Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

G12 to przeżytek, wykorzystywana przy ogrzewaniu elektrycznym, dzienna taryfa jest droższa, zupełnie się nam to nie opłaca kiedy nie mamy gazu i gotujemy też na prądzie.
W 32 winda jeszcze działa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam! No tez mysle o tej G11 taryfie. Tyle ze oni chyba chca zeby podpisac na 2 lata umowe. Ja pierdziele... z tymi usterkami, niezle... nastepne mieszkanie biore juz gotowe

G11 sugeruje w ENERGA tylko... bo reszta wyglada tak, ze zagwarantuja Wam przez 2 lata brak podwyzki na 1 kWh ale podniosa np. oplate przesylowa ;)) Takie to sa "promocje" ;)) chyba ze ktos pierze po nocach to jest tam tez nocna taryfa.
Grill nad jeziorem... hmm..ciekawe ;))
iSwoja droga gratuluje "schowania" liczników energii przed lokatorami ;)) To dosć nietypowe rozwiazanie kiedy bede co miesiac podawal odczyt rzeczywisty... ale nie wejde na glwona rozdzielnie pradu w budynku. Ciekawe.... dość ciekawe... niespotykane u innych developerów. ;)))
Pozdrawiam

P.S. Mój Misiek wkurzony...winda nie dziala...a kafle i panele nosić trzeba. Winda.....niby jest ale nikt jej nie widzial jeszcze... pomimo odbioru budynku..brama do hali też...z awarią ;)) Podwykonawcy pupy dają po całości jak widać.
Mam nadzieje, że tak na starcie tylko, pozniej bedzie juz tylko z górki.
Szlaban na osiedle pewnie tez sie w koncu pojawi...Wspolnota zapewne tego zechce ;))

Pozdrawiam serdecznie po sąsiedzku!

Witaj ! Mam kogoś takiego.Jest to gościu co uczestniczy przy odbiorze oraz później można z nim dogadać też wykończenie mieszkania.Ma bardzo dużo zleceń ale jest FACHOWCEM po którym nie trzeba poprawiać.Po dłuższych namowach może da się go ściągnąć-terminy!!!Nie traktuj tego jako jakieś reklamy kolesia,wujka itp.U mnie w poprzednim mieszkaniu był od początku do wykończenia, aż pod klucz.Jest już zaklepany na moje mieszkanie w 11-ce i tego już nikt nie zmieni.Podaje namiary: Grzegorz 501815870.Jak będą problemy,daj mi znać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hey,
Czy możecie polecić jakiegoś fachowca do pomocy przy odbiorze mieszkania? Inspektor budowlany bądź ktoś kto zna się na rzeczy ? Pozycje z dr google nie maja już terminów niestety

Hej! To jak z tym pradem? Tez by mnie to interesowalo....

Iza
2018-02-12 13:45:14
Witam, a czy w momencie jesli wystapią jakieś elementy do poprawyjak pęknięcie np czy porysowane okno, czy hossa wydaje mimo wszystko klucze a w protokole zobowiązuje się te elementy naprawić czy trzeba czekać, aż wszystko poprawią ?
Można odebrać mieszkanie z uwagami (wypisuje się wszystkie niedoróbki i niedociągnięcia), które Hossa w ciągu 14 dni uznaje za zasadne lub nie. Po uznaniu za zasadne mają 30 dni na usunięcie usterki. Uznanie zasadności zgłoszonej uwagi następuje od razu na miejscu przy odbiorze. Czyli max. 30 dni od odbioru Hossa zobowiązana jest usunąć zgłoszone wady. Można też nie odebrać mieszkania dopóki deweloper nie usunie wszystkich zgłoszonych wad.

Witam wszystkich! Ja już w specjalnym notesie zapisuje :Kaśkę,Agnieszkę,no i zobaczymy kto jeszcze podłączy się do tej IMPRY nad jeziorem!!! A będę chodził po klatkach i przypominał o tych postach jak trzeba będzie.Moje mieszkanie będzie za dwie wiosny i jedną zimę ale cieszę się że już odbieracie swoją Jedynkę i Dwójkę.Pozdrawiam

Jestem za

Jestem za

Witam, a czy w momencie jesli wystapią jakieś elementy do poprawyjak pęknięcie np czy porysowane okno, czy hossa wydaje mimo wszystko klucze a w protokole zobowiązuje się te elementy naprawić czy trzeba czekać, aż wszystko poprawią ?

O to miło Ola:) zdaj relacje po odbiorze.
A które piętro? zastanawia mnie czy jest jakaś zależność wydawania.
Kiedy dowiedziałaś się o odbiorze?

Witam wszystkich sąsiadów :)

Jak już się uporamy z remontami i hossa zadba o teren dookoła naszych budynków, można ruszyć z inicjatywą i zorganizować jakiś sąsiedzki grill nad jeziorkiem :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nooo w koncu ruszylo

Ja mam odbiór w 1nce we wtorek

Hej, a macie może jakieś sugestie co wyboru dostawcy prądu? Dostałem dzisiaj maila z informacją, że Operator odebrał przyłącze. Hossa domyślnie wciska nam Energę ale mam z nimi trochę niefajnych doświadczeń... Wymuszają taryfę Premium, dorzucają opłaty handlowe a za wypowiedzenie umowy przed jej końcem sporą karę naliczają. No i cena za kW nie jest szałowa. Ogólnie spodziewajcie się tego co najgorsze z cech które ma większość publicznych firm :) (nie wierzycie - poczytajcie sobie dowolne forum, mnóstwo tam podobnych opinii).
Zagłębiałem się trochę w temat i wiem, że na rachunek za prąd składają się dwie opłaty: sieciowa (tu nie można nic zrobić, Energa jest właścicielem sieci elektroenergetycznej) oraz dystrybucyjna. Ogólnie podpisuje się dwie umowy i tu wkracza Energa ze swoją umową kompleksową (uważajcie na taryfę z końcówką "k", np. G11k). Można więc w Enerdze tylko podpisać umowę sieciową a dystrybutora wybierać jaki się komu podoba tyle że ja nie mam żadnych doświadczeń w takich manewrach. Jakieś podpowiedzi dla miłego sąsiada?

~anonim 91.194.122.* - IP wygląda, że należy do hossy:) bardzo miło witamy. Może powie pan/pani jakie czynniki Wasza firma nie jest w stanie przewidzieć? Ponad 2 miesięczne opóźnienie jest tak trudno przewidzieć (przez dewelopera, który nie buduje pierwszy raz) jeśli gołym okiem w listopadzie widać nie ukończony budynek?

Generalnie racja, tyle ze to nie jest pierwsza budowa...czyli jakies doswiadczenie jest i klientom powinni dawac na biezaco znac dlaczego opoznienie to by nie bylo niepotrzebnych gdyban i zapytac co chwile- moim zdaniem. To ze jest opoznuenie to ok- normalne powiedzmy ale informowanie klientow powinno byc lepsze

A skąd mają wiedzieć dokładnie, skoro to tak naprawdę zależy od wielu czynników?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli jednym mówią 16-19, a drugim po 19:) Różne info od tej samej osoby. Czyli dalej hossa ściemnia. - Ostrzezenie dla nowych kupujacych.
do góry