Widok
Nowoczesna sala weselna na ok 120 osób - pomóżcie!
Witam wszystkich!
Szukam sali weselnej, która spełni poniższe wymogi:
- nowoczesny wystrój
- jedna sala, najlepiej o kształcie prostokąta
- pojemność sali - ok 120 osób
- do ok 10km od Gdańska
- niewygórowane ceny
Póki co byłem w:
- "Pod Lipami" Łęgowo (daleko)
- "Pani Walewska" Gdańsk (za mało miejsca)
- "Dom Bankietowy Grinholc" Rumia (bardzo daleko)
- Filharmonia Gdańsk (łączone sale)
- "Hotel Amber" Gdańsk (kształt sali w formie litery "L" - niezbyt mi to odpowiada, nie wszyscy goście się widzą)
- "Hotel Hotton" Gdynia (łączone sale)
- "Dwór Magnat" Bojano (daleko, mogą być aż 3 wesela w tym samym czasie)
- "Pałac w Leźnie" (drogo, łączone sale lub namiot)
- "Lukullus" Gdańsk (brzydki wystrój sali, restauracja czynna w trakcie wesela)
- "Trzy Stawy" Kłodawa (bardzo daleko)
- "La Fontaine" Gdańsk (mało miejsca)
- "Gospoda Gdańska" Gdańsk (brzydko)
Nie wszystkie z w/w miejsc są nowoczesne, więc proszę się tym nie sugerować. Podałem tylko listę miejsc, w których byłem i które raczej odpadają.
Będę wdzięczny za pomoc. Termin to sierpień 2012.
Szukam sali weselnej, która spełni poniższe wymogi:
- nowoczesny wystrój
- jedna sala, najlepiej o kształcie prostokąta
- pojemność sali - ok 120 osób
- do ok 10km od Gdańska
- niewygórowane ceny
Póki co byłem w:
- "Pod Lipami" Łęgowo (daleko)
- "Pani Walewska" Gdańsk (za mało miejsca)
- "Dom Bankietowy Grinholc" Rumia (bardzo daleko)
- Filharmonia Gdańsk (łączone sale)
- "Hotel Amber" Gdańsk (kształt sali w formie litery "L" - niezbyt mi to odpowiada, nie wszyscy goście się widzą)
- "Hotel Hotton" Gdynia (łączone sale)
- "Dwór Magnat" Bojano (daleko, mogą być aż 3 wesela w tym samym czasie)
- "Pałac w Leźnie" (drogo, łączone sale lub namiot)
- "Lukullus" Gdańsk (brzydki wystrój sali, restauracja czynna w trakcie wesela)
- "Trzy Stawy" Kłodawa (bardzo daleko)
- "La Fontaine" Gdańsk (mało miejsca)
- "Gospoda Gdańska" Gdańsk (brzydko)
Nie wszystkie z w/w miejsc są nowoczesne, więc proszę się tym nie sugerować. Podałem tylko listę miejsc, w których byłem i które raczej odpadają.
Będę wdzięczny za pomoc. Termin to sierpień 2012.
dzikie wino w redzie. nowoczesnie, elegancko, 2 sale w kształcie prostoąca, niezłe ceny, dobre jedzonko
Piwnica Rajców jak jest otwarta bo slyszlama ze znowu ktos tam zbankrutował. Powiem tak (pracowalam tam na weselach)jezeli chodzi o to miejsce to jest naprawde urocze, parkiem, orkiestra okragle stoly tam sie najlepiej sprawdzaja. jest bar neidaleko jak ktos chce na chwilke sie oderwac nei iwem jak wyglada teraz sytuacja z paleniem wczesniej bylo to w szatni albo na dworzu (po shcodach do gory) toalety sa zadbane blisko sali, kuchnia tez pod reka, wiec serowanie jest sprawne jest tez bar wiec mozna spokojnie zadzialac w tym kierunku, bar z duzem zapleczem.
