Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostrzegam przed podpisywaniem umowy na wykonczenie mieszkania z firma Perfect Construction! Poczytajcie forum na praca do kitu! Z wlasnego doswiadczenia potwierdzam ze sa nieuczciwi!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj! Super,że poszło w tej nazwie w kierunku muzy a nie polityki bo do mnie chyba już nikt by nie przyjechał w odwiedziny! Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj! O,o,o! To jest bardzo pozytywna podpowiedź i wręcz propozycja.Takich postów proszę więcej bo na tym polega dobra atmosfera między sąsiadami.Co do potoku,to on będzie widoczny w bardzo małym fragmencie przy budynku 14-15 a później już schowany pod ziemią.Ale jezioro ma taką szansę na nowe życie jeśli wszyscy mieszkańcy oto zadbają.Teren dookoła jeziora jest już dawno rozdzielony i sprzedany przez miasto i kupiło go kilku deweloperów więc może to będzie dobry wybór.Pozdrawiam

Janusz po co do mieszkania :) będziemy mieli piękne ławeczki albo wyciągnięty nogi w kierunku potoku i też będzie dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj ~mm ! Bo tak się zwiesz a szkoda, że nie używasz chociaż własnego imienia.To portal,który jest poświęcony konkretnie nam,o nas,o naszym przyszłym osiedlu o tym że kiedyś może będziemy sąsiadami i stworzymy fajną atmosferę mimo początkowych kłopotów z terminami i odbiorami własnych mieszkań na które długo czekamy...... ( to tyle!). Ty może kupując swoje mieszkanie nie miałaś(łeś) takiej możliwości zobaczyć cokolwiek bo nie było jeszcze żadnego budynku czy mieszkania.Każdy deweloper jeśli już ma taką możliwość to nawet sam Ci zaproponuje wizytę w obecności osoby do tego upoważnionej.W umowie deweloperskiej dopóki nie masz odbioru i pełnego przeniesienia własności, nie jesteś jeszcze właścicielem mieszkania.Ja zanim się zdecydowałem byłem na kilku osiedlach i oglądałem takie wzorcowe nazwijmy mieszkanie.P.S. Jeśli zajrzałem może do Twojego to sorry ale wszystko było w normie a ja nic stamtąd nie wyniosłem. W razie czego w drodze rewanżu zapraszam do mojego a co ! Pozdrawiam-Janusz(przepraszam ,że wpisał mi się anonim bo za szybko wcisnąłem ZAPISZ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Janusz jak to oglądałeś kilka gotowych mieszkań? A z jakiej racji kierownictwo budowy wpuszcza obce osoby do czyjegoś lokalu? Od tego mają klucze master, żeby zamknąć wszystkie mieszkania i nikt się po nich nie kręcił...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niezle a jak wyglada z woda? To samo?

Nie wiem jak oni to sobie wyobrażają bo w tym momencie każdy mówi co innego, w poniedziałek chce tam pojechać osobiście i z nimi pogadać bo w tym momencie jedyne czego jestem pewna to to ze jakbym teraz miała kupować mieszkanie to grubo bym się zastanawiała czy wplatywac się w umowy z hossa niestety...

Czyli do lipca prad leci przez hosse?

Hej, też pytalam o zwrot za zwłokę to Pani Ania tez mi powiedziała żeby napisać krótkiego meila do Pani od rozliczeń która informowała nas o gotowosci, a ona weocila do nas z formularzem na ktorego wypelnienie mamy 14 dni i dostarczenie osobiscie lub wysłanie poczta do hossy. Co do aktu-też zapytałam czemu tak późno i co z energa bo musimy zalozyc liczniki- to dostałam bardzo miła odpowiada że chyba nie czytałam dokladnie umowy deweloprskiej bo mają czas do 15 lipca..

Ja tez jestem już po odbiorze, poza pęknięciem na suficie mój fachowiec niczego się nie dopatrzył, Hossa ten sufit poprawi.
Co do zwrotu, mam napisać krótkiego maila z prośbą o naliczenie kwoty za zwłokę i podać numer konta.

Przewłaszczenie może potrwać kilka miesięcy ???, póki nie mamy aktów notarialnych nie możemy podpisać umowy z Energą na dostawę prądu. Na chwilę obecną będziemy korzystali z prądu Hossy, nie sądzę że będą nam go sponsorowali kilka miesięcy i z aktami będą uwijali się szybko.

Jaka będzie dalsza procedura ? będzie wymiana tych okien czy dostałaś inną propozycję? Jestem bardzo ciekawy czy dostaniecie jakiś zwrot kasy za opóźnienie odbioru.Byłem kilka dobrych dni temu w 2 c-e na ostatnim piętrze,oglądałem kilka gotowych mieszkań i wizualnie było wszystko ok. ale nie wiem jak w innych lokalach.Dobrze, że o tym piszesz bo wszyscy Ci którzy są już na etapie odbioru powinni się ze wszystkimi tymi spostrzeżeniami podzielić.Pozdro Emilia.

Jeżeli jesteście jeszcze przed odbiorem to sprawdzajcie dokladnie okna, w naszym mieszkaniu w dwa okna uszkodzone- w jednym poszarpana rama a w drugim rysy na szybie. mam nadzieje ze u was jest wszystko w porzadku, a jezeli jeszcze jestescie przed odbiorem- poswieccie wiecej czasu na dokladne odbiory.teraz czekamy na przewlaszczenie- niestety wg info od hossy ma to trwać kilka miesięcy...

Chyba było 0,01%
Mi tez, z tym ze przy zalozeniu ze pozwolenie na uzytkowanie bedzie do 31.01 wydane
Mi wczoraj powiedziano, że 5-9 lutego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wczoraj kontaktowałam się z Panią Aleksandrą w sprawie odbiorów mieszkań w budynku nr 1 i prawdopodobny termin to ok połowa lutego :-)

Jak wrażenia po odbiorze? Dużo uwag miałeś? Z czym był największy problem?

Dzisiejsza wizyta na budowie: droga otwarta można podjechać pod bud 1 i 2. Na parterze widać, że mieszkania w środku skończone. brakuje płotów itd. Bud 1 ma nie wszystkie balkony wykończone. Tydzień temu nie można było wjechać, a balkony w bud 1 miały tylko poręcze. Wbrew mojemu sceptycyzmu bud 1 ma szanse na luty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytałem o wszystko.Otóż budynek nr 1 ma minimalny poślizg,pozostałe budynki idą w normie czasowej.Przestawili dźwig do dalszej budowy 13 i 12 budynku i czekają na przyjęcie chyba UDT-u by można było dalej ruszyć dźwig do pracy. Wszystko spowodowane jest odbiorem energii,wodociągów i kanalizy itp. jak zawsze przy pierwszych zgłoszeniach o oddaniu do użytku nowego osiedla.Te firmy się nie spieszą z odbiorami budynków no bo jaki mają w tym interes ? Po czasie rękojmi wszystko przechodzi pod ich obsługę i kontrolę więc wszystko skrupulatnie nitka po nitce aż do kłębka żeby nic nie przegapić a czas za.........la,la,la.Pozdrawiam
do góry