze podziekowalismy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Miałam te same obawy. Rozmawiałam z kierownikiem budowy, robią ciężką izolację ze sprawdzoną firmą, więc piwnice powinny być szczelne. Jeśli chodzi o deszcze, są groźne, gdy zabetonują całą skarpę nad osiedlem- co zapewne nastąpi w ciągu kilku lat. Jednak dookoła będzie budowana Nowa świętokrzyska i Nowa Niepołomicka, a więc projekt drogowy na pewno będzie zawierał odpowiednie odwodnienie, chociaż ryzyko zalewania w Gdańsku to norma. Pozostaje szukać mieszkania na szczycie wzgórza i porządnego dewelopera, bo co drugi deweloper w Gdańsku spieprzy nawet idealne warunki.
Warto zwrócić uwagę, że inwestycje, gdzie jest w okolicy występuje bagienko, są zwykle doskonale zaizolowane, prędzej zaleje bloki, w okolicach gdzie jest beton na betonie, a nie takie Łostowice czy Maćki, gdzie są same pola, raczej mało zurbanizowane tereny.
Bagno jest po drugiej stronie ulicy, można się przejść i zobaczyć jak woda stoi na inwestycji Kokoszek, w ogóle to jest ciekawy temat, od kilku lat w tym dole bez przerwy stoi woda,a gdy wejdzie się do bloku dosłownie czuć wilgoć. Deweloper robi sobie antyreklamę, wolałabym dać parę groszy i odpompować wodę, a potem szybko piąć się w górę z budynkiem lub zasypać dół w cholerę. Swego czasu przynajmniej raz w tygodniu zaglądałam na budowę Domesty i nie zauważyłam nic podejrzanego.
A co do Pana z biura "najwyżej zaleje garaże", to aż nie chce mi się wierzyć, żeby coś takiego w budownictwie powiedzieć, no ale cóż, odwiedziłam tyle biur sprzedaży i nasłuchałam się tylu głupot od "specjalistów ds sprzedaży", że nic już mnie nie powinno dziwić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam niedaleko, wielokrotnie jak chodziłam na spacery w tamte rejony to w fundamentach bloków stała woda i to bezwzględu na to czy były obfite deszcze czy nie. Teren jest podmokły, niedaleko jest zbiornik retencyjny - nie wiem może i to od tego.
Odnośnie nowych ulic (świętokrzyska i niepołomicka) .. mają być ale kiedy? Temat tych ulic poruszany jest już dobre 10 lat i nic się nie dzieje w tym kierunku raczej nie oczekuję, że budowa nastąpi w przeciągu kilku lat.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłam tam mieszkanie i do tej pory nic mnie jakoś szczególnie nie zaniepokoiło. Budowa idzie terminowo, początkowo brama wjazdowa będzie ,,przesunięta" żeby odgrodzić gotowe bloki od placu budowy. Mieszkam niedaleko i podczas ,,powodzi" nic super groźnego się nie działo z terenem, na którym powstają bloki. Dodatkowo deweloper coś wspominał o urządzeniu do odpompowania wody(pod ziemią) z terenu podczas ewentualnego zalania czy jakoś tak:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

W planach jest budowa tych ulic do 2020 roku, ciekawe.
Też mieszkam w okolicy i nie widziałam nigdy wody w fundamentach, muszę się lepiej przyjrzeć widocznie, ale spadek poziomu terenu jest w dół ulicy i do zbiornika. Teren jest podmokły jak wszędzie w okolicy, nic nadzwyczajnego - jeśli budowa jest porządnie realizowana, nie powinno być żadnych problemów nawet na bagnach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Biorąc pod uwagę, że mamy 2018 i jeszcze nic się nie dzieje ..(jedynie co Bulońską zaczynają) .. to ten 2020r jest mało prawdopodobny. Już kilkakrotnie były niby informacje, że już za pół roku mają zacząć, czas mija i nic się nie dzieje. Zobaczymy - czas pokarze (albo i nie :))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Nowa świętokrzyska - W tym przypadku również w grę wchodzi jedynie budowa samej ulicy kosztem linii tramwajowej. Trasa miałaby połączyć pętlę Łostowice Świętokrzyska z istniejącą ul. Świętokrzyską w pobliżu granicy miasta z Kowalami, biegnąc przez osiedla znajdujące się na południe od ul. Świętokrzyskiej.

Co ciekawe, inwestycja ma opracowaną dokumentację projektową, ale jej realizacja nie jest priorytetem, dlatego ani w w tym roku, ani w kolejnym nie należy wypatrywać początków jej powstawania.

Czytaj więcej na:
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Nowa-Bulonska-i-co-dalej-Nowe-drogi-i-linie-tramwajowe-w-Gdansku-n120372.html#tri"

Jak pisałam.. o tej ulicy pisano już lata temu ... i nic się nie zmienia
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wilgoć, bagno, woda

Kto ma łeb to niech zrezygnuje :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jest tam podobno odpompownia nadmiaru wody i dobra izolacja. Pół Holandi leży na osuszonych wodach. Blokpo drugiej stronie ulicy jest N tej samej wysokości i nic się tam nie dzieje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

W gdansku wszedzie bylo i jest bagno
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Muszę się nie zgodzic
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaki Chełm?

Jak można pisać w reklamie tej inwestycji (na stronie dewelopera), że jest to Gdańsk-Chełm?! Przecież to totalna bzdura! Od Chełmu tę inwestycję dzieli Orunia Górna i Łostowice, łącznie ok 4,5 km. Z Borkowa do Niepołomickiej są jakieś 3 km, to może lepiej wpisać, że to Borkowo?
Kompletnie nie rozumiem celu wpisywania takiej nieprawdy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Krtograf amator

Wg. mapy podziału gdańskich dzielnic to jest Chełm. Miejscowi mówią raczej, że Łostowice ale na mapach Chełm.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie popełnia błędów tylko ten co nic nie robi

Podobno prace wykonuje doświadczona firma, więc jest szansa że problemów z wodą jednak nie będzie. A i dzisiejsze technologie już nie te same co 10 lat temu. Nie słyszałem też wcześniej złych opinii o wykonawstwie Domesty chociaż zasięgałem języka tu i tam. Pomieszkamy zobaczymy!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry