Widok

Nowe osiedla TBS przekazane mieszkańcom

Opinie do artykułu: Nowe osiedla TBS przekazane mieszkańcom.
Artykuł na temat: TBS

Dwie nowe inwestycje Towarzystw Budownictwa Społecznego (TBS) zostały właśnie oddane do użytku przy ul. Piotrkowskiej . W czterech budynkach powstały łącznie 154 mieszkania przeznaczone na wynajem. W planach jest budowa jeszcze kilkudziesięciu budynków tego typu.

Zlokalizowane na końcu ul. Piotrkowskiej budynki zostały zrealizowane przez dwie miejskie spółki: Towarzystwo Budownictwa Społecznego Motława oraz Gdańskie Towarzystwo Budownictwa Społecznego.

Choć różnią się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mega wysokie czynsze !

mieszkałam kiedyż w TBS Motława - Zielone Wzgórze - ul. Srebrna. Za 38 m2 płaciłam prawie 600 zł czynszu... plus opłaty oczywiście a było to 5 lat temu... masakra, w mieszkaniach szczytowaych i na ostatnich pietrach był w mieszkaniach grzyb, cienkie ściany, brak windy - generalnie nie polecam
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przeciez taka kuchnia i lazienka sa od reki do wyburzenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

POsrańcu, jak kazdy leming myslisz tylko żołądkiem.

Do budynków wybudowanych na gruntach nawet Skarbu Państwa trzeba poprowadzić drogi,
prąd, gaz i inne media ,a to już musi zrobić władza lokalna.
I wyłacz TVN
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Pomoge ci jak piszesz. Daj mi bezpowrotnie 60tys

Czyli 25% wartosci mieszkania mojego i mozesz w nim mieszkac za 800zl czynszu, ile chcesz. I jak skorzystasz z pomocy? Oczywiscie jak sie wyprowadzisz mieszkanie dalej jest moje, a 60 tys zostsje u mnie
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

tbs

Mieszkania tbs tak dobra inicjatywa tylko dlaczego nie dostają ich potrzebujący tylko ludzie za łapówki a potem aa partycypacji sprzedawane m.in w ogłoszeniach na trójmieście, poza tym rozumiem że oszusta tbs z ul dabka który oszukał ludzi nie ma w ankiecie? Dwa kto może ubiegać się o takie mieszkanie, gdzie i jakie są kryteria?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Porownajcie to sobie z szeroko reklamowanym dwa lata temu

tzw. Funduszem Mieszkan na Wynajem. Pomyslodawca i prowadzacym ta inwestycje jest Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK). Otoz na przyklad w Poznaniu, przy ul. Czarnieckiego, mieszkanie 32 m2 kosztuje 1755 PLN/miesiac (cena przecietna) plus dodatkowe oplaty i nigdy nie mozesz takiego mieszkania kupic poniewaz jest to wynajem okazjonalny. BGK poczatkowo reklamowalo ze mieszkania te beda znacznie ponizej sredniej rynkowej. A co jest? Ja w ogole dziwie sie wariatom ze to wynajmuja. Tak ze w tym przypadku TBS nie sa zlym rozwiazaniem. Ale za nim pojdziecie tam aplikowac to trzeba do rozmowy z biurem wynajmu dobrze sie przygotowac. Ten czerwony szyld u gory z napisem TBS to jest jednak bardzo glupi pomysl. Nie powinno ich tam byc. Jak ludzie mieszkaja to jest ich prywatna sprawa a taki znak na glownej scianie elewacyjnej moze powodowac u niektorych podzial spoleczenstwa na tych lepszych i gorszych. To bardzo niedemokratyczne podejscie...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

500zł? z ratą kredytu?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie ulica wyjazdowa?!

Piotrkowska zatkana, wyjazd na Warszawską z całego osiedla tylko jeden pas - koszmar!!! A może ktoś wreszcie pomyśli, o kilkunastu metrach ulicy w drugą stronę, by zrobić wyjazd na Jabłoniową. Budujecie blok na bloku, a gdzie ulica? Nie dość, że tylko jeden autobus 118 jedzie do centrum Gdańska, to jeszcze objeżdża pół Gdańska i stoi w korkach. Jak dzieciaki, młodzież i ludzie co jeżdżą do pracy mają się wydostać z Ujeściska?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

prawde ci napisze yo

Przecież nie każdy To dostanie wiadomo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niedbalstwo budowlancow.

I wladze za te fuszerki musza zaplacic poniewaz w zaplesnialym budynku nie wolno lokowac ludzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

prawde ci napisze yo

żeby zapełnić luki he
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe czy kiedyś ktoś sprawdzi ile pociotków urzędniczych dostało TBS

w czasach kiedy warto było po nie sięgać a o komunalnych nawet nie wspominając.

Mam nadzieję, że wygra kandydat z PIS w przyszłych wyborach samorządowych i prześwietli przeszłość U.M Gdańsk.

A jest co sprawdzać, od zezwoleń na tą / czy na tę ? / Galerię Forum nad Radunią po wyczyny lokalówki, do czasów kierownika motocyklisty włącznie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 13

Na podkarpaciu jest wiekszy przemysl niz

w calym wojewodztwie Pomorskim czyli nie jest to wies. Wiec nie osmieszaj sie idioto z Platformy lub Nowoczesnej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

"mieszkanie nigdy nie stanie się nasza własnością".

dlaczego?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry