Widok

OSIEDLE HEBANOWSKIEGO - CO Z NIM JEST NIE TAK?

Dom i mieszkanie Chełm Temat dostępny też na forum:
Znalazłam 32 oferty sprzedaży. Kilka z nich jest interesujących. Lokalicacja fajna pod względem dojazdu (wiem, że są korki na Małomiejskiej i na Zaroślaku, ale dojeżdżając z innych dzielnic też nie jest lepiej). Infrastruktura na osiedlu jest, ale... No właśnie, skąd aż tyle mieszkań na sprzedaż? Nie są to mieszkania od dewelopera, a z drugiej ręki. Wiecie może co sprawia, że po kilku latach od zakupu mieszkania aż tyle osób chce się ich pozbyć?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jestem mieszkanką tego osiedla i naprawdę nie ma na co narzekać. Może faktycznie cos jest z przewodami wentylacyjnymi, bo zwłaszcza wieczorem slyszę co porabia sąsiad na górze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ogrzewanie jest z miasta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to akurat rozumiem - każda sroczka swój ogonek chwali - a tak na poważnie to jakie tam jest ogrzewanie ? miejskie,gaz czy prąd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z osiedlem wszystko jest w porządku bo na nim mieszkam :), ale z tego co wiem, to trzy rodzinki które znam wyprowadzają się z naszego osiedla bo pobudowali własne domy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
no tak, ale czy to jest powód do tego aby aż tyle osób sprzedawało mieszkania? osiedle składa się z 7 budynków więc ilość sprzedawanych mieszkań jest spora. stąd moje pytanie. mieszkańców wypytywać nie będę bo ci co chcą sprzedać prawdy nie powiedzą, a reszta będzie broniła swojego wyboru, nawet gdyby nieco mijali się z prawdą. tak więc nadal stawiam pytanie, co skłania mieszkańców do sprzedaży tak dużej ilości mieszkań? koszty utrzymania? położenie w okolicy dwóch dość ruchliwych ulic? bliskość oruni dolnej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U znajomej w mieszkaniu nie było problemów z mediami ani z wilgocią. Mankamentem były szachty wentylacyjne przez które dość głośno i wyraźnie słychać było co dzieje się u sąsiadów z góry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0