Widok

Nowe osiedla TBS przekazane mieszkańcom

Opinie do artykułu: Nowe osiedla TBS przekazane mieszkańcom.
Artykuł na temat: TBS

Dwie nowe inwestycje Towarzystw Budownictwa Społecznego (TBS) zostały właśnie oddane do użytku przy ul. Piotrkowskiej . W czterech budynkach powstały łącznie 154 mieszkania przeznaczone na wynajem. W planach jest budowa jeszcze kilkudziesięciu budynków tego typu.

Zlokalizowane na końcu ul. Piotrkowskiej budynki zostały zrealizowane przez dwie miejskie spółki: Towarzystwo Budownictwa Społecznego Motława oraz Gdańskie Towarzystwo Budownictwa Społecznego.

Choć różnią się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

TBS jest dla myslacych inaczej :)

Dziwię się, że ktokolwiek wchodzi w taki układ gdzie płaci 25 % wartości mieszkania i nigdy nie będzie jego właścicielem. Same czynsze wcale nie są takie małe. Układ bardzo dobry - ale tylko dla właścicieli TBS...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

One są takie same (oprócz elementów kolorystycznych)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pisowski trollu, miasto nie może blokować mieszkań+

bo one zgodnie z przepisami mają być budowane na gruntach Skarbu Państwa a nie gminy. Dlatego zapytaj się PISU i pisowskiego wojewody Drelicha co z tymi mieszkaniami.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

czy ja wiem

Mieszkania na wolnym rynku za te kwotę się nie wynajmie. 45 metrowe mieszkanko, 40 tysięcy wkład i 550 zł wynajem, to bardzo dobra oferta, nawet ten wkład własny , przez 10 lat to tylko 300 zł dopłaty do czynszu miesiecznie, to ciagle znacznie mniej niż wynajem mieszkania na wolnym rynku. Nie dziwne, ze te mieszkania się takim zainteresowaniem ciesza
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzeba byc pisowcem lub nie potrafic myslec logiczni

czyli liczyc, w sumie na jedno wychodzi, aby wchodzic w temat tbs. Otoz przy mieszkaniu wartym 300tys, trzeba wplacic okolo 20% czyli jakies60tys. Zalozmy, ze jest to 60m mieszkanie. Za sam czynsz placimy potem okolo 700zl, nie liczac mediow. Z mediami bedzie lekko okolo 1000zl oplat. Przy czym bezpowrotnie tracimy 60tys, a mieszkanie nigdy nie stanie sie nasza wlasnoscia. Juz lepiej te 60tys partycypacji wlozyc we wklad wlasny. Do tego kredyt i za niewiele wiecej, jakies 300zl, jestesmy wlascicielami mieszkania. Mozemy go sprzedac, wynajac itp. A tbs kto kupi? To zaden socjalizm ani komunizm. To jest nieoplacalne dla ludzi myslacych.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 13

A co ja z tego będę miał ....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nowe bloki na Piotrkowskiej

a dojazd do Piotrkowskiej ciągle tylko wąską Warszawską.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

On miał na mysli pleśnienie farby elewacyjnej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

drogo...

Nie wiem jakim cudem te mieszkania utrzymują ludzie, ktorych rzekomo nie stać na kredyt. 25% kosztów + 700zł czynszu miesięcznie to wcale nie tak mało. 75 tysi to bardzo dobry wkład własny na swoje. Jeszcze to oznakowanie. Każdy kto przechodzi widzi, że to TBS
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 8

mieszkanie na kredyt jest na właśność owszem ale dopiero jak spłacisz kredyt.
wcześniej jest banku
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

powinno być więcej TBS

ludzie powinni mieć możliwość taniego wynajmowania długoterminowego, żeby odłożyć coś i kupić mieszkanie, a nie , ten sztucznie nadmuchany kredytami i bzdurnymi dofinansowaniami rządowymi rynek

bank wydoi z Ciebie ile wlezie, w rezultacie każdy płaci tyle, ile jest w stanie, czyli pół pensji, tylko ew. mieszka gdzie indziej, bliżej, lub dalej centrum

rynek mieszkaniowy to jedna wielka spekulacja
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

Adamowicz - przystąp do Mieszkanie Plus !

Masz realizować nasz interes !
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 14

Na czym polega ten TBS ??

Mieszkania dla biednych ?? , chyba nie bo zobaczcie jakie auta parkują przy TBS-ach na Chełmie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ceny mieszkań w okolicy pójdą

z tego powodu w górę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie wiem jak ten budynek, ale jak moja koleżanka mieszkała w TBSach na Ujeścisku to

ogrzewanie było ELEKTRYCZNE. Rachunek za prąd w zimnych miesiącach 1000 zł..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdura - grzyb musi mieć ciepło i wilgotno oraz ciemno.

Co z tego, że będziesz grzał jak podcieka coś w elewacji ............
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry