Kupiłam parasol automatycz. za 139zł na który dostałam 2 lata gwarancji.W wyniku użytkowania rozpruł się materiał na szwie.Nie minęły jeszcze 2 lata ale zgubiłam paragon. Mimo to udałam się do sklepu z prośbą o odpłatną naprawę.Pani przyjęła parasol, jednak po kilku dniach zadzwoniła z informacją,że Pan który naprawia parasole,czyni to tylko na gwarancji a więc z paragonem. Poinformowana zostałam ,że może być to również wyciąg z rachunku bankowego. Wydrukowałam więc i ponownie udałam się do sklepu. Reklamacja została spisana. Jednak po kilku dniach została odrzucona.Decyzję w tej sprawie nie podjął kierownik firmy,tylko osoba która naprawia parasole.W uzasadnieniu napisała,że czasza parasola jest rozerwana i to uszkodzenie nie wynika z wady parasola tylko jest to uszkodzenie mechaniczne.Zastanawia mnie fakt co lub kto przyczynił się do tego "mechanicznego uszkodzenia"? bo przecież parasol rozkłada się i składa automatycznie poprzez wciśnięcie guzika i materiał nie jest rozerwany tylko rozpruty,bo na szwie puściła nitka.Najwyraźniej materiał użyty do parasola był za słaby do siły jaka otwiera i składa parasol.Nie zgadzam się z uzasadnieniem.Odradzam zakup parasoli w tym sklepie