Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Więc wygląda na to że wszystkie, nawet jeszcze nie zaczęte budynki będą miały opóźnienie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc, a dochodzicie roszczen za zwloke od Hossy? Jesli tak to jakie macie stawki w Waszych umowach?

Ciekawe na ile wiarygodne?

Info z dzis- do konca tygodnia mamy dostac meile z gotowocia i od poniedziałku maja ruszac odbiory...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej, daj znac prosze jak dostaniesz jakies informacje. Ja np woze w bagazniku pralke o 3dni :)

Ja w kawalerce 25 m przetrzymuje nowa lodowke,zmywarke, piekarnik,pralkei płyt indukcyjna=D niestety człowiek się polu sól na przedświąteczne promocje I obiecanki ze przed świętami mieszkanie już będzie,już nie.mówię o wszystkich promocjach które przeszły nam koło nosa w marketach budowlanych... jutro bede po raz kolejny dzwonić do p.Anny, chcociaz czasami mam wrażenie że już mnie zablokowała po odbiera dopiero za 5 razem=D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie,
15 stycznia to równe 2 miesiące opóźnienia o jakim była mowa wcześniej że jest .
Bądźmy dobrej myśli że to już niedługo i jest to prawdziwy termin.

Dobre imię Hossy zostało mocno nadszarpnięte i ta inwestycja będzie długo odbijać im się czkawką .

Tak z ciekawostek, jakie macie atrakcja w związku z obsuwą ? :/
ja ostatnio musiałam zabrać ze sklepu 50m2 podłogi ( 78 paczek) , po 3 miesiącach sklep miał prawo uznać że nie jest przechowalnią i zawiozłam je do dobrej znajomej co mi je przetrzyma, oczywiście będę miała jeszcze kolejną zadymę żeby je jeszcze raz zabrać na Jasień :/

To jakaś kpina.. Pani Ania chyba ma odgórne zalecenie żeby Nam wciskać kit bo faktycznie nie można od Niej uzyskać żadnej wiarygodnej informacji. Ostatni raz współpracuję z Hossą i będę odradzał wszystkim znajomym.
P.S. Info o odbiorach od 15 stycznia mam po wizycie w biurze na Garnizonie w miniony piątek.

Dziś nam powiedziała że 22 stycznia maja ruszac odbiory, oni sami już się plączą w zeznaniach i jednym mówią tak a innym inaczej...

11go stycznia ma być odbiór budowlany i uzyskanie pozwolenie na użytkowanie.
W związku z tym najbliższy realny termin rozpoczęcia wydawania kluczy to 15 stycznia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Według Pani z biura Hossy, opóźnienia siegają dwóch miesięcy na pierwszym etapie. Potwierdzone z info z początku stycznia.

Hej co z odbiorami?? Cos sie ruszylo czy nadal nic???

Super nie mogę sie doczekać az będziemy mogli tam zamieszkać! A propo zamieszkania, wiadomo kiedy rusza w końcu te odbiory?

Wiadomo też że numer 2 to 32 :) Zatem nasz adres to Krzysztofa Komedy 32 :D

Cześć,

Hmm wczoraj wpadłem przejazdem zobaczyć czy droga jest skończona - termin który podałaś wydaje się możliwy (jednak 7 to niedziela)... Chociaż na tablicy informacyjnej jest wielkimi literami podane że termin zakończenia robót to 31.12.2017 więc nie widzę powodu żeby pozwolenie nie mogło zostać wydane np. 3.01 i odbiory ruszą przed świętem 3 Króli :)

Z pewnych wiadomości - w końcu drodze nadano nazwę. Będziemy mieszkać przy ulicy Krzysztofa Komedy (polskiego muzyka jazzowego).

Słuchajcie,info z dzisiaj- podobno mają dostać pozwolenie 7-8 stycznia więc najbardziej realny termin odbiorów druga połowa stycznia, tak powiedziała nasz pani" opiekun" budowy....

Tym, że mieszkania z MDM mimo tego, że również były wykończone w listopadzie mogłby być oddane dopiero w styczniu - pieniądze z MDM były z 2018 więc i odbiory musiały być w 2018. Niczym więcej się nie rożnią.

a czym one się różnią poza tym że są dofinansowane z projektu MDM ? Są wykończone pod klucz ?

Jestem ciekawa jak to będzie z odbiorami mieszkań z mdm.. Oni nam obiecali, że początek stycznia będą odbiory mieszkań z MDM i, że wszystko będzie zorganiozwane w ciągu 3 dni bo te listopadowe już dawno będą oddane, ale z tego co widze to może być z tym ciężko..

mi się wydaje że jakiś podwykonawca dał ciała, wiadomo jak teraz jest ciężko z fachowcami.
do góry