Widok
Zajrzyj do umowy - tam jest odpowiedni zapis lub przynajmniej numer na infolinię. Dostaniesz najbardziej rzetelną odpowiedź.
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie OC to jego zakres i warunki regulowane jest ustawą ubezpieczeniową i nawet, jeśli szkodę spowoduję inny kierowca, to i tak ubezpieczyciel ma obowiązek ją naprawić (wypłacić odszkodowanie lub naprawić auto). Pod tym kątem nie ważne, czy jest to You Can Drive, czy jakiś inny ubezpieczyciel- zasady są takie same.
Przy ubezpieczeniu AC sprawa jest bardziej skomplikowana. Wszystko zawarte jest w umowie oraz OWU - Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia. Dotyczy to również innych ubezpieczeń dodatkowych - np. Assistance, czy ubezpieczenia szyb samochodu.
Wracając jeszcze do ubezpieczenia w You Cna Drive. Ostatnio robiłem u nich kalkulację i co się okazało wyszło mi trochę taniej niż płacę obecnie. Znalazłem również kod promocyjny na 5% dodatkowej zniżki: http://rabatydirect.pl/kod-promocyjny-you-can-drive
Taki kod niby się generuję automatycznie ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym, czy można z niego korzystać wielokrotnie - tzn. co roku otrzymywać te dodatkowe 5%?
Jak to jest w Twoim przypadku - długo już jesteś ich klientką oraz, czy korzystasz z tych kodów?
Przy ubezpieczeniu AC sprawa jest bardziej skomplikowana. Wszystko zawarte jest w umowie oraz OWU - Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia. Dotyczy to również innych ubezpieczeń dodatkowych - np. Assistance, czy ubezpieczenia szyb samochodu.
Wracając jeszcze do ubezpieczenia w You Cna Drive. Ostatnio robiłem u nich kalkulację i co się okazało wyszło mi trochę taniej niż płacę obecnie. Znalazłem również kod promocyjny na 5% dodatkowej zniżki: http://rabatydirect.pl/kod-promocyjny-you-can-drive
Taki kod niby się generuję automatycznie ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym, czy można z niego korzystać wielokrotnie - tzn. co roku otrzymywać te dodatkowe 5%?
Jak to jest w Twoim przypadku - długo już jesteś ich klientką oraz, czy korzystasz z tych kodów?
Apollo44 dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) Planuję przejść właśnie do You Can Drive, ponieważ wstępne wyliczenie pokazało mi kilka stówek mniej niż u dotychczasowego ubezpieczyciela. Po co przepłacać skoro są takie różnice w cenie. Niby za "staż" ma się zniżki, ale nie zawsze to się kalkuluje. Co roku warto przeprowadzać symulacje :)
Do apollo44 - kod promocyjny You Can Drive
Tego typu kod promocyjny przeznaczony jest dla nowych klientów tej firmy - takie są warunki programu "Poleć Nas", którego ta zniżka dotyczy. Oznacza to, że możesz skorzystać z niego tylko raz.
Aktualny kod możesz pobrać np tutaj: http://rabatydirect.pl/you-can-drive-kod-promocyjny-2012
Miałeś rację co do ewentualnego przesunięcia odpowiedzialności za szkody likwidowane z OC - zakres tego ubezpieczenia reguluję Ustawa Ubezpieczeniowa, a nie, jak się niektórym wydaję jakaś inna umowa.
Aktualny kod możesz pobrać np tutaj: http://rabatydirect.pl/you-can-drive-kod-promocyjny-2012
Miałeś rację co do ewentualnego przesunięcia odpowiedzialności za szkody likwidowane z OC - zakres tego ubezpieczenia reguluję Ustawa Ubezpieczeniowa, a nie, jak się niektórym wydaję jakaś inna umowa.
O ile pamiętam to do 500 zł pokrywa się z własnej kieszeni.
Jeśli zawierając umowę pewnie zadeklarowałaś że z auta nie będzie korzystał żaden młody i niedoświadczony kierowca (o ile pamiętam limit wiekowy chyba poniżej 25rż i prawko krócej niż rok) to w takim wypadku jest to złamanie warunków umowy. Oczywiście poszkodowanemu z OC wypłacą za szkodę jednak TU może zwrócić się do właściciela z regresem czyli do Ciebie o zwrot kosztów. Jeśli zaś szkodę spowodował starszy i doświadczony kierowca wtedy ta klauzula nie obowiązuje. Więc wszystko zależy od tego co zadeklarowałaś i komu pożyczasz.
