Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zwodzili nas po to aby dać sobie czas, abyśmy nie biadolili im już przy przedodbiorach, bo powiedzmy sobie szczerze...tam był istny plac budowy i jest nadal, praktycznie zerowy na oddanie w terminie, ale trudno żeby na to patrzeć realnym okiem , kiedy to chce się odebrać w końcu swoje 4 kąty.

a to że potraciliśmy ekipy wykończeniowe...itp. , a co ich to obchodzi, oni swoją kasę wzięli a karne odsetki sobie już wliczyli w koszty...straszne :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowi mieszkańcy czekają z niecierpliwością na odbiory. Dzwonimy, piszemy maile i dostajemy co chwilę nowe powody dlaczego lokale nie są oddawane przyszłym lokatorom. Z początku trochę wierzyłem, że może uda się to w tym roku. Obecnie wystarczy przejrzeć galerię zdjęć z grudnia, żeby stwierdzić że Deweloper najzwyczajniej nie wyrobił się z zakończeniem podstawowych robót budowlanych. Teren przy budynku nr 2 to cały czas plac budowy, brak ukończonych nawierzchni jezdni i miejsc postojowych, brak terenów zielonych, wykończeń...i to wszystko w czasie kiedy zima się zbliża i nie wszystko uda się wykonać przy -5 stopni. Będzie super jak dostaniemy mieszkania w lutym i to przy sprzyjających warunkach pogodowych. Opóźnienia to nic strasznego w procesie budowlanym zdarzają się prawie zawsze, tylko po co to zwodzenie klientów i dezinformacja.

Również czekam na odbiór mieszkania w budynku numer 2. Hossa ewidentnie coś kręci z terminami. 2 tygosnie temu zostalam poinformowana ze czekaja na odbior przez strazaka mial byc 11.12 i jeszcze przed swietami bedzie odbior.Tydzień temu Pani inżynier powiedziała że została odebrana windą przez UDT a na strażaka dalej czekają, przed świętami nie zdążą A pomiędzy świętami A sylwestrem nie pracują, odbiory Na początku stycznia..szkoda że nie poinformowali o jakichkolwiek opoznieniach na wizytach przesdobirowych. Umówione ekipa do wykończenia, stolarz itp i teraz wszystko poszło w cholerę. Ewidentnie coś musieli pójść konkretnie nie tak skoro odbiór opóźnia się z tak dlugo
O kurcze to niedobrze... ja mam mieszkanie w budynku nr 1 ale jak na 2-ce opoznienia to tam pewnie tez

w budynku 2 niestety;/ No to ładnie ciekawe kiedy pozwolenia się doczekają i dlaczego go jeszcze nie uzyskali;/

Ale w którym budynku ? 1 czy 2 ?

Wczoraj się doczekałam odpowiedzi od Hossy...

"Witam,

Uprzejmie informuje, iż na chwilę obecną nie mamy jeszcze pozwolenia na użytkowanie. Nie jestem również w stanie powiedzieć Pani kiedy dokładnie pozwolenie otrzymamy, a tym samym rozpoczniemy przekazywanie mieszkań."

zatem jakie mieszkania oni chcą oddać przed świętami ? bo to dotyczy mieszkań budynku nr 2, który miał zostać oddany w listopadzie.

W poniedziałek byliśmy w mieszkaniu na inwestycji i Pani powiedziała, że mają "lekkie" opóźnienia i mają nadzieję, że przed świętami oddadzą większość mieszkań, pytanie czy im wierzyć?

mi również słowem nie wspomnieli że może być jakiś przestój...
właśnie sprawdzam ile dziennie kosztuje ich ten przestój, może to mi poprawi humor...
Witam. Również czekam na wiadomość z Hossy na temat odbioru mieszkania w budynku nr 2. To już 3 tygodnie opóźnienia i brak informacji od Dewelopera ile to jeszcze może potrwać. Dziwne bo na pierwszym spotkaniu w budynku były zapewnienia, że termin będzie dochowany, mimo mojego sceptycyzmu patrząc na postęp robót.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry