Widok

Nowy Maszt Telefoni Komórkowej 50 m wysokości APEL !

Szanowni Państwo chcielibyśmy państwa zaprosić do udziału w proteście budowy kolejnego już masztu telefonii komórkowej w naszej dzielnicy. To już będzie trzeci maszt ale ten będzie miał 50 m wysokości czyli prawie dwa wieżowce. Inwestycja jest już rozpoczęta dokładnie obok budynku straży pożarnej przy ul. Wiczlińskiej. Większość mieszkańców dopiero teraz dowiaduje się o tej inwestycji, nikt nikogo nie informował wcześniej, nikt nikogo nie pytał o zdanie. Inwestycja jest o tyle kontrowersyjna że nieopodal 200 m znajduję się szkoła oraz przedszkole gdzie uczęszczają nasze dzieci, nikt nie wziął tego pod uwagę. Dla ciekawostki dodam że od budowanego masztu w niedalekim sąsiedztwie znajdują się dwa inne maszty w odległości 600m i 300m tworząc trójkąt który zapewne wytwarza niemałe pole magnetyczne. Protestem chcemy pokazać że jako mieszkańcy dzielnicy chcemy mieć wpływ na to co się dookoła nas dzieję. Zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym a tu przecież chodzi o zdrowie nasze i naszych dzieci, jak widać machina biznesowa i materialna kieruje się innymi prawami. Drodzy Wiczlinianie razem możemy spróbować zatrzymać tą inwestycje JEŚLI CHCECIE PODPISAĆ SIĘ POD PROTESTEM PROSZĘ DZWONIĆ POD NUMERY PONIŻEJ.

691 210 325
601 669 920
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13
hehehhe dobre podoba mi się tekst wiczlinianina :-)) Tyle że walczmy o mniej anten i o zdrowie nasze i naszych dzieci.Z tego co dziś się dowiedziałam takie inwestycje nie powinny powstawać,ponieważ już istnieją
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Proszę Państwa, dziwię się że jest choćby jeden głos popierający tego molocha. Sama podpisałam się pod protestem i rozmawiając z sąsiadami nie spotkałam się z ani jedną opinią popierającą antene. Czy aby te wpisy to nie jakieś lobby Playa? Od niedawna mieszkam pomiędzy dwoma masztami w Wiczlinie, ale kupiliśmy szeregowca mając tego świadomość, dzięki właśnie tej lokalizacji uzyskaliśmy niską cenę domu. Jednak budowa nowego masztu tak blisko jest dla mnie nie do przyjęcia . Jestem mamą dwójki maluchów które mam zamiar posłać do naszej szkoły która teraz będzie szkołą w mikrofalówce.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
A i jeszcze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po pierwsze to nie lobby play tylko dzierżawcow, zaczal im sie palic grunt pod nogami, boja sie ze ich ktos od koryta odetnie. A ja powiem tak mnie o zdanie nikt nie pytal, nie przypominam sobie wzmianki w miejcowym planie, nie po to kupowalem tu ziemie i budowalem dom zadluzajac sie na 30 lat zeby teraz zyc z Twoim masztem panie dzierzawco. I mam prawo powiedziec nie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tak mi sie jeszcze nasuwa tak mysl, skoro ludzie sa tacy zachłanni nie liczac sie z innymi, to tylko czekac az dzierżawcy zaczna sprzedawac nerki i inne narzady przeciez pieniadz nie smierdzi a z jedna nerką mozna zyc jak i z masztem ktory nie promieniuje przecież.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Popieram . święte słowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Protestuję i nie zgadzam się. Bardzo delikatnie mówiąc jestem oburzona na taką lokalizację . Chyba znalazłoby się inne miejsce - nie w takim bliskim sąsiedztwie nowo wybudowanych i planowanych domków.
Dlaczego nie konsultuje się takich kontrowersyjnych inwestycji z mieszkańcami?????
Dlaczego nie ma o nich informacji w planach zagospodarowania przestrzennego?????
Dlaczego ciągle jesteśmy oszukiwani???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
zastanów się człowieku co robisz.Nie wierz operatorowi tylko psłuchaj fachowców i dowiesz się jak szkodliwe jest promieniowanie/chociaż chyba wiesz/Czy pomyślałeś że skutki promieniowania mogą odbić się na tobie i całej twojej rodzinie ale wówczas żadne pieniądze ci nie pomogą.Jeśli jesteś wierzący to zastanów się nad piątym Przykazaniem Bożym.Najbardziej szanowani są ludie którzy coś osiągają własną pracą .Tak zdobyte pieniądze przyniosą wam nieszczęście.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Czy ludzie stracili rozum. Jak można budować maszt telefonii komórkowej w pobliżu domów w odległości nawet kilku dzięsieciu metrów. Ludzie są za postępem, za telefonami komórkowymi , ale takie maszty powinno się stawiać poza terenami zabudowanymi. Współczuje wszystkim którzy tam mieszkają i potępiam tych co budują maszt tej lokalizacji. To jest zagrożenie życia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Czytam o 50m maszcie telefoni komorkowej,ktory powstaje w Wiczlinie.I chociaż tam nie mieszkam jestem oburzona,ze w tak bliskiej odległości od domów mieszkalnych powstaje taka inwestycja.
Wspólczuję tym ludziom!
Przecież w tych okolicach jest tyle miejsc gdzie nie ma zabudowań.
Czy Urząd Miasta Gdyni wydał decyzję ,jeśli tak to chyba nie wiedział co robi i ważne jest to czy konsultowł się z mieszkańcami ,szczególnie z tymi co mieszkają blisko mającego powstać masztu.
Żyjemy w XXI wieku,wszyscy jesteśmy za telefonią komórkową bo mamy świadomość,że bez tego nie można żyć tylko trzeba to robić
rozsądnie i myśląc o przyszłości naszych dzieci i wnuków.
Społeczeństwo jest w 100% świadome jakie jest zgrożenie zdrowia i
i życia w pobiżu zabudowań mieszkalnych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Brak mi słów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Chciałabym się dowiedzieć,czy właściciele działki na której stanąć ma ten maszt będą spać spokojnie po tym co zrobili i na co skazują okolicznych mieszkańców oraz ich dzieci.Przez ich brak nie wiedzy na temat promieniowania i konsekwencji które za tym idą, skutki będziemy ponosić wszyscy.OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Do tych wszystkich "oburzonych":
Skoro w okolicy powstają nowe domy i osiedla to zaraz za tym:
- otwierają się nowe sklepy (od zeszłego roku otworzyli np 2 nowe biedronki)
- buduje się przychodnia (kolejna)
- powstają punkty usługowe (mechanik, fryzjer, studio fitness, etc.)
- poszerza się drogę dojazdową
- ...
- powstają w końcu nowe stacje bazowe
To wszystko naturalna konsekwencja rozwoju dzielnicy i nie ma się co denerwować ani oburzać bo wmieście jest tego pełno (rozejrzyjcie się po dachach), a mieszkamy w mieście!