Ogromnym minusem jest brak klimatyzacji i salba wentylacja. Nie jest to wina zadnych wlascicieli tylko konserwatora zabytkow ktory na nic sie nie zgadza i dlatego jest jak jest...120 spokojnie wejdzie z tancami i parkietem. :)
Ogromnym minusem jest brak klimatyzacji i salba wentylacja. Nie jest to wina zadnych wlascicieli tylko konserwatora zabytkow ktory na nic sie nie zgadza i dlatego jest jak jest...120 spokojnie wejdzie z tancami i parkietem. :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Ja sama mam w przyszłym roku w sierpniu wesele w takiej sali-tzn. do 120os., jedna sala-tylko małym filarem przedzielona, dużo miejsca i stosunkowo nowa sala - Dworek Gościnny Gdańsk Lipce - blisko centrum. Z ich str. internetowej i spotkania dowiesz się więcej, wiadomo każdemu podoba się co innego:)
Nie obraźcie się, ale żadna z tych sal mi się nie podoba :) Ja mam specyficzny gust - to z racji zawodu. Nowoczesne to dla mnie coś takiego jak w Hottonie: http://www.hotton.pl/galerie.html
Z Waszych propozycji najlepsze wrażenie robi Roma, ale to daleko. No ale może się przejadę w weekend.
Jak macie jeszcze jakieś propozycje to chętnie poczytam.
Pozdrawiam!
Z Waszych propozycji najlepsze wrażenie robi Roma, ale to daleko. No ale może się przejadę w weekend.
Jak macie jeszcze jakieś propozycje to chętnie poczytam.
Pozdrawiam!
http://dombankietowy.pobieramysie.pl/index.php?p=galeria#subcontent
moze to ci sie spodoba, ale miesci sie w Rumi
moze to ci sie spodoba, ale miesci sie w Rumi
Sala PFK w Sopocie http://bart.sopot.pl/bart/catering
Aaa, i moze jeszcze Orchidea w Chwaszczynie http://gryf-orchidea.com/
Lublewo
http://www.lublewo-sala.pl/kontakt.html
Od Gdańska 5 minut drogi. Mieści spokojnie 150 osób.
http://www.lublewo-sala.pl/kontakt.html
Od Gdańska 5 minut drogi. Mieści spokojnie 150 osób.
Dzięki wszystkim za rady.
Podoba mi się ta sala w Sopocie, napisałem do nich - zobaczymy ile biorą i ile osób wchodzi.
W Orchidei będę w weekend - na zdjęciach średnio to wygląda, ale słyszałem dobre opinie.
W Grinholcu byłem - daaaaleko! Dlatego też Morfeusz odpada, poza tym nie mogę znaleźć nic na jego temat na necie.
Dworek w Pomieczynie to już w ogóle na drugim końcu świata. Ale bardzo ciekawie się prezentuje.
Podsumowując - nadal szukam, ale sprawdzę parę z Waszych propozycji :)
Podoba mi się ta sala w Sopocie, napisałem do nich - zobaczymy ile biorą i ile osób wchodzi.
W Orchidei będę w weekend - na zdjęciach średnio to wygląda, ale słyszałem dobre opinie.
W Grinholcu byłem - daaaaleko! Dlatego też Morfeusz odpada, poza tym nie mogę znaleźć nic na jego temat na necie.
Dworek w Pomieczynie to już w ogóle na drugim końcu świata. Ale bardzo ciekawie się prezentuje.
Podsumowując - nadal szukam, ale sprawdzę parę z Waszych propozycji :)
Byłem w sobotę w paru miejscach. Oto moje recenzje:
1. Żukowianka - odległość akceptowalna, wystrój fajny, ale dwie sale = możliwe dwa wesela w 1 dniu, co niebardzo mi się podoba
2. Dworek Barwik - cholernia daleko, do tego po dziurawych drogach, sala ogromna, nawet wydaje mi się, że za duża, wystrój fajny ale nie bardzo fajny
3. Dzikie Wino - wystrój słaby, niskie ceny menu, ale tak jak w Żukowiance - 2 sale i goście podobno się mieszają (opinia znajomej)
4. Orchidea - wystrój kiepski, właścicielka niemiła - odpada
5. Lublewo - wystrój masakra, ale dużo jedzenia i ciekawe menu, odległość ok
Widziałem już masę miejsc i nic mi się nie podoba. Jestem lekko przybity.
