Dnia 06.06.20011 roku kupiłem w tej firmie futerał do telefonu NOKIA N8. Telefon ten miałem już zamówiony i następnego dnia miałem otrzymać go od ERY.Pomyślałem kupie najpierw futerał żeby nowy telefon jak" przyjdzie" niezwłocznie w niego włożyć celem uniknięcia uszkodzeń.Niestety futerał pomimo że oryginalny okazał się bublem jest żle spasowany.Pomyślałem że skoro zakupu dokonałem w autoryzowanej placówce nie będzie problemów z wymianą szczególnie że wedle przepisów ochrony konsumenta mam do tego prawo.Jakże wielki okazało się moje zdziwienie gdy pani z serwisu najpierw beszczelnie mnie okłamała mówiąc mi że nie ma takich futerałów na stanie a jak jej pokazałem że jest bo był na półce to powiedziała że nie może mi wymienić tylko mam oddać swój a ona odeśle go do serwisu i za 2 tygodnie dostane nowy.Po zastanowieniu zaproponowałem że kupie od niej pełnowartościowy towar zapłace drugi raz, oddam stary do naprawy a jak wymienią na nowy dostane zwrot gotówki.Niestety pani ta z uporem sklepowej w sklepie mięsnym z czasów PRL-U oznajmiła mi że to nie wchodzi w gre.Takie traktowanie klienta jest niedopuszczalne a nieznajomość prawa i braki w szkoleniu nie tłumaczą pracowniczki.Odradzam