Widok

O co w tym wszystkim chodzi ?

Czy nie macie czasem wrażenia, że świat zwariował ? A właściwie ludzie, którzy popełniają przestępstwa, oszukują i rozpętują wojny lub po prostu kłamią.
Jakby tak stanąć i zastanowić się, to można dojść do wniosku, że ludzie nie są normalni. Czy nie uważacie, że to strata energii ? Gdyby ci ludzie zamiast zabijania zajęli się sztuką, astronomią lub nawet geologią czy świat nie posunąłby się do przodu. Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Nawet jeśli ktoś rodzi się w rodzinie "patologicznej" czy nie ma własnego rozumu, a może nie ma odwagi by wziąść życie w swoje ręce...
I czy tak trudno powiedzieć komuś prawdę, bez względu na to jaka by ona była. Albo zanim kogoś się uderzy, czy nie lepiej wtedy wyjść i kopnąć śmietnik. Czy naprawdę człowiek niczego się nie nauczył ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co Ty robisz w tym kierunku żeby było lepiej?
Po prostu pracuję nad sobą, jak mi coś nie wyjdzie nie zwalam winy na innych i idę dalej. Nie potrafię kłamać, chociaż przez to miałam wiele przykrości. Staram sie pomagać ludziom, w miarę własnych możliwości. I pomimo tego, że spotkałam się w swoim krótkim życiu z nienawiściąi zawiścią, wierzę w ludzi.
Myślę, że po pierwsze trzeba zacząć od siebie, a potem uświadamiać ludziom, że można żyć inaczej. To wszystko wymaga niestety wysiłku i nie każdy się na to decyduje.
Człowiek nie jest istotą idealną i nigdy nią nie będzie. Ale przy odrobinie wysiłku i dobrej woli możnaby sobie nawzajem ułatwić zycie. W tym problem, że większośc Polaków ma taką mentalność: "niech inni wpierw coś zrobią, ja poczekam i zobaczę, to może też zrobię".
nikt nie ejst na 100% normalnyh ten, kto tak mówi o sobie kłamie lub jest świrem. Każdy ma swoje uzależnienia jedni większe drudzy mniejsze.
A świat zmienia sie wraz z nami i nikt nie wie jacy będziemy jutro. Poza tym Ci którym naprawde zależy by było wszystkim dobrze nie mogą nic zrobić czemu - polecam satrożytnych myślicieli, zwłaszcza ich rozważania nad demokracją " najgorszym z możliwych usroju"...

Nimniejszym uroczyście potwierdzam powyższe dane ;)
Ludzie niestety nie sa idealni, ale po to zyjemy by sie udoskonalac:))Oczywscie proponuje zaczac przede wszytkim od siebie, a potem emanowac doboscia i miloscia, zarazac nimi ludzi,sprawiac by inni czuli sie potrzebny, by wiedzieli ze maja w nas oparcie itp.
Jesli my bedizemy lepsi to i otaczajacy nas swiat bedzie lepsiejszy:))

Inne tematy z forum Towarzyskie

wiedziałem, że kot w domu to zły pomysł. (10 odpowiedzi)

K.....a, wiedziałem, że kot w domu to zły pomysł. Całe dzieciństwo mieliśmy psy, jedne były...

Żonaci mężczyźni poszukujący "Przyjaciółek" (94 odpowiedzi)

Może mi ktoś przełożyć na babski rozum jak to jest. Jest się w związku kocha się żonę, szanuje...

Gay Gdańsk (75 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

do góry