Widok

Nowe pomierniki

Jak w tytule co o tym myślicie po co ta wymiana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A no po to żeby znajomy gajcego zarobił i zgarnął kupe siana za wymianę i tyle.
A ja się pytam po jaką cholerę zamawiają takie stolec które trzeba co chwile wymieniać ? O ile się nie mylę to te liczniki mają ważność hm ile (5) lat ?
A najważniejsza sprawa dlaczego nas nie pytają o zdanie co do tych pomierników
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po części Michał1 masz rację ,ale wodomierze też są wymieniane co 3 lata
bo tracą homologację .
Pytanie ile my za te pomierniki zapłacimy i jak one będą wykazywały nasze zużycie?
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie wodomierze też są z taką kijową homologacją czemu nie np na 5 lat ?
a co z tymi badziewnymi kamerami które niby są ale to tak jak by ich nie było itp itd można wymieniać
I tu jesteś w wielkim błędzie.Spółdzielnia to nie prywatna firma ale stowarzyszenie spółdzielców czyli wszystkich tam mieszkających.
O większości spraw się decyduje na walnych zgromadzeniach.Ale jeśli takie się odbywa to przychodzi może kilka osób to nie ma co się czepiać że ktoś tam o czymś decyduje.
To spółdzielcy wybierają radę nadzorczą.
Orientował się ktoś może, co spółdzielnia oferuje mieszkańcom, którym termin wymiany nie pasuje? Godziny 13-16 w środku tygodnia są śmieszne... Wbrew pozorom nie wszyscy mieszkańcy Zaspy to emeryci.
U mnie jest info o godzinach 16-20 ,więc już ktoś będzie w domu
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Ogólnie terminy są dwa - w różnych godzinach, by pasowało zarówno emerytom jak i osobom pracującym ;) po pierwszym terminie po ok 2 tygodniach będzie drugi :)

Pomierniki czyli podzielniki kosztów ciepłą są na 10lat - bo na tyle są baterie (plus pół roku zapasu na wymianę na nowe urządzenia).

Nie wiem ile za te przyjdzie nam zapłacić, ale wiem że te są o tyle lepsze że zdalnie odczytywane i nikt nie będzie nam sprawdzał co roku do rozliczenia :)

A poza tym wg mnie ista jest o wiele lepszą firmą niż metrona :/ metrona dwa razy mi podpadła - chcieli mnie oskubać z kasy :/
image image

Słoneczko ,a wymienili Ci już te liczniki? U nas nie było wymiany,mimo,że
w każdym podanym terminie ktoś w domu był.

Przy okazji gratulacje ,kiedyś musimy się spotkać na spacerku sąsiadko.
Moja "pociecha "ma 8 m-cy
Mi wymienili w czwartek - mieliśmy 2 przedziały czasowe i ten ranny nam nie pasował, ale wieczorem byliśmy :)

Panowie szybko załatwili sprawę, dokładnie i bardzo sympatycznie :)
I powiem Ci że do nas się "dobijali" jak czasami jacyś z reklamami ;P dzwonek i pukanie ;)

Napisz mi na priv adres tzn blok i klatka;)

No ja już się nie mogę doczekać kiedy moja pociecha będzie z nami bym mogła na spacery chodzić :D

Inne tematy z forum Zaspa

Leszczyńskich (10 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

Sea Salt (20 odpowiedzi)

Sea Salt powstanie przy al. Jana Pawła II. Najbliższe otoczenie inwestycji zapewnia dostęp do...

przeprowadzka !!?? (41 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry