Widok
Oceniamy plażę na Stogach w Gdańsku
Opinie do artykułu: Oceniamy plażę na Stogach w Gdańsku.
Po raz kolejny wybraliśmy się na jedną z trójmiejskich plaż, by sprawdzić jak jest przygotowana pod kątem udogodnień dla rodzin z dziećmi. Tym razem na celownik wzięliśmy plażę na Stogach .Od kilku tygodni sprawdzamy czy trójmiejskie plaże przygotowane są do wypoczynku dla rodzin z dziećmi. Jak w naszym rankingu wypadła plaża na Stogach? Pierwsze wrażenie - pozytywne. Doskonały dojazd, zarówno tramwajem, jak i samochodem, praktycznie pod samą plażę. Już z daleka widać atrakcje, które ...
Po raz kolejny wybraliśmy się na jedną z trójmiejskich plaż, by sprawdzić jak jest przygotowana pod kątem udogodnień dla rodzin z dziećmi. Tym razem na celownik wzięliśmy plażę na Stogach .Od kilku tygodni sprawdzamy czy trójmiejskie plaże przygotowane są do wypoczynku dla rodzin z dziećmi. Jak w naszym rankingu wypadła plaża na Stogach? Pierwsze wrażenie - pozytywne. Doskonały dojazd, zarówno tramwajem, jak i samochodem, praktycznie pod samą plażę. Już z daleka widać atrakcje, które ...
Bardzo lubię stogi, ale nudyści psują spokuj spacerując z dziećmi wzdłuż w kierunku górek zachodnich !!!
Wstyd okropny poczułam gdy 9 letnia córka musiała oglądać gołego grubego faceta eksponującego przyrodzenie i leżącego tuż przy samej wodzie. Należy zakazać panoszenia się tu nudystów z piwem w torbach!!!
Miejsce dla nudystów jest oddalone naprawdę sporo od głównego wejścia wiec nie widzę problemu.A sama plaza jest ładna i czysta,ale uważam,ze niekoniecznie dla dzieci,ponieważ place zabaw są płatne i to sporo.Poza tym na samej plazy nie ma nic do zabawy,wszystko jest przed wejściem.Dla dorosłych czy bez maluchów to wymarzone miejsce-plaża jest czysta,szeroka i spacerując w stronę Gorek zachodnich nie natykamy się co chwile na jakiś plazowy bar,poniwaz ich tam cale szczęście nie ma.zaplecze gastronomiczne jest przed wejściem.Goraco polecam te plaze
Wcale nie musisz sie zapuszczac w te rejony. Nie jest to jedyna plaza z Gdansku, jest jeszcze Brzezno, Jelitkowo. A umiejscowienie plazy naturystycznej jest idealne i bardziej na uboczu byc nie moze... Bardzo dobrze ze jest taka plaza w Trojmiescie. Niewatpliwie jest to atut Gdanska. Jesli natomiast ktos nie chce ogladac golasow to moze sie w te rejony sie nie zapuszczac, tymbardziej ze to daleko od glownego wejscia. A to ze tam stare grube dziadki chodza jak niektorzy marudza to az sie smiac chce, bo swiadczy to tylko o tym ze co niektorzy zagladaja tam z ciekawosci poogladac sobie :D Jak ktos ma ochote to wchodzi na ta czesc. Nikt nikogo nie zmusza do tego. Ciebie tez nikt nie zmusza. Robisz to bo chcesz a nie dlatego ze nie masz innego wyboru. A piwo ludzie pija na kazdej plazy i jakos tam to nikomu nie przeszkadza bo w gaciach...
Teraz żeby plaża była "dla dzieci" muszą być natryski, place zabaw, dmuchane zamki, tygrysy, konie, lwy, samoloty i cuda niewidy.
W lasach też niedługo będzie wymóg "przebieralni i natrysków"? Co za idiotyzm. Plaża to plaża. Masz wodę, piasek i słońce. Proste.
Ja z moimi dziećmi jeżdżę na plaże mniej uczęszczane, dzieciaki potrafią wymyślić sobie zabawę z patyków, muszelek i piasku, nie ma darcia się o "5 zł na balona". Wilk syty i owca cała.
W lasach też niedługo będzie wymóg "przebieralni i natrysków"? Co za idiotyzm. Plaża to plaża. Masz wodę, piasek i słońce. Proste.
Ja z moimi dziećmi jeżdżę na plaże mniej uczęszczane, dzieciaki potrafią wymyślić sobie zabawę z patyków, muszelek i piasku, nie ma darcia się o "5 zł na balona". Wilk syty i owca cała.
Właśnie !!! ktoś w końcu o tym wspomniał - ta droga to MASAKRA!!! Ja co prawda praktycznie zawsze jeżdżę rowerem po gładkiej jak stół ścieżce rowerowej (i tu należy przyklasnąć iz taka śćieżka powstała) ale jak samochodem to nie jest za wesoło - nie wspomnę juz o całych Stogach - dzielnica zapomniana przez drogowców - dziura na dziurze, łata na łacie, patrz m.in. ulica Zimna, Hoża itd...
Ale podatki trza płacić - ehhhh cała ta Polandia.
Ale podatki trza płacić - ehhhh cała ta Polandia.
srajace psy na plazy
na plazy bylam z dziecmi w czwartek, zeby nie przeszkadzac innym plazowiczom zatrzymalismy sie na plazy niestrzezonej (bo male dzieci piszcza,biegaja i potrzebuja troche miejsca) obok nas rozlozyly sie 3 grupy z psami i to duzymi, i nic sobie nie robili z tego ze psy biegaja (bez sm
yczy,bez kaganca), otrzepuja sie z wody na ludzi, biegaja po recznikach, ze dzieci sie ich boja... na moja prosbe by zabrac swoje pupilki na reczniki bo plaza jest dla ludzi- pani mi odpowiedziala ze mam sobie pojsc na strzezona... po chwili piesek nasikal kolo miejsca gdzie bawila sie grupka starszych dzieci- PORAZKA-gdzie sa patrole np strazy miejskiej????
yczy,bez kaganca), otrzepuja sie z wody na ludzi, biegaja po recznikach, ze dzieci sie ich boja... na moja prosbe by zabrac swoje pupilki na reczniki bo plaza jest dla ludzi- pani mi odpowiedziala ze mam sobie pojsc na strzezona... po chwili piesek nasikal kolo miejsca gdzie bawila sie grupka starszych dzieci- PORAZKA-gdzie sa patrole np strazy miejskiej????
napisałam w tej sprawie do Komendanta Straży Miejskiej
jak reagować, gdzie zgłaszać, jak wezwać straż...
Od miesiąca bez odpowiedzi.
Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłam świadkiem jak pies obsikał kobiecie torbę i wszystkie ciuchy złożone przy kocu, właściciel nieco zakłopotany: "och, to zdarzyło mu się pierwszy raz".
Kobieta prała ciuchy w zatoce, nie wiem co zrobiła ze skórzaną torebką...
Od miesiąca bez odpowiedzi.
Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłam świadkiem jak pies obsikał kobiecie torbę i wszystkie ciuchy złożone przy kocu, właściciel nieco zakłopotany: "och, to zdarzyło mu się pierwszy raz".
Kobieta prała ciuchy w zatoce, nie wiem co zrobiła ze skórzaną torebką...
dojście
dojście chodnikiem do plaży na Stogach kończy się nagle ulicą nikt nie pomyślał żeby wymalować chociaż pasy i zrobić przejście dla pieszych,rok temu zwróciłem się z tym do straży miejskiej to po tym że przejścia dalej nie ma widać gdzie mają obywatela,a te ''słupki''na dojeżdzie do plaży każdy z innej parafii bez komentarza
Niestety o rowerzystach pomy slano tu niedawno.
Dopiero niedawno pojawiły się tu udogodnienia dla rowerzystów. Drogę rowerową z Centrum dokończono dwa lata temu , a prawdziwy parking rowerowy pojawił się tu dopiero niedawno. Wcześniej dla rowerzystów były tylko dwie tzw. wyrwikółki. Brakuje tu też trasy wzdłuż morza od Westerplatte do Górek Zachodnich , która mogłaby się łączyć przez prom z Nadmorska Trasą Rowerową. Niestety antyrowerowy tunel pod martwą wisłą wszystko zniszczy
Powinno sie rozpropagowac naturyzm,na Stogach-Gorki Zachodnie!
Przez wiele lat jezdzilem do Chalup/czesto pogoda niestety fisiuje na Helu/.To samo w Lebie.Super plaza jest w Debkach,ale tam tlumy i trzeba isc az pod Biala Gore zeby spoko sie opalac.A Stogi sa najblizej ,dla mieszkanca 3miasta!
Plaza super czysta i woda tez. Naturyzm jest super,w kazdym wieku,problem tylko w tym,ze miasto nie potrafi tego sprzedac.Zero reklamy.Do tego warto by bylo zeby na plazy naturystycznej byly rowniez sanitariaty!Ale ogolnie zgadzam sie,ze plaza na Stogach jest duzo lepsza od tej grand-hotelowskiej w Sopocie.
Ciekawe kiedyGdansk zrobi plaze nad Motlawa ,tak jak w Hamburgu nad Elba.
Plaza super czysta i woda tez. Naturyzm jest super,w kazdym wieku,problem tylko w tym,ze miasto nie potrafi tego sprzedac.Zero reklamy.Do tego warto by bylo zeby na plazy naturystycznej byly rowniez sanitariaty!Ale ogolnie zgadzam sie,ze plaza na Stogach jest duzo lepsza od tej grand-hotelowskiej w Sopocie.
Ciekawe kiedyGdansk zrobi plaze nad Motlawa ,tak jak w Hamburgu nad Elba.
stogi
Stogi mogą nabijać duża kasę dla mista gdansk i dla siebie samego ale te drgi torowisko ze jak sie jedzie to strach ????? Zniszczone przystanki budynki w samym centrum pomalowane przez grafiti i na co czeka urząd miasta? Ze deszcz to zmyje czy co ??? Moim zdaniem plaza ok ale stogi są okropnnie zaniedbane a mogły by być sliczną dzielnicą która przynosi duże zyski ale widocznie urzędnicy maja to w d*pie i biorą kasę do kieszeni zamiast remontować tę dzielnicę od 20 lat to zapomniana dzielnica i nie widziała dawno remontu dróg torowiska itp !!!!! Bloki w srodku np szpaki 13 to jest masakra w srodku .Torowisko też obłed
Kurcze jeżdzimy z rodzinką od dłuższego czasu na Stogi
i nudystów jakoś nie widzieliśmy. Może wy ich szukacie po prostu :D? A nawet jak są to aż tak przerażające dla waszych dzieci? Jakoś mniejsz eopory są w puszczaniu dzieciaków w stroju adama, piach wchodzi gdzie się da, zapalenia cewek itp i jakoś nie ma problemu. Człowiek nagi to po prostu człowiek,tak jest fizycznie zaprojektowany i tyle .Wolę nudystę od napalonego ubranego pedofila,który się czai na moje dziecko. A co do plaży,szkoda,że obecnie musze jeżdzić aż tam pomimo ,że inne plaże mam w zasięgu ręki. Jest dosc czysta ,szeroka i mozna znaleźc nawet jakiś kawałek wolnego miejsca dla siebie. A i żona wspominała mi ,ż eczasem podróz komunikacją miejską jest mało komfortowa ,bo tzw ludzie z marginesu ,czesto podpici i wyglądający jak z pierwszych stron kronik policyjnych są częstymi pasażerami .
Najlepsza i najładniejsza plaża w Trójmieście!!!
Przygotowana dla wszystkich, dzieci i dorosłych! Parking ok, Plac zabaw-za darmo, punkty gastronomiczne -czyste!, obsługa miła!, toalety ok. plaża najpiękniejsza w Trójmieście! Sprawdziłem czynna całą dobę! Było sympatycznie!!! Polecam bo bawiłem się zajefajnie!!! A jak ktoś nie wie to niestety za darmo nic nie ma!!!
STOGI- najbrudniejsza plaża w Gdańsku
Sama plaża, deptak, ogródki piwne zadbane . Ale parę kroków w bok, okoliczne laski, trawniki, wydmy za ogrodzeniem, miejsce z ławkami przed placem zabaw to po prostu jedno WIELKIE WYSYPISKO ŚMIECI przez nikogo od dawna nie sprzątane. Może straż Miejska się zainteresuje tym miejscem?
ma + i -
jestem nowy w 3mieście i dlatego różne plaże sprawdzam :)
i faktycznie stogi są najczystsze, najmniej zatłoczone i najfajniejszy piasek (chodzi o dzwięk jak wydaje gdy się po nim idzie w innych miejscach jest normalny a na Stogach jakieś dźwięki, tubylców pewnie nierusza a dla mnie ciekawostatka :) )
z wad brak przebieralni (chociaż to nie problem ale jednak w innych miejscach są), śmietników jakby mniej i problemy z parkingiem (bo nikogo nie zabiorę tam aby pokazać najgorsze tramwaje w mieście)
i faktycznie stogi są najczystsze, najmniej zatłoczone i najfajniejszy piasek (chodzi o dzwięk jak wydaje gdy się po nim idzie w innych miejscach jest normalny a na Stogach jakieś dźwięki, tubylców pewnie nierusza a dla mnie ciekawostatka :) )
z wad brak przebieralni (chociaż to nie problem ale jednak w innych miejscach są), śmietników jakby mniej i problemy z parkingiem (bo nikogo nie zabiorę tam aby pokazać najgorsze tramwaje w mieście)
Parking przed plażą
Plażę oraz knajpki i plac zabaw dla dzieci oceniam na DB+. Miałem tylko nie przyjemność z panami z parkingu gdzie po kolejnym dniu parkowania tj. kolejne 10zł na parkingu zostawione zażądałem najpierw paragon .Myślałem że mi samochód okopią i po kilku wyzwiskach z ich strony powiedzieli że mają mój nr. rejestracyjny i że jak nie chcę mieć gości to mam wypier...........ć.
Nie jeżdżę na tą plaże wolę pojechać kawałek dalej na plaże nie strzeżoną .
Nie jeżdżę na tą plaże wolę pojechać kawałek dalej na plaże nie strzeżoną .