Widok

O północy w Paryżu

O północy w Paryżu Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: O północy w Paryżu.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla mnie rewelacja..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

nudny film, akcja ciągnie się jak "flaki z olejem", wcele nie śmieszny - dobry na drzemkę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 22

dobre :)

Cały dowcip jest w tytule: "Najbardziej kasowa komedia..." ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

GNIOT

SZKODA KASY.
W.A. teraz to już inna bajka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

totalna klapa

To jakiś fenomen z tymi recenzjami nowego filmu Allena?!
Ten film to absolutny banał nie mający nic wspólnego z komedią i dobrym kinem. Zdecydowanie odradzam. Cały film czekałem aż cokolwiek się rozkręci, no i ... w ten sposób doczekałem się napisów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14
Zgadzam się częsciowo, film typowy dla Allena, ale zabrakło tego czegoś co by sprawiło, że chciałbym go obejrzeć jeszcze raz.

Ciekawy pomysł nie został wykorzystany, na plus dosyć dobra gra i klimat paryski.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
No cóż, bez pewnej wiedzy na temat czasów bohemy w Paryżu oraz
"pewnego" stopnia wrażliwości to rzeczywiście jest to film poza percepcją widza który rozumie tylko zdania pojedyncze okraszone dodatkowo "fakami" plus oczywiście wybuchy i przeciągające się gołe baby. Strata czasu ... i tak nie będzie wiedział kto to był Degas czy Bunuel, Polecam avatary w dużym wyborze....
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

taki sobie :)

film bez rewelacji, do komedii daleko, niestety nie porwał mnie, jedynie klimat Paryża zachowany
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

naprawde najlepszy z najnowszych filmow allena :)

super klimacik, film z przesłaniem, moze nie jestem fanem allena ale ten film naprawde mi sie podobal :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

bez rewelacji

Widziałem go przedpremierowo na nocnym maratonie filmowym. Ten film leciał pierwszy i mnie nie porwał. Zwyczajny średniak, jedynie klimat Paryża zachowany i do komedii faktycznie sporo mu brakuje..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Film super dla tych którzy lubią spać w kinie!

Nuda nuda i jeszcze raz nuda. Nie nadaje sie do kina a nawet do kiepskiego kanału TV nie przystaje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
pomylłeś filmy...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Okazało się, że można zrobić b.dobry film bez k..... i tym podobnych słow, których pełno jest w polskim chamskim kinie. Ale tego chyba autorowi opinii brakawało i dlatego drzemał.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hip

czekałeś na jakiś pościg samochodowy czy cus? :D albo humor pokroju Głupi i głupszy? ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widze wypowiedzi samych krytykow filmowych ?

Film bardzo przyjemny, wart obejrzenia ! Polecam ludziom, ktorzy lubia humor w innym klimacie niz American pie !
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla ludzi inteligentnych

Film ogląda się z czystą przyjemnością
Taki balsam dla duszy
Oczywiście nie dla amatorów tandetnych i niesmacznych komedii
Bardzo byłam ciekawa zakończenia-i nie zawiodłam się
Doskonale rozumiem przesłanie Allena
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

niech się nasi reżyserzy uczą

Ten fiilm należy koniecznie zobaczyć, b.dobry!. Niestety multikino robi wszystko, żeby nam reklamami uszkodzić słuch. Trzeba tą patologię wreszcie zgłosić do Inspekcji Sanitarnej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie podobał mi się

Lubię Woody Allena, lubię świat który pokazuje w swoich filmach, lubię te intelektualne rozterki, sprzeczność życia wewnętrznego, lubię nawet neurotyczność jego kina, a ten film mi się nie podobał. Paryż owszem, pomysł też, gra aktorów powiedzmy, a jednak film jako całość nie przemówił do mnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dla każdego coś miłego

