Widok

Nowa przychodnia - proszę o opinie

Czy ktoś już był w nowej przychodni ? Jacy są lekarze ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzie jest ta nowa przychodnia? Bo nic nie wiem, dawno nie chorowałam,a co z tą starą przychodnią przy straży?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
https://www.facebook.com/pages/Przychodnia-Nova-Banino/687914724673595
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
nowa przychodnia jest na Pszennej, Centrum Feniks (tam, gdzie siłownia S7); jest sympatyczna atmosfera, widać, ze wszyscy się tam bardzo starają; przyjmuje lekarz z Żukowa - Dembek; ponieważ jest super lekarzem, przeniosłam się za nim do Novej Banino :) ; mam nadzieję, że dalej też będzie ok;
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przychodnia jest w centrum FENIKS to prywatna przychodnia i ma podobno podpisaną umowę z funduszem , to tyle co wiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A możesz coś więcej napisać , są tam jacyś specjaliści?
z tego, co wiem, to nie ma na razie; mają medycynę rodzinna; ma być (albo jest - nie wiem, bo mnie to nie dotyczy) pediatra;
Jacy lekarze rodzinni przyjmują w nowej przychodni? Tylko p. Dembek, czy jeszcze inni. No i jak jest z kolejkami?
"Stara przychodnia nadal funkcjonuje , a o nowej słyszałam , jednak nie byłam .
Pediatra dr Tosik
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ta starsza pani doktor co kiedyś na Przymorzu przyjmowała? Chodziłem do niej jako dziecko milion lat temu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://novabanino.pl/ - chyba lepszy adres, nie kazdy korzysta z facebooka :)
Zależy co rozumieć poprzez stwierdzenie 'starsza' :) można ja wyszukać w sieci, opinie ma dobre, wcześniej przyjmowała w Lux Med
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam kilka razy z małymi dziećmi, na bilansie, szczepieniu i przy przeziębieniu. Pani robiąca zastrzyki ok, ma podejście do dzieci. Dr Tosik tez w porządku, przy większej wadze syna zleciła zrobienie badań czy nie ma niedoczynności tarczycy, ważne że sie interesuje. Dr Dembek również żadnych zastrzeżeń.
Czy żeby pojsć tam na wizyte w ramach nfz trzeba przenieść papiery ze starej przychodni?
Wystarczy zmienić lekarza POZ, na tego nowego, nie musisz się wyrejestrowywać z poprzedniej przychodni. Bez płacenia możesz to zrobić 2 razy w ciągu roku.
Ja rejestrowalam siebie i dzieci, nie za bardzo rozumiem jak mozna isc do lekarza bedac zarejestrowanym w innej przychodni?
To nie prywaciarze, ze wystarczy sie umowic tylko NFZ.
Droga Pani mieszkanko, gdybym nie wiedział, to bym nie pisał. Jeżeli Pani pójdzie do innego lekarza POZ na nfz w innej przychodni i wypełni deklarację,to jest od tego momentu pani lekarz rodzinny.
Taką zmianę może Pani bezkarnie zrobić 2 razy w roku, każda następna zmiana to już się płaci. Przepraszam, ale jaśniej już chyba nie potrafię...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam wczoraj w tej przychodni,nie dawno się tu wprowadziłam byłam tydzień wcześniej zarejestrowana do dr.Dembka i jestem nastawiona już na anty.Czekałam dwie godziny i się nie dostałam ponieważ doktor przyjmował pacjentów z zewnątrz nie poumawianych a pacjenci czekali w kolejce...Tak się nie robi jak chce przyjmować pacjentów z "ulicy" to niech robi po swoich godzinach pracy a nie że pacjenci czekają nie wiadomo ile...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego się Pani nie dostała? Owszem do dra Dembka czeka się właściwie zawsze, ale nigdy nie było sytuacji, żeby ostatecznie się nie dostać do gabinetu.
Fakt, że do niego są kolejki świadczy tylko o tym, że pacjenci chcą iść właśnie do niego a nie do innego lekarza. Wspomnę tylko, że do dr Tosik, kolejek nie ma nigdy.
Ponadto uważam, że na przyjmowanie "poza listą" nie ma co się denerwować, bo proszę pomyśleć, że Pani także może być w sytuacji, że wizyta będzie konieczna "dziś, teraz, natychmiast".
Mieć należy również na uwadze, iż część pacjentów jest zapisana tak jak Pani - tydzień wcześniej, ale część miejsc jest zostawiona właśnie na nagłe zgłoszenia, przyjmowane przez recepcję danego dnia, a do tego dochodzą jeszcze przypadki nagłe - za zgodą lekarza.
Wraz z dzieckiem byłam po obu stronach "barykady" - zarówno umówiona na termin zwykły, jak i nagle w sytuacji podbramkowej i proszę mi wierzyć wolę czekać do niego w kolejce ale mieć pewność, że gdy przyjdzie co do czego to zawsze mnie przyjmie, niezależnie od limitów.
Abstrahując od wszystkiego uważam dr Dembka za świetnego lekarza rodzinnego, ze znakomitym wyczuciem i podejściem do pacjenta.
Moją radą jest aby przestała Pani narzekać, zobaczyła coś więcej niż czubek własnego nosa i ewentualnie zmieniła lekarza.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry