Widok
Nowe Dolne Miasto
Witam,
mojego posta kieruje głównie do osób związanych z dzielnicą Dolne Miasto. Pracuję dla firmy, która jest zainteresowana inwestowaniem w tejże dzielnicy. Zanim jednak podejmiemy jakiekolwiek decyzje chciałbym przeprowadzić rekonesans i uzyskać kilka informacji które pomogą mi wybadać miedzy innymi potrzeby mieszkańców. Może ktoś wie co dalej z planem rewaloryzacji Dolnego Miasta? Chciałbym się również dowiedzieć, może z pierwszej ręki, bo któryś z forumowiczów jest mieszkańcem tej dzielnicy, jakie są główne potrzeby "usługowe"? Czego w Dolnym Mieście brakuje? Wiem że drogi i sięć kanalizacyjna są w opłakanym stanie, ale mi bardziej chodzi o zapotrzebowanie mieszkańców na wszelkiego rodzaju usługi, np. sklepy, punkty medyczne, gastronomiczne, etc.
Żeby się za bardzo nie rozpisywać, zachęcam forumowiczów aby w odpowiedzi na mojego maila po prostu ponarzekali na Dolne Miasto :)
mojego posta kieruje głównie do osób związanych z dzielnicą Dolne Miasto. Pracuję dla firmy, która jest zainteresowana inwestowaniem w tejże dzielnicy. Zanim jednak podejmiemy jakiekolwiek decyzje chciałbym przeprowadzić rekonesans i uzyskać kilka informacji które pomogą mi wybadać miedzy innymi potrzeby mieszkańców. Może ktoś wie co dalej z planem rewaloryzacji Dolnego Miasta? Chciałbym się również dowiedzieć, może z pierwszej ręki, bo któryś z forumowiczów jest mieszkańcem tej dzielnicy, jakie są główne potrzeby "usługowe"? Czego w Dolnym Mieście brakuje? Wiem że drogi i sięć kanalizacyjna są w opłakanym stanie, ale mi bardziej chodzi o zapotrzebowanie mieszkańców na wszelkiego rodzaju usługi, np. sklepy, punkty medyczne, gastronomiczne, etc.
Żeby się za bardzo nie rozpisywać, zachęcam forumowiczów aby w odpowiedzi na mojego maila po prostu ponarzekali na Dolne Miasto :)
Mieszkam tam 28 lat i niczego obecnie nie brakuje....napewno sklepu,gastronomi tego jest pelno...do tego dwie apteki,miesne,przych.zdrowia,biedronka,szkoly,nawet szewc i szklarz jest,piekarnia,odziezowe,obuwniczy wiec czego brakuje zdecydowanie NICZEGO!!!!!
pozdrawiam
pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź, korzystając z kontaktu mam jeszcze pytanie, jak wygląda sytuacja na dolnym mieście z podtopieniami. Wiem że dawniej te tereny były zagrożone powodziowo, jak wygląda sytuacja teraz, czy piwnice są suche? Jestem zainteresowany rejonem ulicy łąkowej, wiem że był tam niegdyś szpital, który potem miał być na sprzedaż. Czy go ktoś kupił? Czy poprawiła się sytuacja jesli chodzi o bezpieczeństwo na ulicach dolnego miasta? działa jakiś monitoring.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Witam z tego co wiem szpital nie zostal sprzedany nadal stoi i niszczeje,obok szpitala i kosciola jest biedronka...piwnice suche:))nie ma zadnych zagrozen powodziowych.Z bezpieczenstwem jest ok monitorning znajduje sie na poczatku łąkowej kolo poczty,a drugi chyba na koncu ale nie znam lokalizacji
A wg mnie brakuje wszystkiego, ze sklepów jest tylko biedronka, przydałoby się jakieś pepco i rossmann chociaż, może lidl, dla dzieci też przydałoby sie nowe, ładne miejsce, dla starszych jakiś lokal z bilardem i innymi atrakcjami, nie mówiąc już o odnowieniu kamienic i ulic, centralnym ogrzewaniu...
Nie jestem mieszkancem Dolnego Miasta, ale troche znam ten skrawek Gdanska. Uwazam, ze zainteresowanie oferenta ta dzielnica, to - ze sie tak wyraze - okazja by mogl zainwestowac w cos konkretnego i potrzebnego. Jak pamietam sprzed lat, szpital przy ul. Kieturakisa spelnial swoja role. Wiec jesli oferent bylby w stanie zainwestowac, to uwazam ze uruchomienie tego szpitala byloby korzystne dla calego Dolnego Miasta i pobliskich dzielnic. Wiec nie nalezaloby martwic sie rajstopkami dla dziecka, bo nie w tym tkwi problem, co raczej naszym wspolnym zdrowiem i wiekszym dostepem do opieki medycznej. Skorzystaja na tym wszyscy, dzieci tez. Pozdrawiam oferenta i cale Dolne Miasto. Jesli ktos ma inne zdanie chetnie dowiem sie nie tylko na tym watku, ale moze tez na ,tekwar@onet.pl. Milego dnia.