Widok

Nowy przystanek SKM?

Opinie do artykułu: Nowy przystanek SKM?.

Uniwersytet chce mieć "swoją" stację SKM. Czy przystanek Gdańsk-Przymorze zmieni nazwę na Gdańsk Uniwersytet? O tym mają zadecydować gdańscy radni.
Z takim pomysłem wyszli członkowie Senatu UG. Argumentują to pozycją Uniwersytetu Gdańskiego. To największa uczelnia naszego regionu, studiuje tu blisko 33 tys. studentów i pracuje 1600 pracowników naukowych. I dlatego też nazwa stacji SKM, usytuowanej tuż obok campusu, powinna nosić nazwę adekwatną do miejsca. Co sądzą o tym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może Gdańsk-Agencje Towarzyskie? Jest ich tam przecież parę, więc po co zagraniczny turysta z wypiekami na twarzy ma pytać pazernego taryfiarza, skoro wsiądzie sobie w pachnąca kolejeczkem i wysiądzie gdzie trzeba. Prawda?

Hahaha

ludzie nie maja co robić...

a nie zapomnij uprzedzić sołtysa żeby zapiął kufajke i zawiązał troki w gaciach BO ŚMIESZNE BEDZIE
o walesa banhoff bedzie
takie jaja:)

taki wkuty
taki bystry
a jaki śmieszny
jak coś chlapnie to pół portalu ma z niego beke
walesa banhoff mówisz pan??
poczekaj zapisze sobie, po porocie opowiem w rodzinnej wiosce to bedzie miał sołtys ubaw po pachy.....

Gumofilc

jezeli kolejką jedzie grupa blondynów, rozmawiających ze sobą po szwedzku, mających w rękach przewodniki po Polsce w języku szwedzkim, to ja od razu ich podejrzewam, że sa Szwedami

P.S. ja też bywam turystą, a nie jeżdzę ani autokarem ani taksówkami
Moby Dick, a kto się unosi?
ja?

Proponuje

"Wałesa-bahnhof" radni sie zgodzom
Adamowicz tyż

jezusicku słodki już południe na Anioł Pański biją a mnie si palce przykleiły do myszki:D

ta

ejdam i na czole mieli napisane TURYSTA ZE SZWECJI.
Obecnie jest sporo studenciaków ktorzy studiuja w polsce albo nauczycieli j.angielskiego uczacych w szkołach językowych.Turysta to autokarem jezdzi albo taxi. Faktycznie falowiec to naprawde ciekawa architektura do zwiedzania.Oj ejdam mnie też ubawiłes.

proponuje nazwę zmiany ulicy "kurkowa" na ulice "wszystkich kibiców"

ejdam

naprawdę nie ma powodu by sie unosić:)))))))))
Wyluzuj

Przymorze ma zostac i juz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po co to wszystko

Nie rozumiem po co zmieniać coś co jest i nikomu nie przeszkadza w funkcjonowaniu. Może zarząd Stoczniowca będzie chciał też swój przystanek dla kibiców?

LUDZIE

Obok na portalu jest artukuł pt: student do niemiec czy jakos tam. Niejaki smieszek , ktory uwaza sie ,że jest Alfa i Omegą i mieszka w sród idiotów w popieprzonym kraju, tu i teraz pisze o stacji SKM?
Wielmozny Panie to chyba nie godzi sie pisać Panu o tak przyziemnych sprawach bo my idioci i tak nic z tego nie zroumiemy.A na przyszłość jak to ktos wcześniej napisał NIE RÓB PAN KUPY WE WŁASNE GNIAZDO.. I wypieprzaj stad czym pręczej bo idioci moga się zdenerowac.

Moby Dick

ale jadąc z Długiego Targu do Sopotu (który też zwiedzają Niemcy) przejeżdża kolejka przez Przymorze
Może mieć krewnych bądź znajomych na Przymorzu lub w Oliwie (do której niektórych częsci bliżej jest z przystanku Przymorze niz Oliwa)

pisząc, że turysci zwiedzają TYLKO Długi Targ też mnie setnie ubawiłaś
ja ich latem widywałem w całym Trójmiescie
Niemców, Anglików, Amerykanów, Szwedów i innych

ejdam

Przesadzasz, turysta to zwiedza Długi Targ w Gdańsku anie stacje PKP na Przymorzu , ale mnie ubawiles.

ooo, to rewelacyjny pomysł :)))
wizja jak z roku 2150, a pasażerowie będą wyskakiwać w biegu przy prędkości 150km/h...
To będą takie nowe sporty extremalne

Ejdam.

Nie wiem czy falowiec był atrakcją dla Niemców,ale dla Francuzów na pewno;byli na początku lat 80-siątych
i stwierdzili,że unas to się dba o biednych i bezdomnych skoro umieszcza się ich w specjalnych blokach.

ze starego kolejarskiego dowcipu
a może KOMPROMIS??
powiedzmy taki
w połowie odcinka między oliwą a przymorzem miły głos w głośnikach SKM zapowiada:
gdańsk-uniwersytet
danziger univerzitet
la universitetesrete gdansk
pociąg zwalnia proszę wyskakiwać
pozostałym pasażerom życzymy miłek podróży:)
SKM razem ze studentami:)

to nie powód do az takiej troskliwości
;]

cd

są też Niemcy, którzy by chcieli obejrzeć co też wyrosło na ich dawnym polu...
do góry