Widok

Nowy Horyzont

Borkowo Temat dostępny też na forum:
Nowy Horyzont to osiedle zlokalizowane na granicy gdańskiej dzielnicy Łostowice i gminy Pruszcz Gdański. Okolicę tę charakteryzuje cisza i spokój. Niedalekie sąsiedztwo Lasów Otomińskich zachęca do spacerów i wycieczek rowerowych.

Nowy Horyzont oddalony jest ok. 8 km od centrum Gdańska. Dobre usytuowanie pozwala na szybki dojazd do obwodnicy Trójmiasta. W pobliżu osiedla zlokalizowany jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyraźnie napisane jest Borkowo, i każdy mądry człowiek co chociażby miał tą mierną z geografii wie, że Kowale, Borkowo itp to nie dzielnice a sąsiadujące miejscowości w powiecie gdańskim. A jak ktoś jest imbecylem do kwadratu, to póxniej pisze swoje głupoty na forum twierdząc, że otrzymał tą informację przy podpisaniu umowy, Co za debil pisał tą wiadomość powyżej? Brak mi słów żeyby ocenić iloraz inteligencji... aż mi Ciebie żal człowieku...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ciekawostka

Pamiętajcie to nie Gdańsk tylko Pruszcz GD dla jednych to mało istotne lecz dla wielu bardzo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dla ścisłości nie Pruszcz, a Borkowo z kodem pocztowym 80-180Gdańsk co by niektórzy mogli być bardziej dowartościowani :) Większość mieszkańców ma wywal... czy to GD czy już Borkowo. Jeśli dla kogoś to problem, śmiało niech szuka bliżej centrum. No tylko musi pamiętać, że wtedy cena metra kw od 6tys w zwyż :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba rowerem i na dodatek z nogą w gipsie. Człowieku 2h z centrum?? To ja z kompasem szybciej bym trafił, a wiesz co to jest nawigacja GPS??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam jaka firma sprzatajaca obecnie zajmuje sie utrzymaniem porządku na klatkach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowy Horyzont

Jest bardzo wygodnie: blisko jest piekarnia, przychodnia, dentyści, 3 salony fryzjerskie, supermarket, 1km do szkoły. Przy każdym bloku jest ''patio'' tj. ogródek z ławkami i deptakiem. Polecam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

BRAWO EURO STYL !!

To ,że nie nazywa się Gdańsk wcale nie umniejsza wartości osiedla .Świetnie się mieszka, a wszystkie formalności urzędowe w Pruszczu Gdańskim są załatwiane tak, że petent czuje się godnie. W gdańskich urzędach to dramat.
Jestem szczęśliwą mieszkanką osiedla NOWY HORYZONT !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

trochę daleko

Śliczne osiedle .Gorzej z komunikacją ,trochę daleko jest do autobusu.Autobus 213 mógłby wjeżdżać na osiedle przynajmniej do ronda .Przystanek jest trochę daleko no i korki żeby dojechać na pętlę Świętokrzyska .Poza tym szum z obwodnicy konieczne sam ekrany.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Większość problemów przytoczonych powyżej wydają mi się wyimaginowane, zmyślone i jednyne co wymagają to napisanie maila lu telefonu.

Zdolności komunikacyjne drodzy państwo kształtuje się w szkole
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hałas z obwodnicy - NIE DO ZNIESIENIA

Mam mieszkanie od strony południowej i otwierając okno nie jestem w stanie posłuchać radia czy oglądać telewizora. Kupiłam mieszkanie, kiedy obwodnica południowa nie była jeszcze oddana do użytku. Koszmar !!! Hałas jest kilkukrotnie przekroczony od normy. A o ekranach akustycznych możemy zapomnieć, bo developer ma to poprostu w d***e.

nowy horyzont podlega pod Gminę Pruszcz Gdański, a dojazd /zakaz/ znak drogowy ZAKAZ UL . kASZTANOWA na granicy Gdańsk - Borkowo i nic nikt nic nie robi, gdzie władze gminy, Sołtys, RADNA MIESZKAJĄCA NA oSIEDLU nOWY hORYZONT, wcześniej była Sołtysem- związana z partią Kukiz. Znak Gdańsk, w trakcie budowy domów przez cztery pory roku został przesunięty w stronę Borkowa ul. Kasztanowa. Gmina , sołtys mówią że to Gdańsk, le mi się wydaje, że to brak działania. Gdzie jest "dobra zmiana", że są utrudnienia - tylko nikt nis z tego nie robi i jeżdzi i na nic nie zwraca uwagi.To na tyle.

Nie polecam. Deweloperowi jedyne na czym zależało to sprzedaż mieszkania. Osiedle owszem ładne ale co z tego skoro pod samym blokiem budynku 6 ma powstać droga łącząca straszny i obwodnicę. Pomysł dewelopera oraz sołtysa Pruszcza gdańskiego w cudowny sposób chce rozwiązać problem z niekorzyścią dla mieszkańców. Powstanie takiej drogi spowoduje, że osiedle już nie będzie kameralne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam a jak z czynszem

Polecam

Dla mnie na 5+ terminowo oddane mieszkanie,pracownicy bardzo bardzo pomocni ,stosunkowo dobra cena do jakości i lokalizacji.Pracownicy firmy bardzo kompetentni,mili i naprawde nie spotkałam sie z niemilym traktowaniem bądz lekcewazeniem klienta jak i przed samym zakupem jak i po odbiorze...Jestem bardzo zadowolona,gorąco polecam firmęeurostyl
do góry