Widok

Nowe Dolne Miasto

Witam,
mojego posta kieruje głównie do osób związanych z dzielnicą Dolne Miasto. Pracuję dla firmy, która jest zainteresowana inwestowaniem w tejże dzielnicy. Zanim jednak podejmiemy jakiekolwiek decyzje chciałbym przeprowadzić rekonesans i uzyskać kilka informacji które pomogą mi wybadać miedzy innymi potrzeby mieszkańców. Może ktoś wie co dalej z planem rewaloryzacji Dolnego Miasta? Chciałbym się również dowiedzieć, może z pierwszej ręki, bo któryś z forumowiczów jest mieszkańcem tej dzielnicy, jakie są główne potrzeby "usługowe"? Czego w Dolnym Mieście brakuje? Wiem że drogi i sięć kanalizacyjna są w opłakanym stanie, ale mi bardziej chodzi o zapotrzebowanie mieszkańców na wszelkiego rodzaju usługi, np. sklepy, punkty medyczne, gastronomiczne, etc.
Żeby się za bardzo nie rozpisywać, zachęcam forumowiczów aby w odpowiedzi na mojego maila po prostu ponarzekali na Dolne Miasto :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mieszkam tam 28 lat i niczego obecnie nie brakuje....napewno sklepu,gastronomi tego jest pelno...do tego dwie apteki,miesne,przych.zdrowia,biedronka,szkoly,nawet szewc i szklarz jest,piekarnia,odziezowe,obuwniczy wiec czego brakuje zdecydowanie NICZEGO!!!!!
pozdrawiam
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję za odpowiedź, korzystając z kontaktu mam jeszcze pytanie, jak wygląda sytuacja na dolnym mieście z podtopieniami. Wiem że dawniej te tereny były zagrożone powodziowo, jak wygląda sytuacja teraz, czy piwnice są suche? Jestem zainteresowany rejonem ulicy łąkowej, wiem że był tam niegdyś szpital, który potem miał być na sprzedaż. Czy go ktoś kupił? Czy poprawiła się sytuacja jesli chodzi o bezpieczeństwo na ulicach dolnego miasta? działa jakiś monitoring.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Witam z tego co wiem szpital nie zostal sprzedany nadal stoi i niszczeje,obok szpitala i kosciola jest biedronka...piwnice suche:))nie ma zadnych zagrozen powodziowych.Z bezpieczenstwem jest ok monitorning znajduje sie na poczatku łąkowej kolo poczty,a drugi chyba na koncu ale nie znam lokalizacji
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma lumpeksu i warzywniaka typowego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na dawnym szpitalu jest wywieszony baner o treści że nieruchomość na sprzedaż .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie na szpitalu baranie tylko na dworku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może siłownia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
czego brakuje , jakiegoś sklepu gdzie można by było kupić rajstopy dla dziecka albo piżamkę lub czapkę , nie wspomnę o jakimś domu kultury dla mieszkańców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Akurat otworzy ktoś sklep gdzie Ty raz czy dwa razy do roku pójdziesz i kupisz rajstopki czy piżamkę śmieszna jesteś i to na Łąkowej pomyśl trochę zanim coś głupiego napiszesz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
na początku Łąkowej ,obok kiosku, tuż przy zakręcie, sklep dla malucha był i to nawet komis , i chyba ze strefa malucha ,ale mie utzymał sie.
Taka klientela jest, A wszyscy i tak na rynek chodzą ,albo do marketu.
porządny plac zabaw dla dzieci ,bo te w okolicy są do niczego .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
brakuje warzywniaka z ekologicznymi warzywami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
a co rynek za daleko, grzeczne pytam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A wg mnie brakuje wszystkiego, ze sklepów jest tylko biedronka, przydałoby się jakieś pepco i rossmann chociaż, może lidl, dla dzieci też przydałoby sie nowe, ładne miejsce, dla starszych jakiś lokal z bilardem i innymi atrakcjami, nie mówiąc już o odnowieniu kamienic i ulic, centralnym ogrzewaniu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
lidl nie dalego,rossman jest, o hehe by sie przydało, A i centalne ogrzewanie to fakt, dzielnica aż śmierdzi od palenie byle czym,kominy nie czyszczone latami,ale kto to teraz zrobi jak same współnoty. A koszty ogromne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przydałby się jakiś kompleks basenów, coś w stylu akłaparku w miejscu starej zajezdni lub starej fabryki opakowań blaszanych, to ożywiło by tą dzielnice, ale pewnie twoja firma jest na to za biedna :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przydał by się pojemny parking dla mieszkańców, kilku poziomowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Łakowej powinny stac znaki zakaz postoju samochodów na obydwu jezdniach.Teraz piekna odrestaurowana Łąkowa jest totalnie zastawiona samochodami a przeciez parking i to za małe pieniadze jest i stoi pusty
Nie jestem mieszkancem Dolnego Miasta, ale troche znam ten skrawek Gdanska. Uwazam, ze zainteresowanie oferenta ta dzielnica, to - ze sie tak wyraze - okazja by mogl zainwestowac w cos konkretnego i potrzebnego. Jak pamietam sprzed lat, szpital przy ul. Kieturakisa spelnial swoja role. Wiec jesli oferent bylby w stanie zainwestowac, to uwazam ze uruchomienie tego szpitala byloby korzystne dla calego Dolnego Miasta i pobliskich dzielnic. Wiec nie nalezaloby martwic sie rajstopkami dla dziecka, bo nie w tym tkwi problem, co raczej naszym wspolnym zdrowiem i wiekszym dostepem do opieki medycznej. Skorzystaja na tym wszyscy, dzieci tez. Pozdrawiam oferenta i cale Dolne Miasto. Jesli ktos ma inne zdanie chetnie dowiem sie nie tylko na tym watku, ale moze tez na ,tekwar@onet.pl. Milego dnia.
Po co te szyny wstawiają w bruk? Przecież tramwaj do zajezdni i tak już nie pojedzie, tylko wartość zabytkowa tak
Marnowanie pieniędzy jak zawsze na wiele rzeczy a nie na to co trzeba, i woda będzie wysadzać nawierzchnie. A tory na stogi plaże, jak makaron wyglądają, jazda hula hop rodeo. ..
Będzie jeździł w wakacje taki zabytkowy dla turyustów z końmi ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Śródmieście

La Esquina (3 odpowiedzi)

Inwestycja La Esquina powstanie w ścisłym centrum Gdyni, nieopodal Dworca Głównego oraz w pobliżu...

Esencja (4 odpowiedzi)

Budynek powstanie w ramach komercyjnej części programu rewitalizacji Dolnego Miasta wynikającej z...

Marina Bay Gdynia (11 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w samym centrum Gdyni, tuż przy Skwerze Kościuszki. To jedna z najbardziej...

do góry