1. Żukowianka - odległość akceptowalna, wystrój fajny, ale dwie sale = możliwe dwa wesela w 1 dniu, co niebardzo mi się podoba
2. Dworek Barwik - cholernia daleko, do tego po dziurawych drogach, sala ogromna, nawet wydaje mi się, że za duża, wystrój fajny ale nie bardzo fajny
3. Dzikie Wino - wystrój słaby, niskie ceny menu, ale tak jak w Żukowiance - 2 sale i goście podobno się mieszają (opinia znajomej)
4. Orchidea - wystrój kiepski, właścicielka niemiła - odpada
5. Lublewo - wystrój masakra, ale dużo jedzenia i ciekawe menu, odległość ok
Widziałem już masę miejsc i nic mi się nie podoba. Jestem lekko przybity.
hej odnosnie dzikiego wina to nieprawda , że goscie sie miejszaja. sale maja dwa osobne wejscia, dolna z boku, górna z tyłu. miedzy salami sa spiralne schody, na których jest "tasma" oddziwlajaca miejsca. mielismy wesle w czwartek, wiec nie bylo drugiej imprezy u góry. kolega była na weseleu miesiac przed nami, mówił, że muzyki z góry nie było slychać. wystroju nie uwazam za słaby, jak dodasz kwiaty, stół z ciastami jest odswietnie, ale nie tandetnie. menu za 109 zł |( cena czwartkowo-piętkowa z 2010, teraz jest 120 zł) jest zupelnie wystarczajace, dolozylismyjedna przystawke, ktora lubię gratis, a do tego zaproszenie na pyszną kolacje otrzymalismy gratis:)
Dzikie wino faktycznie nie drogo - bardzo fajne menu, sale nawet fajne, goscie sie nie mogą mieszać bo dwie sale sa oddzielone od siebie .. takze wszystko fajnie ale..... nie ma KLIMATYZACJI !!! Jeżeli ktos chce robic wesele w lato to ciężko to widze, 100 osob i brak klimy. Szkoda bo oferta dzikiego wina jest jedną z lepszych jakie widziałam!
Bede miala ok. 50 gosci, ale organizowane sa wesela o roznej liczbie gosci - od bardzo malenkich (ok. 38 osob) do bardzo duzych (ok. 120 gosci). Jest to mozliwe ze wzgledu na sale, ktora mozna odpowiednio dostosowac do ilosci gosci. A co parkingow, to wiadomo, centrum, wiec trzeba albo szukac w okolicznych uliczkach, albo skorzystac z pietrowego platnego parkingu nieopodal.
mielismy wesele w sierpniu, klima nie byla potrzeba, chociaz cdzien byl cieply. onie nie maja klimy, ale wewnetrzy nawiew i to wystarczylo, goscie wycghopdzili tez na dwor , zeby porozmawiac, kika stolikow jest obok wejscia, wiec kontakt z sala jest caly czas. a z ta kwota to dzinw, my co prawda rezerwowalismy sale niecale 3 miechy przed, wplacalismy 2 tys. reszte wplacilismy 4 dni przed weselem i nie bylo najmniejszego promblemu, bo tak nam zaproponowano:)
polecam Hotel Otomin w Otominie http://www.hotelotomin.pl
Jak szukałam sali to byłam:
- w Wyczechowie "Dworek u Przyjaciół" - bardzo mi się sala podobała ale nam się termin zmienił i niestety oni w tym czasie mają już zajęte, ale polecam.
- "Pod łabędziem" - może być chociaz nam się nie podobało wejście jakby od "zaplecza"
"Dzika róża" (lub jakoś tak) na Kartuskiej w Gdańsku - pani właścicielka mega generał(wszystko można - tylko...nic nie można), ale bardzo miła :) sala ładna tylko nie paiętam czy na tyle osób
- sale w Kłosowie - podobała nie się sala ale....są 2 sale więc moz być jeszcze jedno wesele (ale moim zdaniem nie kolidują ze sobą) no i noclegi dla gości chyba było ciężko zlokalizować (nie pamiętam już)
- w Wyczechowie "Dworek u Przyjaciół" - bardzo mi się sala podobała ale nam się termin zmienił i niestety oni w tym czasie mają już zajęte, ale polecam.
- "Pod łabędziem" - może być chociaz nam się nie podobało wejście jakby od "zaplecza"
"Dzika róża" (lub jakoś tak) na Kartuskiej w Gdańsku - pani właścicielka mega generał(wszystko można - tylko...nic nie można), ale bardzo miła :) sala ładna tylko nie paiętam czy na tyle osób
- sale w Kłosowie - podobała nie się sala ale....są 2 sale więc moz być jeszcze jedno wesele (ale moim zdaniem nie kolidują ze sobą) no i noclegi dla gości chyba było ciężko zlokalizować (nie pamiętam już)
może pałac w Rzucewie?
