Widok
Nowe schody z Siedlec na Suchanino
Opinie do artykułu: Nowe schody z Siedlec na Suchanino.
Kończy się remont schodów łączących ul. Kartuską na Siedlcach z ul. Paderewskiego na Suchaninie. Wysłużona konstrukcja o długości aż 270 m została całkowicie rozebrana i zastąpiona nową. W ramach inwestycji zamontowano również ławki oraz stojaki rowerowe i przeprowadzono remont kanalizacji, dlatego całość pochłonęła ponad 1,3 mln zł.
Schody wzdłuż ul. Starodworskiej na pograniczu Siedlec i Suchanina to jedne z najdłuższych schodów w całym Trójmieście. Zostały oddane do użytku w ...
Kończy się remont schodów łączących ul. Kartuską na Siedlcach z ul. Paderewskiego na Suchaninie. Wysłużona konstrukcja o długości aż 270 m została całkowicie rozebrana i zastąpiona nową. W ramach inwestycji zamontowano również ławki oraz stojaki rowerowe i przeprowadzono remont kanalizacji, dlatego całość pochłonęła ponad 1,3 mln zł.
Schody wzdłuż ul. Starodworskiej na pograniczu Siedlec i Suchanina to jedne z najdłuższych schodów w całym Trójmieście. Zostały oddane do użytku w ...
Ankiety, ankiety
Kto pisze te ankiety? Każda jedna jest tak debilnie skonstruowana że nie da się odpowiedzieć. "Dobrze, staje się coraz bardziej estetyczna" i "źle, jest nieatrakcyjna i niepraktyczna". A ja uważam że staje się coraz bardziej estetyczna, ale to jeszcze nie znaczy że jest dobrze. Albo pod niedawnym artykułem o ścieżkach rowerowych była ankieta pod tytułem "czy trójmiejskie wzgórza utrudniają jazdę rowerem?". Nie, kurka - ułatwiają...
wózki dla dzieci
Pojawią się podjazdy dla wózków super, a kto się ze mną założy że o wóżkach bliźniaczych nikt nie pomyślał? i nie mówcie że bliźniąt jest mało.... zobaczcie na ulicy pełno podwójnych wózków i to tych z szeroko rozstawioną osią...
Generalnie mijam to codziennie rowerem bardzo ładnie się prezentuję, na brak podjazdów dla rowerów nie narzekam, zamiast wciągać go pod stromą górkę wolę podjechać na około Nowolipiem na przykład.
Generalnie mijam to codziennie rowerem bardzo ładnie się prezentuję, na brak podjazdów dla rowerów nie narzekam, zamiast wciągać go pod stromą górkę wolę podjechać na około Nowolipiem na przykład.
Budyniowe planowanie
Na końcu filmu widać z lotu ptaka, że obok są drugie schody. Ktoś ciężko myślący postanowił, że oba ciągi będą remontowane w tym samym czasie. Więc albo trzeba było iść przez błotnisty wydeptany lasek (starsi ludzie bez szans, przy tym nachyleniu), albo skorzystać ze schodów 2 ulice dalej (15-20 minut dodatkowej drogi).
Zawsze musi być coś nie tak
Wyobrażam sobie jazdę z wózkiem zimą po tych stalowych podjazdach. Jakby nie można było zrobić betonowych jak schody ( 3-5 schodów ) to nie dużo a jak było był łatwiej. Niepełnosprawni najczęściej jeżdzą z opiekunami jak matki z dziećmi. Ciężko zrobić coś porządnie a tyle kasy wydane i zero funkcjonalności.
Fajnie
Pamiętam jak smigalo się na sankach obok schodów!!! Ale były to lata 80. Może w latach 50 ekshumowano Stary cmentarz Ale ja pamiętam jak jeszcze w latach 80 - 90 można było napotkać jeszcze ludzkie kości.W lasku leżały połamane płyty nagrobne z tego cmentarza i pewnie do dzisiaj te płyty tam leżą.
czytaj ze zrozumieniem
Niegdyś znajdował się tutaj cmentarz ewangelicki, który - podobnie jak większość poniemieckich nekropolii w Gdańsku - został zlikwidowany bez przeprowadzenia ekshumacji w połowie lat 50.
Wiele starych cmentarzy likwidowano w ten sposób. Na Biskupiej Górce również. Dzieci ze szkoły nr 21 miały "niezłą zabawę" na przerwach, biegając po terenach pocmentarnych.
Wiele starych cmentarzy likwidowano w ten sposób. Na Biskupiej Górce również. Dzieci ze szkoły nr 21 miały "niezłą zabawę" na przerwach, biegając po terenach pocmentarnych.
Schody są super
Nadygałem się starymi schodami na Suchanino na imprezy.....jakieś 25 lat temu. Fajnie że są nowe. Informacja dla rowerowiczów i inwalidów. Tylko schody były i tylko są. Podjazd zarówno dla niepełnosprawnego jak i rowerzysty to by była porażka, nie dali by rady, szkoda kasy. Dodatkowo w wyobraźni mam debili którzy nie potrafią się zachować na poziomie, a co dopiero z takiej górki.
może inwestor to czyta ..
generalnie brawo .... i nie przejmujmy się proszę malkontentami co to całego artykułu nie czytali ..
brak trochę jakości bardziej precyzji wykonania .. ale rozumiem iż inspektorzy odbioru zadziałają
I mam pytanie co do tej zieleni ...
pięknie zasadzono skalniaki a o zniszczeniach w parku którym dojechały koparki i materiały zapomniano ledwo wyrównano teren po sobie
szkoda bo piękne miejsce wymaga spojrzenia całościowego a pewnie przy tych pieniądzach można było wynegocjować jego renowację a park zespolony z schodami zyskał by blask ...
brak trochę jakości bardziej precyzji wykonania .. ale rozumiem iż inspektorzy odbioru zadziałają
I mam pytanie co do tej zieleni ...
pięknie zasadzono skalniaki a o zniszczeniach w parku którym dojechały koparki i materiały zapomniano ledwo wyrównano teren po sobie
szkoda bo piękne miejsce wymaga spojrzenia całościowego a pewnie przy tych pieniądzach można było wynegocjować jego renowację a park zespolony z schodami zyskał by blask ...
wywalenie pieniędzy w błoto
Mieszkam na Starodworskiej, wiem ile ludzi tam chodzi tymi schodami... można to było pewnie zrobić taniej, bez takich wypasionych balustrad które pewnie złomiarze będą odkręcać... Tak samo te szyny ze stali nierdzewnej pewnie wyrwą...
stosunek kosztów do częstotliwości używania wychodzi na niekorzyść inwestora - przeinwestowali.
a osobom co piszą poniżej opinie polecam nie tylko patrzeć na obrazek, a przeczytać tekst, w którym jest informacja o podjeździe dla rowerzystów. Społeczeństwo analfabetów... nie przeczyta ale hejt wyleje
stosunek kosztów do częstotliwości używania wychodzi na niekorzyść inwestora - przeinwestowali.
a osobom co piszą poniżej opinie polecam nie tylko patrzeć na obrazek, a przeczytać tekst, w którym jest informacja o podjeździe dla rowerzystów. Społeczeństwo analfabetów... nie przeczyta ale hejt wyleje
Schody na Kurpińskiego
O wiele wiecej osób korzysta ze schodów na Kurpińskiego prowadzących do pętli Siedlce, ciekawe kiedy TE schody doczekają się remontu- pewnie jak ktoś skręci kark schodząc po nich, bo ich stan techniczny jest fatalny. Póki co raj dla żuli i meneli którzy palą tam sobie ogniska urozmaicając imprezki.