Widok

Nowy przystanek SKM?

Opinie do artykułu: Nowy przystanek SKM?.

Uniwersytet chce mieć "swoją" stację SKM. Czy przystanek Gdańsk-Przymorze zmieni nazwę na Gdańsk Uniwersytet? O tym mają zadecydować gdańscy radni.
Z takim pomysłem wyszli członkowie Senatu UG. Argumentują to pozycją Uniwersytetu Gdańskiego. To największa uczelnia naszego regionu, studiuje tu blisko 33 tys. studentów i pracuje 1600 pracowników naukowych. I dlatego też nazwa stacji SKM, usytuowanej tuż obok campusu, powinna nosić nazwę adekwatną do miejsca. Co sądzą o tym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mama

nie proponuj jak ci się pomysły nie podobają

a gdzie oni byli tak spostrzegani?
taka zmiana nazwy jak proponuję wcale nie jest dobrym pomysłem

bardzo fajny pomysł, studenci byli bardziej spostrzegani,

Gdańsk Przymorze-Uniwersytet

może tak zmienimy

NAJLEPIEJ OD RAZU ZAORAC I PO SPRAWIE.

proponuję nową linię kolejową z dwoma przystankami Gdańsk-Lechia i Gdynia-Arka

A JA NAPRAWDĘ CHCĘ NOWEGO PRZYSTANKU !!!

ale PRZYSTANKU, NIE NAZWY !! Jak będzie nowy PRZYSTANEK (zwany też stacją :)), czyli nowe miejsce na którym można wsiadać i wysiadać z takich blaszanych żuczków i gąsiennic-gigantów zwanych pociągami, to będzie on też mieć swoją NAZWĘ, prawda? Np. Gdańsk-Morena, wiem że kolej na górę nie wjedzie, ale na dole może być przystanek, a na górę będą prowadzić schody (znalazłem już miejsce, bardzo ładne). Albo Gdańsk-Kiełpinek (był przed wojną!) albo Gdańsk-Kokoszki (mniej przydatny, ale zawsze). Oraz Gdańsk-Słowackiego (przy osiedlu 'Trawki', hehe - Gdańsk-Trawki, piękna nazwa, co ?? :) szybko mówionoby 'Gdańsk-Marycha' :) I, WRESZCIE, POŁĄCZENIE Z GDAŃSKA Z PRZYSTANKIEM GDAŃSK-OSOWA! Było przed wojną, a jakże!! A teraz można tam tylko z Gotynii (Gdyni ;)) dojechać ... ;-//

Grrr. I co, będzie nowy przystanek? Może choćby Gdańsk-Południe, qrde ...

a ja bym poustawiał na tym przystanku Gdańsk-Uniwersytet Night Club Rozi manekiny górników w galowych mundurach i panny młode - niech by było jakieś życie na przystanku.

ty

co masz nika cwellux co za samokrytyka no no, skarbie a masz czas po robocie?

Pit Bull

dresiku kto cie tak kwiecistej mowy nauczyl skarbenku , jak zmienia to zmienia a ty masz tu pikuŚ do gadania.
Acha jeszcze jedno kwiatuszku , dzisiaj obiecales mi że załozysz czerwone rajstopy.

tak

a Monte Casimo na Gallux strasse

fajny pomysl ale sama nazwa jakos tak glupkowato brzmi...ale to moze kwestia przyzwyczajenia..

GDAŃSK ROZI NIGHT CLUB AHHAHAHAHA

GDAŃSK ROZI NIGHT CLUB AHHAHAHAHA

lekka przesada

nie dziwi nic ... ale tak do rzeczy, to jeśli tworzyliby nowy przystanek, to czemu nie, ale zmieniać istniejącą nazwę, kojarzoną z tym miejscem, przez wszystkich gdańszczan i nie tylko ... nie. A swoją drogą to jak miałaby się nazywać ... "Spółdzielnia Mieszkaniowa Uniwersytet" ??

Ghhrrr...

To może odrazu zmieńmy Gdańsk na Miasto Nad Morzem??

Pozatym Uniwersytet to już inna dzielnica!! On jest w Oliwie!! Niech tam sobie kombinują ze zmianą nazw, a Nasze Przymorze niech zostawią!! (BULWERS!!)

cwellux
odwróć sie plecami
lubie se jarać przy robocie:)))

szczególnie polecamy ci łaźnię miejską

mniam, mniam...
do góry