Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kochani mieszkancy bloku nr 32 pisze z ogromna prosba o uczulenie ekip remontowych o to zeby nie robili takiego brzydko napisze SYFU jaki jest na klatce, oraz w hali garazowej. Z tego co mi sie wydaje jest kontener na smieci a czasami jest tak ze w hali jest jeden wielki smietnik. Winda tzn drzwi poobijane ciekawe co bedzie dalej. Super ze kazdy bedzie mial piekne mieszkania ale fajnie by bylo gdyby reszta budynku jakos wygladala.
My odbieraliśmy o czasie. Pan z którym odbieraliśmy doradził aby nie naciskać na Hossę w sprawie napraw (zwłaszcza kafelki na balkonie) wiadomo teraz z pogodą cieńko i jak robili by teraz to za chwilę by znowu odpadła. Czekamy na pogodę. Co do reszty to chcieliśmy zostawić klucze aby mogli swobodnie naprawić ale odmówili (nie chcą wchodzić do mieszkania gdy są nasze rzeczy a nas nie ma aby nie było niedomówień.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My odbieraliśmy o czasie
My odbieraliśmy o czasie
A ile bylo opozninia w odbiorze? I w jakim czasie hossa to naprawi?
Fajnie... Podobnie zdjęcia mieszam na stronie od mało aktualizują.. klatki drzwi okna i widok okolicy i się d,iwje na budowie
My już dziś po odbiorze. Do poprawy sa sufity bo popękały na łączeniu płyt, jeden parapet bo przy produkcji za mało go wyszlifowali oraz ramy w kilku miejscach były od pianki montażowej (niewielkie i od razu usunięte. Bardzo jestem zadowolona.

działa już na luzie, tylko szlag mnie trafia vo jakiś idiota wbił do środka strzałkę podświetlana... i troszkę niszczą robotnicy ściany.. nie szanują nic na klatce... Uczucie ich! To nasz dom i nasza klatka schodowa!

My dziś dostaliśmy gotowość do odbioru
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie do poprawy sa stropy na suficie, zarysowana ściana, brak wypełnień przy oknach, regulacja okien i drzwi bo osiadły i najważniejsze kąt w łazience przy wannie - odbiega od normy.

Jeżeli podpisywałas umowę to zakładam ze ja czytałaś ? Bo ja tak, i jest podany konkretny czas. Po tym czasie przechodzi na nieokreślony dopiero.

A co jest do poprawy ?

Odebralismy nasze mieszkanie! W sumie niewiele jest do poprawy, co cieszy! Ale z winda niezle jaja w budynku 30!! Utknelismy w srodku i musial serwisant przyjechac nas uwalniac, takze uwazajcie! Winda dziala jak jej sie zachce

Hej!
Nie musisz podpisać umowy na czas określony (2 lata czy jakiś tam inny) - wystarczy miło naprowadzić osobę, którą się zastało w salonie sprzedaży na odpowiedni tok rozumowania :) ja w podobnych sytuacjach wspominam że X lat to długi okres, czasami chodzi mi po głowie dłuższy wjazd za granicę, a poza tym "nie lubię zobowiązań" i z reguły pojawia się możliwość podpisania umowy na czas nieokreślony, bez kar za wcześniejsze wypowiedzenie (w Enerdze liczą sobie chyba 50 zł/miesiąc pozostały do końca umowy jeśli się zobowiążesz).
Tak zrobiłem w tym tygodniu i właśnie wysyłam skan umowy żeby przejść do Po Prostu Prąd - mają dobre opinie a poza tym na stronie są dostępne wzory umów i szczerze nie ma się do czego przyczepić. Korzystna cena za KW i brak opłaty handlowej. Oczywiście jak się będzie zalegać z płatnościami to znajdą Cię wszędzie :P Podoba mi się to, że ograniczają do minimum formalności i wszystko można załatwić zdalnie, bez wychodzenia z domu.

W 32 winda działa! Hurraaa!

Umowy są na 3 lata i w tym okresie jeśli wypowiesz umowę płacisz kolosalne pieniądze a po 3 latach przechodzi na czas nieokreślony i wtedy możesz zmieniać dostawcę bez żadnych konsekwencji byłam i podpisywałem umowę.

Bzdura! Umowy sa na czas nieokreślony! Nie wypisujcie bzdur.

Spróbuj tutaj: odbiorymieszkan.trojmiasto@gmail.com
do góry