Widok

Nowe Skody na parkingu na ul. Powstania Listopadowego

Dobry wieczór.

Jestem mieszkańcem dzielnicy Piecki-Migowo przy ul. Powstania Listopadowego i chciałbym zgłosić swoje niezadowolenie z racji zajmowania przez nowe auta marki Skoda parkingu wzdłuż ulicy Bulońskiej od kilku dni. Aut obecnie jest już 8 i zakładam, że jakaś firma musiała zrobić sobie w tym miejscu darmowy parking kosztem mieszkańców. Sam mam to szczęście, że zaparkowałem auto kilka dni temu, gdy aut jeszcze nie było tak dużo i dzisiaj wieczorem przy 10 minutowym postoju przy moim aucie miałem okazję obserwować kilku zdenerwowanych mieszkańców, którzy wracali z pracy do domu i nie mogli znaleźć miejsca parkingowego. Zakładam, że niezadowolenie mieszkańców bardzo szybko zmieni się w frustrację, bo sytuacja miała już miejsce kilka miesięcy temu, gdy także auta tej marki zajmowały przez kilka tygodni miejsca parkingowe. Jeśli to możliwe, poproszę o jakąś pomoc dla mieszkańców na zasadzie ustalenia jaka firma parkuje tutaj swoje auta, dlaczego nie wynajmuje sobie parkingów lub chociaż czy nie mogłaby rozlokować aut w sposób mniej obciążający mieszkańców (2 sztuki na parking?). Na pewno dużo mieszkańców będzie wdzięcznych za działanie. Pozdrawiam.

W sumie jest to treść mojej wiadomości, którą przed chwilą wysłałem do Rady Dzielnicy na fb, a tutaj wkleiłem tylko kopię. Mam nadzieję, ze uda się coś z tym szybko zrobić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Przecież tutaj nikt nie ma pretensji o to, że sąsiad ma np. 2 - 3 samochody. Nikt nikomu nie liczy. Jednak, gdy kolejny raz, lawety przywożą samochody, które STOJĄ po kilka tygodni i stoi ich dużo, coś jest nie tak. Gdyby przywieźli 100 samochodów, też mieszkańcy mieliby uważać, że wszystko jest w porządku? Chyba nie. Tutaj chodzi o zachowanie, brak empatii. Czy to samochody na sprzedaż, czy na inny rodzaj działalności, bez znaczenia - właściciel postanowił zaoszczędzić na wynajęciu placu, nie licząc się z mieszkańcami - tak to wygląda. Kwestia charakteru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dealer ze Starogardu ma też inne marki Kia, i już niedługo otwiera Citroena. Pewnie w mieście pojawi się Citroen z jego ramkami :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież to jest oczywiste że osoba dysponująca tymi autami na cwaniaka oszczędza na wynajęciu miejsca przechowywania swojego "towaru". Gdyby to był raz ok, jakoś ujdzie w tłumie... Ale w przeszłości prawie 2 miesiące poprzednia partia samochodów tego dealera tam stała. Gdyby przyjechały one na własnych kołach, to też można to jakoś ukryć... Ale na chama lawetą? Te samochody 100 metrów nie przejechały na własnych kołach. Do tego różni Panowie kręcący się przy nich cyklicznie. To jest najzwyklejsze kombinatorstwo! Chęć wytargania jak największej ilości złotówek, bo przecież miejsce na przechowanie towaru handlowego (auta) kosztuje. Jak je zwieźli miesiąc temu, tak stoją. Tak samo jak poprzednio. Jak znajdą nowego nabywcę, tak samo po kolei będą znikać jak poprzednio.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0