Widok
Nowa Osowa
Osowa to podmiejska, spokojna dzielnica Gdańska. Dominuje tu jednorodzinna zabudowa i kameralne kompleksy niewysokich domów wielorodzinnych. Od czasu kiedy Osowa zaczęła rozrastać się jako kompletna dzielnica powstała tu pełna infrastruktura miejska. Ze względu na bliskość lasu, jeziora i terenów zielonych, pomysłów na wypoczynek nie zabraknie tu osobom, które prowadzą aktywny, sportowy tryb życia. Z kolei sąsiedztwo Obwodnicy trójmiejskiej ułatwia dojazd do wszystkich zakątków aglomeracji. ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Jakieś opinie?
Osobiście podpisałem umowę rezerwacyjną, moje pierwsze własne mieszkanie - szczerze mówiąc nie mogę się doczekać. Sama Osowa wydaje mi się świetnym i cichym miejscem, liczę, że korki za jakiś czas ustąpią. Słyszałem niezbyt pochlebne opinie na temat dewelopera ale póki co współpraca sympatyczna i bardzo pomyślna :) co jak co, ale ze wszystkich obecnie realizowanych inwestycji, Nowa Osowa przypadła mi do gustu najbardziej, mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i założeniami i się nie zawiodę.
czytajcie umowy deweloperskie
czy w umowach Margo nie ma już klauzul zakazanych?
Są udokumentowany przykłady takich klauzul... i kar http:// decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/xsp/.ibmmodres/domino/OpenAttachment/dec_prez.nsf/C9862C7515DA785FC1257B05003F641A/Body/decyzja%20nr%20RGD.%2035-2012%20z%20dnia%2021%20grudnia%202012r%20_MARGO_%20-%20zik.pdf
Są udokumentowany przykłady takich klauzul... i kar http:// decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/xsp/.ibmmodres/domino/OpenAttachment/dec_prez.nsf/C9862C7515DA785FC1257B05003F641A/Body/decyzja%20nr%20RGD.%2035-2012%20z%20dnia%2021%20grudnia%202012r%20_MARGO_%20-%20zik.pdf
witam nowych sąsiadów
Witam w takim razie nowych sąsiadów:)
też tam kupiliśmy mieszkanie :) i teraz tylko czekamy:)
jeśli chodzi o dewelopera to mamy naprawdę dobry kontakt póki co i mam nadzieje że pozostanie tak do końca:) Budowa z tego co widzę póki co także raczej porusza się do przodu.
Może wy mi powiedziecie, bo mam mała zagwostkę. co oznacza mieskanie w antresolą ? antresola w goglach jest jednoznaczna, ale ze szkiców wynika drugie piętro.
będę wdzięczna za wasze sugestie :)
P.s. w zw, z moim pytaniem czekam jeszcze na info od margo :)
pozdrawiam
też tam kupiliśmy mieszkanie :) i teraz tylko czekamy:)
jeśli chodzi o dewelopera to mamy naprawdę dobry kontakt póki co i mam nadzieje że pozostanie tak do końca:) Budowa z tego co widzę póki co także raczej porusza się do przodu.
Może wy mi powiedziecie, bo mam mała zagwostkę. co oznacza mieskanie w antresolą ? antresola w goglach jest jednoznaczna, ale ze szkiców wynika drugie piętro.
będę wdzięczna za wasze sugestie :)
P.s. w zw, z moim pytaniem czekam jeszcze na info od margo :)
pozdrawiam
Nowa osowa - opinie
Witam.
Chcemy z mężem zakupic mieszkanie na osiedlu Nowa Osowa.
Jestesmy nawet po podpisaniu umowy rezerwacyjnej. Zaczynam jednak czytać komentarze, prostackie odpisy (ewidentnie) pracowników Magro i jestem przerażona. Niestety już dziś możemy stwierdzić, że Pani ktora nas obsluguje to żenada. Kontakt mocno ograniczony, brak wiedzy na temat budowy, sprzedaży, aranżacji...