Ja do Cegielni nawet nie jechałem, bo nie mogę tyle przeznaczyć na wesele. Poza tym to strasznie daleko! Ale też bardzo mi się podoba.
Jak znajdziesz coś fajnego to daj znać. Ja będę chyba musiał pójść na kompromis - wziąć salę o akceptowalnym wystroju (ale już nie nowoczesnym), za to w normalnych cenach i w miarę blisko.
Jak znajdziesz coś fajnego to daj znać. Ja będę chyba musiał pójść na kompromis - wziąć salę o akceptowalnym wystroju (ale już nie nowoczesnym), za to w normalnych cenach i w miarę blisko.
Cegielnia nie jest w sumie tak daleko, to 45 min drogi. jesli masz finanse nie zastanawialbym sie dlugo:)
na obecna chwile nic nie widze. malo jest budynkow z dusza. myslalam o czym po-stoczniowym. jakies wnetrze nieuzytkowane, ktore mozna zaadoptowac na czas imprezy. ponizej link to pewnej sali, ale nie dokonca to jest to:
http://www.stoczniagdanska.pl/oferta-koncertowa.htm
sala PFK wyglada interesujaco, otocznie ladne. kibelki, wejscie do budynku i ta lamperia w sali glownej nie dokonca udane. natomiast masz gwarancje swietnego naglosnienia - sala b. dobra akustycznie.
jeszcze jest restauracja: http://www.restauracjafilharmonia.pl/. maja wieksza sale obok w budynku (wszystko nad motlawa).
ladnie polozony jest tez hotel Neptun, ale to Leba, wiec pewnie dla ciebie to juz na maksa za daleko.
jesli chodzi o moje wymagania to NIE dla kafli na podlodze, chlopskich wystrojow, tandetnych ozdob, balonow itp.
marze o okraglych stolach dla 100 osob i drewnianej podlodze - parkiet + ladne otoczenie(zielen/park/woda)..ehhhh ciezko
jesli tobie cos wpadnie w oko, prosze rowniez daj znac:)
na obecna chwile nic nie widze. malo jest budynkow z dusza. myslalam o czym po-stoczniowym. jakies wnetrze nieuzytkowane, ktore mozna zaadoptowac na czas imprezy. ponizej link to pewnej sali, ale nie dokonca to jest to:
http://www.stoczniagdanska.pl/oferta-koncertowa.htm
sala PFK wyglada interesujaco, otocznie ladne. kibelki, wejscie do budynku i ta lamperia w sali glownej nie dokonca udane. natomiast masz gwarancje swietnego naglosnienia - sala b. dobra akustycznie.
jeszcze jest restauracja: http://www.restauracjafilharmonia.pl/. maja wieksza sale obok w budynku (wszystko nad motlawa).
ladnie polozony jest tez hotel Neptun, ale to Leba, wiec pewnie dla ciebie to juz na maksa za daleko.
jesli chodzi o moje wymagania to NIE dla kafli na podlodze, chlopskich wystrojow, tandetnych ozdob, balonow itp.
marze o okraglych stolach dla 100 osob i drewnianej podlodze - parkiet + ladne otoczenie(zielen/park/woda)..ehhhh ciezko
jesli tobie cos wpadnie w oko, prosze rowniez daj znac:)
ja byłam rok temu w faltomie na slubie, jedzenie super, obsługa także, ze wszystkim sie jak najbardziej wyrabiali...wnetrze, a szczególnie duża sala także ok...ale oczywiście rzecz gusty...a w przyszłym roku w czerwcu sama biore tam ślub...i mam nadzieje, że bede tak zadowolona jak po slubie, na którym tam byłam...szczerze powiem, że też długo szukałam, ponieważ salę potrzebuje na 120 osób, nie daleko od gdańska, a z racji tego, że ślub latem to sala musi być z klimą i przestronna, a bynajmniej dla mnie wnetrza ładne, planuje w nich część sesji ślubnej...
a moze dwor Lisiewski:
tutaj kilka fot - bardzo mocny HDR wiec kolory dosc przerysowane
http://lisewskidwor.pobieramysie.pl/index.php?gal=582&pic_id=7026&p=galeria#subcontent
i link: http://lisewskidwor.pl/pl/strona_glowna
nie ma drewianej podlogi, sa za to piekne kamienie.
czy ktos wie jak okolica wyglada, park itp?
tutaj kilka fot - bardzo mocny HDR wiec kolory dosc przerysowane
http://lisewskidwor.pobieramysie.pl/index.php?gal=582&pic_id=7026&p=galeria#subcontent
i link: http://lisewskidwor.pl/pl/strona_glowna
nie ma drewianej podlogi, sa za to piekne kamienie.
czy ktos wie jak okolica wyglada, park itp?
gracja - mamy podobne gusty.
