Widok
To nie jest przytyk do miasta tylko GDDKiA.
W SIWZ podczas przetargu powinien być zawarty warunek, że podczas jakiegokolwiek zwężenia do 1 pasa praca ma odbywać się 24h/d, firmy startujące powinny to wtedy ująć w wycenie, aby potem móc zorganizować więcej pracowników i zapłacić im za pracę w trybie zmianowym.
Powtórzę po raz kolejny
Jak ta Śmieszna budowa się zaczynała to zapewniano, że nie dopuszcza do zwężeń a obwodnicy do jednego pasa. Teraz będą się tłumaczyć pandemią i wojną z opóźnień a nikt nie właduje im kary za niedotrzymanie warunków kontraktu. jednym z kryteriów przetargów jest nie tylko cena ale czas wykonania gdyby od początku nie oszukiwali na terminie to prawdopodobnie ta Firma w ogóle nie wygrałaby tego przetargu.
Indolencja , hipokryzja , bezczelność władz
To co się dzieje z tym kawałkiem drogi od ponad 3 lat to jest przerażajace. Mieszkańcy są uwięzieni i zmuszeni do spędzania tyle czasu w korkach każdego dnia. No ile można budować skrzyżowania i zjazdy na odcinku 1-2 km??? Ile???? Dzień w dzień korki. A od czasu do czadu armagedon tak jak dzisiaj.
Wyjechałam dziś koło 6:45 z domu, żeby zdążyć do pracy na 8:00 spóźniłam się, z Grabówka na Matarnię dojechałam ok. 8:15, taki korek przed Karwinami na obwodnicy. Widziałam, że w drugą stronę dużo lepiej nie było. To jakaś farsa
Normalnie bym pojechała SKM/PKM w taki dzień, ale niestety, kursy mocno ograniczone i nie bardzo się da to wszystko dograć
Normalnie bym pojechała SKM/PKM w taki dzień, ale niestety, kursy mocno ograniczone i nie bardzo się da to wszystko dograć