Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak z mężem rozmawiamy i bardzo się cieszymy że jeszcze tam nie mieszkamy bo nerwowo byśmy nie dali rady ale same przyjazdy wystarczają żeby bać się jak tam wszystko będzie dalej wyglądało. A gdzie Panie sprzątające? Bo jak je kilka razy widziałam to raczej nie garna się do sprzątania chyba że mam mylne wrażenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie !!! Ja myślałem,że na tym osiedlu zamieszkają tylko,, najlepsi" a to okazuje się że jest jakaś grupa,która nie dbając o całość chce dalej mieszkać jak kiedyś ich może rodzice i dziadkowie w komunie;w zniszczonych klatkach schodowych,rozwalonych drzwiach i brakuje jeszcze powybijanych okien.To może jest błąd dewelopera,że oddaje mieszkania po wykończeniu korytarzy i klatek schodowych.Powinno być jak kiedyś:meble przez okno,brak windy i dom dokończony za dwa lata jak wszyscy już zagospodarują swoje kwadraty. Wszystkiego najlepszego na następne może 30lat,jak tu napisał jeden z mieszkańców.Może to już za późno ale ludzie! proszę robić zdjęcia i potem można kogoś ścigać z taki numer.A miało być tak pięknie kur...!!!

Hej. Właśnie dziś zobaczyłem rozwalone drzwi. Co to ma być?? Ktos może widział sprawcę? Naprawa takich drzwi to spory koszt kto będzie za to płacił? A zaśmiecona hala garażowa to chyba troche wina Hossy lub Patronatu, nie wiem od kogo zależy liczba kontenerów. Na tą chwilę jeden kontener to za mało, śmieci się nie mieszczą i wiatr rzuca je po całym terenie, tez pod bramę garażową, gdzie przy otwarciu wiewa je do środka...

Hossa nie powinna ponosic odpowiedzialnosci za to ze lokatorzy nie potrafia o swoje!!! Za ciezkie pieniadze czasami kupione mieszkania zadbac. Jestem za tym zeby pozniej naprawy zaplacili wszyscy z wlasnej kasy.

Wszystko zepsujcie zanim sie wprowadzicie.. Tylko pozniej za swoje prosze to naprawic,bo nie mam zamiaru zyc w takich warunkach 30lat ;)

co za brak kultury :( czy myślicie, że po zakończeniu etapu grubszych remontów Hossa będzie wprowadzać poprawki na te wszystkie usterki ? nie może to przecież tak docelowo wyglądać... a zabezpieczenie windy to przecież nie wszystko..

Firma Patrona jest powiązana z Hossą. Zarządzali naszą wspólnotą na Wiszących Ogrodach. Nie byliśmy zadowoleni. Problemy z fakturami i wyegzekwowaniem czegoś od Hossy w ramach gwarancji były na porządku dziennym. Niestety przez powiązania z Hossą nie dbają o interesy mieszkańców. Generalnie na Wiszących Ogrodach większość wspólnot umawiała się z notariuszem i rezygnowali wszyscy z ich usług. Już zgłosiłam do nich kilka uwag, między innymi odnośnie parkowania przez robotników Hossy na naszych miejscach ,których i tak jest mało wokół budynków. Pani nic nie może z tym zrobić,rozkłada ręce-Hossa może robić co chce dopóki nie skończą całego osiedla....
I odnośnie bałaganu i zniszczeń w budynku nr 32-masakra,jestem przerażona tym co tam się dzieje. Butle po płynie do spryskiwaczy aut,opakowania po szpinaku, zniszczona klatka ... jakaś tragedia i nie wiem naprawdę co mozna z tym zrobić. Ekipom nie zależy i nikt nie sprawdzi kto generuje taki bałagan i zniszczenia.
Agnieszka

My nie mamy wykupionego miejsca w hali garażowej. Więc wjeżdżamy autem do garażu (bez stawiania na czyimś miejscu) aby tylko wywalić z bagażnika ciężkie rzeczy. I przeważnie ja stoję przy aucie i w razie co zawsze mogę odjechać. Mąż w tym czasie szybko przenosi rzeczy do mieszkania i zaraz potem opuszczamy garaż. Tylko nie rozumiem czemu ludzie zostawiają po sobie syf. Tu coś się walą tam uszkodzona ściana, aż przykro patrzeć jak szybko się to wszystko niszczy.

Czy mogłabym też dostać zdjęcia mieszkania w stanie surowym? Przyszła mieszkanka 10 :) farii@wp.pl

Co za dno....bez komentarza

Witam Wszystkich :) Niedawno odebraliśmy mieszkanie na Komedy 32 i jesteśmy na etapie wykończenia mieszkania. Przeraża nas już obecny wygląd klatki i fakt, że dzisiaj zauważyliśmy, że ktoś prawdopodobnie łomem, rozwalił drzwi wejściowe do klatki:(
Z tego co zdołała wyczytać ktoś założył grupę na facebook-u. Jak nazywa się ta grupa?:) A co do grilla sąsiedzkiego - super pomysł :)

Z tymi garazami,parkingami to masakra 40mieszkań w bloku a 18miejsc gazowych.Ci co nie moga miec garazu to nie wiem gdzie maja parkować??z parkowaniem za kazdym razem to utrapienie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do tych co kupowali miejsca w hali na osobnym akcie. Budynek Komedy 30. Czy juz mogliscie wykupic oficjalnie bo mi ostatnio mowiono ze akty jeszcze nie gotowe....

Popieram w 100% jak już musicie zaparkowac to chociaż zostawcie za szyba kartke z numerem telefonu żeby W razie czego móc się skontaktować żeby te miejsce zwolnic--trzeba zachować chcoiaz minimum przyzwoitości.. słuchajcie czy ktoś z was kontaktował.się z administratora.-firma patronat? Dziwią mnie koszty faktur-póki co płacimy za same administrowanie-gdzie są opłaty za czynsz i wode/cieplo itp? Wysłałam.do nich zapytanie ale żadnej odpowiedzi póki co. Słyszałam ze ogolnie Patronat jako amdinistrator nie ma dobrej opinii i i znajomi radzą żeby szybko od nich uciekać bo napoczatku wszystko pięknie i tanio A potem.naliczaja sobie jakieś wyimaginowane koszty, opłaty,odsetki. Hossa ma z nimi chyba jakas umowę bo wszędzie ich wciska.

Zgadzam się co do grupy na Facebooku będzie łatwiej i trochę mniej anonimowo :) co do syfu w hali to jest porażka ... ostatnio byłam z mężem i wszędzie walały się śmieci i kawalki płyt, również uważam ze trzeba na to uczulić nasze ekipy. My roznieś mieliśmy problem z parkowaniem w hali .. już drugi raz ktoś zajął nam nasze miejsce. Uważam ze to jest szczyt hamstwa wjeżdżać do hali garażowej gdzie wiadomo ze miejsca są wykupione i parkować sobie na czyimś miejscu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też myślałam o założeniu grupy na Facebook będzie łatwiej się komunikować :)

UPC nie wiadomo kiedy będzie, Pani administrator mówiła że ciągle dogadują umowę z Hossą i może to potrwać kilka miesięcy...
za to podobno w przyszłym tygodniu będzie można założyć sobie Vectrę :)

Witam orientował się ktoś możę na temat możliwośći instalacji internetu? UPC np poki co nie oferuje swoich uslug

Komedy 30 ale jeszcze w „budowie“
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram!Pilnować ekip. Dbajmy o nasz dom aby jak najdłużej było ładnie i przyjemnie się żyło. Ps. Co z grupą na Facebooku? Jest jakaś?
do góry