Dla mnie osobiście 45min drogi to nie jest daleko, ale dla rodziny już tak... Nie chcę, żeby mi ktoś marudził, że za daleko. Rzucewo odpada. Lisewo, Reda i Jastrzębia Góra też.
Hotel Cztery Pory Roku i Karczma Trzy Dęby mi się nie podobają.
Co do Vivy to niestety za drogo.
Dla mnie osobiście 45min drogi to nie jest daleko, ale dla rodziny już tak... Nie chcę, żeby mi ktoś marudził, że za daleko. Rzucewo odpada. Lisewo, Reda i Jastrzębia Góra też.
Hotel Cztery Pory Roku i Karczma Trzy Dęby mi się nie podobają.
Co do Vivy to niestety za drogo.
W Filharmonii nie podoba mi się, że dania są podawane na talerzach a nie na platerach, sale są łączone albo kilkupoziomowe, korkowe 12zł/os lub od butelki (zależy czego jest więcej - cwaniaki), za namiot trzeba dopłacić (nie pamiętam ile). Niedługo będą otwierać salę w budynku obok, podobno nowoczesna ale nie widziałem jej jeszcze.
Jeśli chodzi o Vivę to tu masz ceny: http://www.domweselnysopot.pl
Jeśli chodzi o Bardo, to chyba zbankrutowało...
Jeśli chodzi o Vivę to tu masz ceny: http://www.domweselnysopot.pl
Jeśli chodzi o Bardo, to chyba zbankrutowało...
Kozi Grod jest pewnie za daleko dla Marcina.
Natalia, wydaje mi sie, ze wszystkie opcje w trojmiecie i dookola zostaly juz przedstawione. studiuje temat od dluzszego czasu i nie mam wiecej pomyslow:(
licze jednak, ze moze cos nowego powstalo, ktos odkryl interesujace miejsce albo zna budynek/lokal z potencialem:)
Natalia, wydaje mi sie, ze wszystkie opcje w trojmiecie i dookola zostaly juz przedstawione. studiuje temat od dluzszego czasu i nie mam wiecej pomyslow:(
licze jednak, ze moze cos nowego powstalo, ktos odkryl interesujace miejsce albo zna budynek/lokal z potencialem:)
resturacja Filharmonia na swoeje stronie FB umiescial zdjecia z Balu zorganizowanego w Muzeum Morskim.
calkiem interesujaco to wyglada, tzn stoly, oswietlenie i wnetrza.
http://www.facebook.com/album.php?fbid=144984108902273&id=143056235761727&aid=34400
moze znacie jakas interesujaca sale, budynek, ktory mozn by zaadoptowac na bal-wesele?
calkiem interesujaco to wyglada, tzn stoly, oswietlenie i wnetrza.
http://www.facebook.com/album.php?fbid=144984108902273&id=143056235761727&aid=34400
moze znacie jakas interesujaca sale, budynek, ktory mozn by zaadoptowac na bal-wesele?
http://kascatering.pl/sala_bankietowa.php to jest super!!
kula jest interesujaca. szkoda, ze nie ma zdjec z zewnatrz pokazujacych okolice, podjazd itp.
Marcin, moze cos takiego jak w Muzeum Morskim mozna by bylo zorganizowac w innym budynku. Jesli sie z nimi skontaktujesz, spytaj sie prosze w jakich miejscach jeszcze organizowali bankiety...moze trzeba pojsc tym tropem:))
Marcin, moze cos takiego jak w Muzeum Morskim mozna by bylo zorganizowac w innym budynku. Jesli sie z nimi skontaktujesz, spytaj sie prosze w jakich miejscach jeszcze organizowali bankiety...moze trzeba pojsc tym tropem:))
Korkowe 35zł?! Masakra! To prawie 2x więcej niż 1 butelka wódki...
