Widok

Nowa Osowa

Kupiłem mieszkanie dla syna na Osowie i jestem naprawdę zadowolony. Obsługa na "5", dobra lokalizacja i ładne, przestronne lokum. Przedstawienie oferty było bardzo profesjonalne, uzyskaliśmy pomoc przy załatwieniu kredytu i dostaliśmy obszerne wyjaśnienia przy zawiłościach aktu notarialnego. Mieszkanie było oddane z lekkim opóźnieniem ale liczyliśmy się z tym, bo żaden deweloper nie oddaje mieszkań na czas :-) - w porównaniu do innych nie było najgorzej. Usterki po odbiorze po jednym, przypominającym telefonie zostały usunięte... Polecam z czystym sercem firmę, bazując na doświadczeniach z innymi firmami deweloperskimi z trójmiasta ( jest to moje trzecie mieszkanie kupione z rynku pierwotnego). MARGO jest uczciwe i elastycznie podchodzi do klienta. Duży plus dla Pana Darka za cierpliwośc i znajomośc tematu :-)
Moja ocena
obsługa: 5

oferta: 4

jakość: 4

terminowość: 4

przystępność cen: 4

ocena ogólna: 4

4.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Panie "Krzysztofie" (Darku) - chce się Panu siedzieć przed komputerem i tworzyć takie pochwalne wątki? Przecież właśnie zaczął Pan urlop wypoczynkowy! Wydaje się Pan naprawdę rzeczowym człowiekiem - po co tworzyć taką poezję?
Do rzeczy:
Co wg Pana w obsłudze jest na "5"?
Może to, że do czasu podpisania aktu notarialnego obsługa klienta jest rzeczywiście elastyczna i do dyspozycji klienta, bo już w miarę zbliżania się terminu oddania mieszkania to raczej na pewno nie. Termin oddania mieszkania do użytku klientowi w tej "firmie" jest prawdziwą tajemnicą poliszynela - nie mówi o nim nikt do puki kiedyś będzie wszystko gotowe - i już. Margo w tym aspekcie jest rzeczywiście bardzo cierpliwie i elastyczne. Termin przewidziany w umowie jest jedynie kwestą orientacyjną.
Być może podoba się Panu to, że jak przychodzi termin oddania mieszkania, to obsługa nie odbiera telefonu bo widzi, że dzwoni klient i nie wiedzą co mają mu odpowiedzieć.
Ciekawe czy dostał Pan już należny pieniądze za lekkie opóźnienie (chyba, że jest Pan tak dobrotliwy i nie jest to dla Pana ważne, że ten deweloper po prostu nie wypłaca kar umownych za opóźnienia w przekazaniu lokali do odbioru).
Chyba, że podoba się Panu Krzysztofowi to, że po podpisaniu aktu notarialnego w firmie odpowiedzią na pytania o odbiór mieszkania jest "NIE WIEMY"?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
podoba mi się ten post...ja co prawda doczekałem się swojego odbioru...choć łatwo nie było,ale widząc oczekiwanie i opóznienie innych chyba miałem szczęście..co do kary umownej...margo interpretuje jej wypłatę w dogodny dla siebie sposób dając sobie na jej realizacje 90 dni....czy ją wypłaci?zobaczymy na szczęście są inne prawne sposoby aby zmusić denwelopera do wywiązania sie z podpisanej umowy....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry