Widok

Nowa Niepołomicka

Osiedle powstaje w lokalizacji, która intensywnie rozwija się pod kątem budownictwa mieszkaniowego. W ostatnich latach wokół powstało kilka dużych osiedli, a wraz z nim osiedlowe sklepy oraz lokale usługowe. Niedaleko jest stąd także do jednego z największych w Gdańsku węzłów handlowych.

Do centrum miasta zjechać można al. Armii Krajowej. Poruszanie się komunikacją miejską ułatwia pętla ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

biuro sprzedaży

Niestety w pełni się zgadzam ! Ostatnio weszłam się o coś zapytać zostałam przywitana szerokim uśmiechem, po czym jak dodałam, że jestem jedną z mieszkanek nagle uśmiech zniknął z twarzy i usłyszałam chłodne ,, słucham?" Przykre..ale prawdziwe.
Ale poza obsługą.. mieszkanka ładne tylko ,,podłoże" parkingu to dramat. Zimą będzie dzwon na dzwonie na tych kratkach jak przymrozi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Analizując moje kontakty z Domestą, mogę to włożyć między bzdury. Zachowuj się jak człowiek, to będziesz traktowany jak człowiek.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tragedia

Mimo zapewnień o możliwości zmiany zarządcy osiedla jest to niemożliwe do momentu jego ukonczenia. Zarządca zupełnie nie wywiązuje sie ze swoich obowiązków. Zawyżone stawki co do aktów u notariusza. Wysokie opłaty czynszowe. Tak na prawdę nie wiesz za co płacisz. Beznadziejna.organizacja, kłopoty z dziwnymi zapachami w mieszkaniu. Wąskie miejsca parkingowe. Ogólnie osiedle zrobione na szybko, bez przemyślenia.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

czynsz

No z tym czynszem to faktycznie trochę drogo. Zapachy w mieszkaniu biorą się z tego że lokatorzy demontują kratki, potem źle się wpinają, robią jakieś przeróbki wentylacji i potem się okazuje, że sąsiadowi śmierdzi.
Miejsca parkingowe mają standardową szerokość wg starych przepisów. Na szczęście przepisy zostały zmienione chyba od tego roku i szerokość będzie zwiększona do 2,5m.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile wynosi czynsz?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zależy od metrażu mieszkania, ale około 650 zł. To stanowczo za dużo. Za mieszkanie mniejsze o 10m płacilam około 370 zł. Bardzo duża różnica, w szczególności, że zarządca nalicza opłaty za usługi, ktorych nie wykonuje. Dlatego to jest dla mnie żart. I jeszcze to zasłanianie się, że nie można zmienić zarządcy, mimo, że byłam zapewniana o takiej możliwości. Musimy czekać rok aż bedzie więcej mieszkańców, zeby jeszcze ich wydoić z pieniędzy i wtedy odpuszczą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Ogólnie osiedle zrobione na szybko, bez przemyślenia."

Chyba raczej "Mieszkanie kupione na szybko, bez przemyślenia"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A nie jesteś czasem z konkurencji?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jesli piszecie o wysokosci czynszu to moze dokladniej zamiescic czesci skladowe owego a tak to tylko bicie piany
Tak wiec: jaki fundusz remontowy, ile dla zarzadcy ile utrzymanie czesci wspolnych
A zaliczki na wode, co oraz smieci sa takie same
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak jest tam z dojazdem ? Jedzie tam tylko jeden autobus ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

113 i 175
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok, dlugo sie jedzie na główny ? bo ogolnie to dosyc daleko, czy autobusy nie stoja tam gdzies w korkach ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ok przeciez tam w ogole nie przejezdzaja ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przystanek Srebrna do pętli tramwajowej ok 5 min i ok 20 min tramwajem do Gdańska Głównego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nowa Niepolomicka 2

Dzień dobry, planuję kupić mieszkanie na osiedlu Nowa Niepołomicka 2, w związku z tym chciałabym zapytać mieszkańców, czy w mieszkaniach nie pojawia się wilgoć/pleśń, ponieważ czytam niżej opinię że są to tereny na których były kiedyś bagna. Czy ma ktoś potwierdzoną informację w tym temacie?
Czy w okresie deszczy hale nie są zalane? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam

Odp

Pod tym wzgledem wszystko jest ok ;)

2019-01-15 21:16:46
Przystanek Srebrna do pętli tramwajowej ok 5 min i ok 20 min tramwajem do Gdańska Głównego.
w godzinach porannych 5-6 i po 20 to jak najbardziej. W innych godzinach podane czasy trzeba pomnożyć razy 2 lub nawet 3
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2