Widok
Nowe Orłowo
Projekt osiedla u zbiegu alei Zwycięstwa i ul. Orłowskiej w Gdyni Orłowie został wyłoniony w konkursie, którego zwycięzcą została pracownia architektoniczna Arch-Deco. Teren inwestycji zajmie docelowo obszar 4 hektarów, z czego znaczna część przeznaczona została pod budynki mieszkaniowe. Część biurowo-usługowa powstała od strony głównej arterii Trójmiasta - al. Zwycięstwa.
Lokale mieszkalne na osiedlu Nowe Orłowo mają ponadstandardową wysokość 2,8 m. Dodatkowo duże przeszklenia zapewniają ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
doskonala lokalizacja , wszedzie blisko i wygodnie , zbudowa typowo orlowska, kameralne budynki z tarasami na gornym pietrze ale w nowoczesnym wydaniu, ladnie to wykanczaja. Cena do najnizszych nie nalezy ale jest adekwatna do lokalizacji i standardu. Dobre i do mieszkania i jako inwestycja na wynajem .
kto kupuje mieszkania po 1 mln zł ???
Dla mnie cena nie jest relatywna do mieszkan, które i tak nie sa Twoja włalsności.... po h... taras ? przy naszym klimacie ? no i oczywiście tłumy ludzi łążacych pod oknami w weekendy i oczywiście latem. Oczywiście partery pewnie będą na wynajem... a wiadomo nie jest to zbyt fajne.... grile pod oknami, dzieciarnia w ogródkach.... to jest takie miejsce jak Neptun Park... gdzie 60% to mieszkania dla turystów.... poz taym cena 10-15 tys. za m2 jest chora.... to nie Madryt czy Barcelona tylko małe Orłowo....
Mieszkaniec
Czytam te wasze opinie jako ktoś kto mieszka juz na tym osiedlu od ponad roku.
95 % opiń to chłamy g*wnowiedzących zazdrosnych, niedowartościowanych
szaraczków którzy tylko mogą pomarzyć tylko o takiej miejscówce, więc
podwyższając swoje ego muszą coś skrytykować. Po prostu was na to nie stać.
Oczywiście jest parę wad dla mieszkańców, ale i tak nie zamieniłbym tego miejsca na żadne inne , pomijając atol Bora Bora oczywiście.
95 % opiń to chłamy g*wnowiedzących zazdrosnych, niedowartościowanych
szaraczków którzy tylko mogą pomarzyć tylko o takiej miejscówce, więc
podwyższając swoje ego muszą coś skrytykować. Po prostu was na to nie stać.
Oczywiście jest parę wad dla mieszkańców, ale i tak nie zamieniłbym tego miejsca na żadne inne , pomijając atol Bora Bora oczywiście.
Brak okien w łazienkach
Prawie wszystkie mieszkania, nawet te od 100 m 2 i powyżej nie maja okien w łazienkach. Mimo ze łazienka np .przylega do tarasu to invest komfort i tak nie daje okna na tej ścianie choć technicznie to tylko jedna szyba więcej,
Za ta cenę to nieakceptowalne, widna łazienka to podstawa wygody.
Każdy to doceni i rozumie kto ma okno w łazience, a miałby sie przeprowadzić
Do łazienki -nory
Za ta cenę to nieakceptowalne, widna łazienka to podstawa wygody.
Każdy to doceni i rozumie kto ma okno w łazience, a miałby sie przeprowadzić
Do łazienki -nory
też wolę okna w łazienkach ale całe życie nigdy takowego nie miałem i jakoś wytrzymuję :) a Twój argument trochę przypomina taką argumentację że jak ktoś całe życie chadzał za stodołę to i w łazience z oknem mu duszno ;) a osiedle naprawdę super! w Toruniu o takowym można tylko pomarzyć :) Gdynia piękna ale i Toruń nie najgorszy ale takich cacek jak u Was to się tu nie buduje niestety. Pozdrawiam wszystkich gdynian serdecznie. :)
Świetne osiedle.
Mieszkam już ponad rok i naprawdę bardzo dobry komfort życia, a jestem dosyć wymagający :D Niezależnie od pory roku, wracając z pracy człowiek czuje się jak na wakacjach, a do morza kilka metrów!
Mieszkania są świetnie wygłuszone i nawet jak się robi imprezy czy ktoś inny robi to nic nie słychać :)
Mieszkania są świetnie wygłuszone i nawet jak się robi imprezy czy ktoś inny robi to nic nie słychać :)
chlewiki vel czworaki?
czworaki dla fornali, którym udało się "skombinować kasę" to nie jest Orłowo. Gdynią rządzą jedynie deweloperzy ( Allcon i Invest Komfort) którzy podzielili Ja na pół - z pełnym błogosławieństwem włodarzy tego pięknego Miasta.
Jego przedwojenni budowniczowie przewracają się zapewne w grobach widząc "mistrzowskie" pomysły Prezydenta i Jego "Świty".
Jego przedwojenni budowniczowie przewracają się zapewne w grobach widząc "mistrzowskie" pomysły Prezydenta i Jego "Świty".
Bardzo dobrze zlokalizowane
Lokalizacja była dla mnie czynnikiem decydującym. Teraz mogę pozwolić sobie na jogging wzdłuż plaży w Orłowie, śniadanie w „Przystanku Orłowo” oraz korzystanie z najwyższej jakości usług, które w dodatku są pod domem (m.in. klinika Nowe Orłowo, polecam). Co więcej, mam blisko do Klifu. :)