Czy macie jakieś opinie i doświadczenia na temat tej inwestycji?
Chcemy z mężem zakupic mieszkanie na osiedlu Nowa Osowa.
Jestesmy nawet po podpisaniu umowy rezerwacyjnej. Zaczynam jednak czytać komentarze, prostackie odpisy (ewidentnie) pracowników Magro i jestem przerażona. Niestety już dziś możemy stwierdzić, że Pani ktora nas obsluguje to żenada. Kontakt mocno ograniczony, brak wiedzy na temat budowy, sprzedaży, aranżacji...
Czy macie jakieś opinie i doświadczenia na temat tej inwestycji?
hej
ja mam odbiór wg umowy na połowę sierpnia(mieszkanie pod klucz),ostatnio byłem na budowie, dowiedziałem się ze podwykonawcom wykonującym wykończenie pod klucz Margo nie płaci o czasie ,więc oni nie pracują jak należy i na dzis opóznienie to jakieś dwa trzy tygodnie...o ile podwykonawcy bedą dostawać kasę za wykonaną robote...
ja mam odbiór wg umowy na połowę sierpnia(mieszkanie pod klucz),ostatnio byłem na budowie, dowiedziałem się ze podwykonawcom wykonującym wykończenie pod klucz Margo nie płaci o czasie ,więc oni nie pracują jak należy i na dzis opóznienie to jakieś dwa trzy tygodnie...o ile podwykonawcy bedą dostawać kasę za wykonaną robote...
hej
oba bloki miały być odbierane na koniec czerwca,stan denweloperski....niestety jest opóznienie,kazdy indywidualnie podpisywał umowy i wg tych umow sa odbiory.z tego co wiem do konca sierpnia byc moze oddadzą mieszkania wykonywane pod klucz w bloku c,to tez jest mało pewne.co do bloku D to mowi sie o conajmiej 2 miesiecznym opoznieniu.....
oba bloki miały być odbierane na koniec czerwca,stan denweloperski....niestety jest opóznienie,kazdy indywidualnie podpisywał umowy i wg tych umow sa odbiory.z tego co wiem do konca sierpnia byc moze oddadzą mieszkania wykonywane pod klucz w bloku c,to tez jest mało pewne.co do bloku D to mowi sie o conajmiej 2 miesiecznym opoznieniu.....
to każdy ma inne informację :(. Ostatnio Pani z Margo napisała, że nieoficjalnie nasze mieszkanie w budynku D ma być gotowe do odbioru (pod klucz) 28.08. Domyślam się, że ten termin nie jest do końa wiarygodny ale w umowie mieliśmy napisane, ze odbiór miał być 15.06. Z tego co wiemy od kierownika budowy, mieszkania będa oddawane zgodnie z datą podpisania umowy tzn. kto pierwszy podpisał umowe, tego mieszkanie będzie pierwsze wykańczane w kolejności.
To my jesteśmy w podobnej sytuacji. Też podpisywaliśmy umowę ponad rok temu, mieszkanie pod klucz mieliśmy mieć do odbioru koniec sierpnia. Dziwi mnie organizacja pracy Margo. Dość często jesteśmy w pobliżu i od miesiąca brakuje jedynie białego montażu. Dlaczego Margo tak zwleka, nie wiem. Czy masz jakieś nowe wieści?
Osobiście polecam.
Ja już w mieszkaniu od trzech miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Wykonanie pod klucz szokująco dobre, 3 drobne poprawki a reszta wygląda fantastycznie. Akustyka wspaniała nie jest ale też nie mogę narzekać. Ewentualne hałasy słychać tylko czasem wcześnie nad ranem (płacz dziecka) ale przez ścianę z sąsiadami raczej nie porozmawiam.
Jedyne co mi przeszkadza to niektórzy sąsiedzi - słoma z butów i cebulactwo. No ale nie można mieć wszystkiego.
Jedyne co mi przeszkadza to niektórzy sąsiedzi - słoma z butów i cebulactwo. No ale nie można mieć wszystkiego.