Poszukiwania stoją, nie ma nic fajnego w odpowiednim dla mnie zakresie cenowym. Pewno będzie trzeba pójść na kompromis - skłaniam się ku hotelowi Amber. Nie jest nowoczesny, ale nie jest tandetny - taki "normalny". Lokalizacja niezła (blisko centrum Gdańska, choć tuż przy blokach mieszkalnych), budynek nowy, dolna sala niestety nieforemna (kształt litery "U"), ale managerka fajna, ceny przystępne. Niestety mogą być 2 wesela naraz - na sali na parterze i dolnej.
Ja mam takie podejście, że wolę nie przepłacać za wesele, pieniądze się przydadzą na inne potrzeby.
Aha - wynajęcie sal w Muzeum Morskim to koszt 8000 netto (info od managera Filharmonii).
A Ty nadal szukasz?
Poszukiwania stoją, nie ma nic fajnego w odpowiednim dla mnie zakresie cenowym. Pewno będzie trzeba pójść na kompromis - skłaniam się ku hotelowi Amber. Nie jest nowoczesny, ale nie jest tandetny - taki "normalny". Lokalizacja niezła (blisko centrum Gdańska, choć tuż przy blokach mieszkalnych), budynek nowy, dolna sala niestety nieforemna (kształt litery "U"), ale managerka fajna, ceny przystępne. Niestety mogą być 2 wesela naraz - na sali na parterze i dolnej.
Ja mam takie podejście, że wolę nie przepłacać za wesele, pieniądze się przydadzą na inne potrzeby.
Aha - wynajęcie sal w Muzeum Morskim to koszt 8000 netto (info od managera Filharmonii).
A Ty nadal szukasz?
nadal myslimy nad miejscem i podejsciem (co warto a co jest przesada).
Amber wyglada calkiem ok. Sprawdzales moze Godding w Sopocie? Bylam tam 2 razy na weselu - okolica bardzo ladna, restauracja otoczona wysokimi drzewami - polecam. Ladnym miejscem jest tez hotel Opera w Sopocie.
koszt sali muzealnej b. wysoki.
Amber wyglada calkiem ok. Sprawdzales moze Godding w Sopocie? Bylam tam 2 razy na weselu - okolica bardzo ladna, restauracja otoczona wysokimi drzewami - polecam. Ladnym miejscem jest tez hotel Opera w Sopocie.
koszt sali muzealnej b. wysoki.
Hej
Wracam po długiej przerwie, ale przyznam, że niewiele w tym czasie działałem z salą. Udało mi się tylko zaklepać termin ślubu - św. Mikołaj w Gdańsku 04.08.2012.
Nad salą ciągle się zastanawiam, ale zarezerwowałem awaryjnie już termin w Amberze. Ciężko jest znaleźć coś ładnego, niedrogiego i w miarę blisko centrum...
A jak u Ciebie gracja?
Wracam po długiej przerwie, ale przyznam, że niewiele w tym czasie działałem z salą. Udało mi się tylko zaklepać termin ślubu - św. Mikołaj w Gdańsku 04.08.2012.
Nad salą ciągle się zastanawiam, ale zarezerwowałem awaryjnie już termin w Amberze. Ciężko jest znaleźć coś ładnego, niedrogiego i w miarę blisko centrum...
A jak u Ciebie gracja?
cześć Marcin
jesteśmy przykładem, że da sie wszystko zorganizować w 3 mc:)
ślub w październiku tego roku.
zależało nam bardzo na św Janie(świetne nagłośnienie + oświetlenie), ale niestety nie ma wolnych terminów:(
byłeś tam kiedyś? oj warto warto - super klimat!
mam nadzieję, że św Trójca będzie wolna.
Mikołaj ma wejście tuż z ulicy, pamiętaj, że w sierpniu jest jarmark św. Dominika i ulice są pełne ludzi, ciężko zaparkowac itp.
zawsze kościół możesz zmienić - może katedra w Oliwie?
zdecydowaliśmy się na Grand.
a byłes w PFK w Sopocie - też świetne miejsce i niedrogie....i Hotel Opera, ale o tym już chyba pisałam...
pozdrawiam
jesteśmy przykładem, że da sie wszystko zorganizować w 3 mc:)
ślub w październiku tego roku.
zależało nam bardzo na św Janie(świetne nagłośnienie + oświetlenie), ale niestety nie ma wolnych terminów:(
byłeś tam kiedyś? oj warto warto - super klimat!
mam nadzieję, że św Trójca będzie wolna.
