Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Janusz a pytałeś ile budynki mają opóźnienia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry wybor z nazwa ulicy podoba mi sie! Napisz jakie wrazenia po odbiorze!

Witam, jesteśmy umówieni na odbiór mieszkania w budynku 2 na najbliższy poniedziałek. Jak Wam się podoba zmiana nazwy ulicy?
Też mi tak powiedziano,już nie mogę się doczekać:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słuchajcie !!! Dzisiaj byłem na terenie budowy i dowiedziałem się,Tu i Tam (ma sie te chody ! ), że już chyba wczoraj 2 (słownie-DWA ) mieszkania zostały wydane w budynku nr 2.Myślę,że ta informacja Was pocieszy.Proponuję stanąć już w blokach(startowych) i do roboty.Proponuję też konkurs = kto pierwszy w" dwójce" zamieszka ten następnym lokatorom stawia WÓDKĘ = bo ja może za doooobry rok! Pozdrawiam

Jeśli nie zniechęciło Cię podejście hossy to podawania fałszywych/nie realnych wiadomości o terminie odbioru to zapraszam sąsiada :)
Podobno początek lutego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Budynek nr 1 czy ktos sie orientowal kiedy maja ruszyc odbiory mieszkan?

hola hola:) dostałaś maila o gotowości? na kiedy? co gdzie jak?.... ja nic jeszcze nie otrzymałem;/

Witaj Janusz,

Ciężko już teraz określić jak będzie przebiegać realizacja budowy kolejnych budynków na "Bulwarach" , mają już za sobą pierwsze koty za płoty, ale to nie wyklucza że teraz już będzie z górki...
Oczywiście że akt notarialny jasno określa stawkę za każdy dzień zwłoki wydania lokalu, myślę że każdy z nas wystąpi o to do Hossy, musimy jednak poczekać do terminu wydania lokalu. Wtedy będzie znana kwota ( ilość dni spóźnienia).

Jak zobaczyłam wczoraj maila o gotowości, to popłakałam się...ze szczęścia :)

Miłego Dnia Sąsiedzi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Emilia
2018-01-18 18:29:19
Wkoncu się doczekalismy=) dostaliście meile potwierdzające gotowość odbioru?=)
Witam Was wszystkich! Czytam wszystkie Wasze komentarze z tą nową inwestycją i chciałbym do Was dołączyć na budynku nr 12= 13.Jestem przed podpisaniem umowy ale w tej sytuacji zaczynam się wahać z zakupem mieszkania w Hossie.Może dalsze etapy już polecą szybciej bo jak mówi przysłowie '' pierwsze śliwki robaczywki ".Jestem ciekawy czy będzie ze strony Hossy jakiś zwrot kasy dla Was za nie dotrzymanie terminu oddania.Dajcie znać.Powodzenia

Wkoncu się doczekalismy=) dostaliście meile potwierdzające gotowość odbioru?=)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy Hossa podala jakies wiazace terminy w koncu? Czy trzeba z prawnikiem do nich sie zglosic?

Na stronie hossy są zdjęcia ze stycznia ...

Jeśli według wypowiedzi wyżej, pierwszy etap miał 2 miesiące opóźnienia to wątpię, że inne nie będą miały. Jedno pociąga drugie.

15 stycznia jest .. wróć był.. budynek nr 1

A to ciekawe, bo ja mam co innego w umowie :)

W takim razie zgodnie z terminem. Bo planowany termin odbioru to 15 luty dla budynku 1.

Budynek nr 1 już teraz ma 2 tygodnie opóźnienia- a przynajmniej tak wynika z rozmowy z panią Aleksandrą- opiekunką budynku.
Podobno przekazywanie kluczy ma się zacząć na początku lutego.

Dla waszego pocieszenia obstawiam, że już nie będzie takich opóźnień. Budynek 2 posiada kotłownie oraz lokale komercyjne (czego nie posiadają inne budynki) + dochodzi infrastruktura w koło budowy. Inne budynki na bank będą wymagały mniejszych nakładów.
Trzymam kciuki żeby wam szybciej to poszło:)
do góry