Widok

Nowa droga rowerowa w śladzie ul. Sąsiedzkiej

Kokoszki Matarnia Temat dostępny też na forum:
W lipcu wykonano "ulepszenie" nawierzchni ul. Sąsiedzkiej aby była bardziej przyjazna turystyce rowerowej. Dramat, niestety zmiana odczuwana przez wielu okolicznych rowerzystów - na gorsze. Osobiście w ciągu 1 tygodnia jeżdżenia po tej drodze 2 razy przebiłam oponę. Każdego dnia najpierw pokonuję drogę po nawierzchni asfaltowej, potem wjeżdżam w ul. Sąsiedzką i zaczyna się dramat. Dokładnie ten kawałek za zbiornikiem retencyjnym Kiełpinek, ten pomiędzy ogródkami działkowymi ROD Akacja. Dawniej był piach i kamienie takie tam, okrąglaki. Może i było ciężko po tym piachu, ale dawałam radę, pod górę i w upale. Teraz są kamienie "ulepszone" bo nowe i ostre jak brzytwy. Może miało się mniej kurzyć, może i mniej się kurzy, ale za to odpryski kamieni wylatujących jak z procy z pod kół rozpędzonych rowerów (zwłaszcza tych jadących w dół) czy aut (droga dopuszcza ruch aut jako dojazd do działek ROD) to nie jest coś co podnosi bezpieczeństwo użytkowników ruchu na drodze. Apel do odpowiedzialnych za zmianę stanu tej drogi: nigdy więcej nie psujcie czegoś co nieźle funkcjonuje! Dopiero teraz wiem, że ta stara droga wcale nie była taka najgorsza. Czy któraś/któryś z rowerzystek/tów ma podobne spostrzeżenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tylko narzekanie, nic się nie podoba, też jeżdżę rowerem po tej drodze i uważam że jest super, szkoda tylko że nie pociągnięto dalej aż do samego zakrętu przy zbiorniku.
Zainwestuj w lepsze opony, to nie będziesz łapał kapci, ja jeżdżę tamtędy bardzo często z kolegą i nie mamy najmniejszych problemów.
Wcale nie było tak super jak opisujesz, była tragiczna droga z dziurami i wyrwami po deszczach w szczególności.
Apel do odpowiedzialnych za tę drogę: pociągnijcie dalej do końca do przejścia pod PKM i zablokujcie przejazd aut przez ten tunel.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki za informacje, muszę pojechać!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

trening interwałowy (24 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

do góry