Piękny Paryż w bardzo dobrym filmie. Aż się nie chce wychodzić z kina do tej rzeczywistości. Na szczęście są przedtem reklamy polskiego filmu z rzucającym
ch..mi Więckiewiczem, więc szok jest łagodniejszy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciepły, romantyczny, nostalgiczny film

trochę banalny, nastrajający optymistycznie, że człowiek nie powinien walczyć przede wszystkim sam ze sobą, z własnymi odczuciami, pasjami i pragnieniami ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

może być

Fajna historia która naprawdę mogłaby być lepiej przedstawiona bo pomysł ciekawy ale czegoś zabrakło, szkoda bo lubię filmy Allena, piękne ujęcia Paryża jednak wynagradzają niedociągnięcia :)
można obejrzeć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

nudy

strasznie nudny, jeżeli to była komedia to sie zapytałam chłopaka ile razy w ciągu 1,5 godziny sie zaśmiał. odpowiedział, że raz i wyszliśmy z kina:P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
po 1,5 godziny, czyli wyszliście z kina jak film się skończył? no to zasadniczo tak jak trzeba.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

chała

szkoda czasu, film nudny, wystarczyłoby jedynie wyprodukować reklamówkę a nie cały film, bo w nim niczego atrakcyjnego nie ma
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Każdy ma swój gust

Ponieważ mi bardzo się podobał, zaśmiałam się więcej niż raz.
Faktycznie troszkę się różnił ten film od innych Allen'a, ale wg mnie był całkiem przyjemny :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nuda

nuda.nuda. nuda ,szkoda czasu na ten film
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słaby

Film nudny, bez pomysłu. Ciagnie sie i dluzy. Nic nie wynika ze spotkan glównego bohatera ze słynnymi postaciami. 'O, pan Salvador Dali!' i .... nic. Szkoda czasu i pieniedzy. Na tę chalę wydalismy prawie 50zl. Ach, sila dobrego marketingu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm

Nie lubię filmów Allena, piszę to z całkowitą pewnością, ponieważ oglądam prawie każdy pojawiający się na ekranie. A oglądam po to by móc świadomie powiedzieć "nie lubię". Co do "OpwP" nie jest to kolejny typowy film A. Jest równie irytujący i małostkowy ale konwencja bajki zmienia trochę ograną zazwyczaj narrację. Cieszy ciekawa rola Owena W., który dał się poznać w zgoła innej niż zazwyczaj roli. Poza tym nic w tym filmie nie cieszy, a już na pewno intro filmu - pokaz prawie jak z Powerpointa kilkudziesięciu zdjęć Paryża - a fuj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

semickie kino upada...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

lubię filmy allena, ale ten mnie nie szczególnie zachwycił.. przyznam, że się nieco nudziłam na seansie. doceniam piękne zdjęcia paryża, pomysł na scenariusz, ale jakoś wszystko razem niekoniecznie "działa" i nie do końca rozumiem fenomen tego filmu. mimo wszystko dramatu nie było:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niesamowite zdjęcia Paryża!!!

Film "O północy w Paryżu", choć nie ma szczególnie oryginalnej fabuły, to jest zrobiony z pomysłem i bardzo przyjemnie się go ogląda. Jak dla mnie, jego zdecydowanie najmocniejszym punktem są przepiękne, niesamowite, wprost urzekające swym urokiem zdjęcia Paryża:-)!!! Siedząc w kinie miałam ochotę udać się tam, teraz, zaraz!!! Reasumując, warto wybrać się na tę produkcję, choćby po to, aby w ponure, jesienne dni przenieść się w czasie i przestrzeni do piękniejszego świata...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo mi się podobał

Z filmami Allena bywa różnie. Większość widziałam, ale nie wszystkie mnie "kupiły". Jednak ten opowiada historię w wyjątkowo "ciepły" sposób i jest bardzo zabawny. Pokazuje prawdy z jednej strony oczywiste, ale z drugiej takie, z których nie zawsze zdajemy sobie sprawę. I ten Paryż w tle.....
moja ocena to 8/10 jesli chodzi o ten gatunek :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Apetyt na więcej. La Cocina (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Apetyt na więcej. La Cocina . Przeczytaj o filmie.

Mulholland Drive (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Mulholland Drive . Przeczytaj o filmie.

Amator (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Amator . Przeczytaj o filmie.

do góry