A Ci, którzy rozpaczają z powodu promieniowania i obawiają się że ich dzieci umrą na raka a krowy pozdychają - to nie elektrownia atomowa! Czy wasze dzieci, o które się tak martwicie miały już I Komunię Św? Co dostały w prezencie? Może nowego smartfona? A może sami im go kupiliście, żeby mieć kontakt z ukochanymi pociechami i żebyście byli pewni że są bezpieczne?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
A co ma piernik do wiatraka też mi argumenty "powstały dwie biedronki, i kupno dziecku smartfona na komunie".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jakim cudem "zenek" zamienił się w "mieszkańca" i w dodatku experta od telefonii komórkowej.-zmienisz podpis ale IP prawdę powie że jesteś zenkiem ale już nie mieszkańcem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zenku , dzięki że martwisz się o nasz dowóz do szpitala. Dzięki tobie wszystko możliwe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szanowni mieszkańcy. IP 193.201.36 NALEŻY DO DZIERŻAWCY PLAYA- TU LICZY SIĘ TYLKO KASA. Straszy nas brakiem zasięgu, bawi się w experta od telefonii i każe nam się wyprowadzić .Wyśmiewa się z każdego wpisu na forum.
Proszę nie zwracać uwagi na te wpisy, on nie jest żadnym expertem jedynie byłym rolnikiem który wszystko co miał sprzedał a teraz poprzez umowę z play wydaje mu się że złapał Pana Boga za nogi. Inni ludzie się nie liczą! !!! Strażak powinien mieć inne podejście, ale cóż mamona górą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Panie, niech są maszty. Potrzebujemy tego, ale dlaczego trzy w jednym miejscu. Czy zamontowane tam urządzenia dają zasię tylko na 500 metrów? Ma Pan problem- zamontuj se na dachu małą antenę i mieszkaj jak chcesz. Daj innym się wypowiedzieć i uszanuj innych zdanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ciemnogród, ciemnogród, cięmnogród..... Banda krzykaczy po fakcie.
Skoro jeden jest mądrzejszy od drugiego to trzeba było przeczytać plan miejscowy. Jest wyraźny zapis o lokalizacjach stacji bazowych. Zdziwieni? Może warto wrócić do szkoły i przypomnieć sobie sztukę czytania. Niestety nie ma jeszcze MPZT w formie audiobooka.
Jedna baba z domu obok rozkręciła aferę a wy ślepo klepiecie się po zadkach nie mając pojęcia o czym piszecie.
"Zlokalizujcie poza miastem" - najlepiej na wysypisku śmieci i żeby całe województwo miało super zasięg. Wszędzie tylko nie u mnie. Banda niedouczonych hipokrytów. Na fizyce się ściągało co?
Generalnie szkoda na was słów ale dodam jeszcze jedno. Macie racje. Komórki szkodzą. Wasze wypowiedzi niestety potwierdzają tę teorię.
Wyrazy współczucia dla waszych rodzin....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Jontek łap za widły to ogr" :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1