Widok
OSZUST Z MIODEM
Chciałabym w tym miejscu ostrzec wszystkie starsze osoby i nie tylko otóż złodzieje znaleźli nowy sposób na okradanie innych mianowicie miód dla syna/córki. Dzisiejszego ranka do drzwi mojej babci zapukał mężczyzna który powiedział ze ma paczkę dla córki : miód który zamawiała i trzeba zapłacić 190 zł. A babcia jak to starszy człowiek, szybko szybko i zapłaciła!!!! Oczywiście okazało się że ani córka ani wnuczki nie zamawiały żadnego miodu!!!!I babcia została z 12 szt miodu i lżejsza o 200 zł. Przeszukując internet doczytałam się że w całej Polsce w ten sam sposób ludzie zostali oszukani!!!! Jeśli to czytasz to ostrzeż dziadków, rodziców czy najbliższych aby nie dali się tak oszukać!!!!
Współczuję, ale też nie rozumiem jak ludzie mogą być tak naiwni i nawet nie pomyślą, żeby zadzwonić do dziecka i zapytać, czy faktycznie coś zamawiało... Mam dziadków, którzy mają powyżej 80 lat i sami byli w szoku, że ludzie dawali się nabrać na te wszystkie dotychczasowe sposoby oszustów. Może warto rozmawiać ze starszymi osobami w swoich rodzinach, żeby Ich uczulić skoro sami nie wpadną na to, żeby sprawdzać takie informacje.