Mikołaj ma wejście tuż z ulicy, pamiętaj, że w sierpniu jest jarmark św. Dominika i ulice są pełne ludzi, ciężko zaparkowac itp.
zawsze kościół możesz zmienić - może katedra w Oliwie?
zdecydowaliśmy się na Grand.
a byłes w PFK w Sopocie - też świetne miejsce i niedrogie....i Hotel Opera, ale o tym już chyba pisałam...
pozdrawiam
hotel Drywa - Dworek http://www.hoteldrywa.gda.pl
sama z narzeczobym szukam sali i chyba wlasnie na Drywe sie zdecydujemy, chociaz jezeli chodzi o sierpien 2012 to nie bylabym pewna czy sa jeszcze miejsca. lokalizacja bardzo dobra, przy glownej trasie gdansk-warszawa, tanie noclegi, menu ok 170zl, poprawiny 25zl/os
osrodek solar - Mikoszewo http://www.solar.edu.pl
troche dalej, ale spodobalo mi sie miejsce - nad lasem, blisko morza.. sala dosc duza ale stosunkowo niska. wokoj drewniane domki dla gosci weselnych. 220zl od osoby w co jest wliczone wesele, poprawiny i nocleg, natomiast bez ciast i alkoholu
zastanawialismy sie szczegolnie wlasnie nas tymi dwiema salami, ale drywa przekonala nas wlascie bardzo elegancka i przestronna sala, chociaz ostatecznie decyzja jeszcze nie zapadla:)
pozdrawiam i życzę powodzenia
sama z narzeczobym szukam sali i chyba wlasnie na Drywe sie zdecydujemy, chociaz jezeli chodzi o sierpien 2012 to nie bylabym pewna czy sa jeszcze miejsca. lokalizacja bardzo dobra, przy glownej trasie gdansk-warszawa, tanie noclegi, menu ok 170zl, poprawiny 25zl/os
osrodek solar - Mikoszewo http://www.solar.edu.pl
troche dalej, ale spodobalo mi sie miejsce - nad lasem, blisko morza.. sala dosc duza ale stosunkowo niska. wokoj drewniane domki dla gosci weselnych. 220zl od osoby w co jest wliczone wesele, poprawiny i nocleg, natomiast bez ciast i alkoholu
zastanawialismy sie szczegolnie wlasnie nas tymi dwiema salami, ale drywa przekonala nas wlascie bardzo elegancka i przestronna sala, chociaz ostatecznie decyzja jeszcze nie zapadla:)
pozdrawiam i życzę powodzenia
udało sie znalezc tę idealna sale?
Hej, my mamy nowoczesną salę ok 40 km od Gdańska w CHMIELNIE, "Wichrowe Wzgórze- Maria Kostuch" http://www.wichrowe.info
My ślub bierzemy 23 czerwca 2012 w Sianowie a wesele na Wichrowym Wzgórzu - bardzo polecam - piękne widoki na jezioro :)
My ślub bierzemy 23 czerwca 2012 w Sianowie a wesele na Wichrowym Wzgórzu - bardzo polecam - piękne widoki na jezioro :)
a czemu nie chcesz w Cegielni? Cegielnia jest absolutnie topowym miejscem - moim zdaniem. byłam tam rok temu na weselu kuzyna i byłam już zdecydowana robić tam wesele, ale powaliły mnie ceny (najtańsza opcja kosztuje prawie 300zł/os.) oraz problem z noclegiem. w sumie miejsce to jest tak fantastyczne, że pewnie bym na nie uzbierała i tak, gdyby nie ten problem z noclegiem - mam ponad 50 osób do przenocowania, a najbliższe miejsce, w którym mogliby w jako takich warunkach spać jest odległe o 18 km od Cegielni - trzeba by mieć dodatkowo firmę taksówkarską wynajętą, a goście by się męczyli nie mogąc się odświeżyć, zostawić gdzieś swoich rzeczy itp, więc zrezygnowałam. wiem że Cegielnia jest dość daleko, ale uwierz mi WARTO! jedzenie świetne - najlepsze jedzenie weselne jakie jadłam do tej pory. same rzeczy które lubię i dobrze przyrządzone. piękny budynek, sala też piękna i ustawna, taras, wiata, stawik, no i otwarte morze 20 metrów obok. poza tym NIKT nie zakłóca zabawy, całe miejsce jest dla weselników (żadnych konkurencyjnych wesel, spacerowiczów itp). polecam to miejsce wszystkim.....którzy nie mają 50 gości do przenocowania :)