Jeśli zawierając umowę pewnie zadeklarowałaś że z auta nie będzie korzystał żaden młody i niedoświadczony kierowca (o ile pamiętam limit wiekowy chyba poniżej 25rż i prawko krócej niż rok) to w takim wypadku jest to złamanie warunków umowy. Oczywiście poszkodowanemu z OC wypłacą za szkodę jednak TU może zwrócić się do właściciela z regresem czyli do Ciebie o zwrot kosztów. Jeśli zaś szkodę spowodował starszy i doświadczony kierowca wtedy ta klauzula nie obowiązuje. Więc wszystko zależy od tego co zadeklarowałaś i komu pożyczasz.
To ubezpieczenie to pic na wode.. Niby dla młodych z małym stażem w prowadzeniu pojazdów. A składki maja jak wszedzie albo i większe.. Taka reklema nawiązująca do programu telewizyjnego i nic wiecej.. Osobiscie polecam oc w m banku. Obliczalem skladke w you can drive i w m banku prawko mam od miesiąca i w mbanku wyszlo 200zl taniej i dodakowo 10% rabatu na zakup on line wiec suma sumarum 350zl taniej niz w tym you can drive.. A dodatkowo za 1zl daja mini assistance, w razie wypadku auto naprawiaja lub zabieraja do kwoty 600zl dlatego nie zawracaj sobie głowy zmien ubezpieczyciela bo hestia slaba jest, i zawsze maja jakies ale.. Jak dojdzie do kolizji.
"Hestia słaba jest" - tak, tak i dlatego własnie są drugim, największym ubezpieczycielem w Polsce. Co ty piszesz człowieku? Ty chyba w ogóle nie masz pojęcia, kto stoi za ofertą mbanku. Jeśli chcesz mieć prawdziwe kłopoty, to polecam Ci właśnie Mbank i ofertę BRE lub Benefi. Jak nie wierzysz, to mogę Ci dac tel do mojego kumpla, który do dziś walczy z nimi w sądzie. O ubezpieczeniach mbanku było kilka artykułów - m. in. Pan Maciej Samcik pisał o pułapkach, jakie oferuję Twój Mbank. Oferta You Can Drive pod tym katem jest w porządku - wystarczy poszukać sobie opinii - wśród wielu ubezpieczycieli You Can Drive ma najmniej negatywnych opinii.
Jest slabe pod względem ceny. Nie twierdzę ze jest zlaw ubezpieczalnia... Mbank oferuje lepszą cenę i tyle, wiec nie widze różnicy czy jest to ubezpieczenie hestii czy axy, wszedzie cena podobna wiec jakas extra oferta dla mnlodych to to noe jest.. A jesli mówisz ze z m bankiem sa problemy.. To pewnie tak jest ;-) ale nie oszukujmy sie mlodsi ludzie którzy wykupują pierwsze oc za 1600zl kieruja sie ceną! I opcją placenia w ratach.. A i ja znam ludzi co maja zle doswiadczenia z hestii.. Wszedzie oszukuja.
Oczywiście, że ubezpieczalnia jest ostatecznością. Ja natomiast jestem zdania, że poszkodowana przez nas osoba nie powinna mieć problemów z uzyskaniem odszkodowania. Dlatego nawet przy OC warto kierować się również uczciwością danego ubezpieczyciela. Sam bym np. nie chciał zostać poszkodowany przez kogoś ubezpieczonego w Benefii.
Kazda ubezpieczalnia musi działać zgodnie z wytycznymi ustawowymi i funduszu gwarancyjnego. Więc jesli to zwykłe podstawowe oc to myślę ze niema co szaleć ze ten m bank taki zly.. Jakoś ma coraz wiecej klientów.. Nie bronię m banku, bo tak naprawdę obojętne mi kto i gdzie ma jakie oc, ale moj ojciec mial dość ostry wypadek i problemu zadnego z ubezpieczeniem.. A ma w m banku , i dlatego ja tez tam wykupilem. Napewno znajda sie ludzie niezadowoleni z żadnej ubezpieczalni. Nie dogodzisz