Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Bulwary Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

11go stycznia ma być odbiór budowlany i uzyskanie pozwolenie na użytkowanie.
W związku z tym najbliższy realny termin rozpoczęcia wydawania kluczy to 15 stycznia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziś nam powiedziała że 22 stycznia maja ruszac odbiory, oni sami już się plączą w zeznaniach i jednym mówią tak a innym inaczej...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jakaś kpina.. Pani Ania chyba ma odgórne zalecenie żeby Nam wciskać kit bo faktycznie nie można od Niej uzyskać żadnej wiarygodnej informacji. Ostatni raz współpracuję z Hossą i będę odradzał wszystkim znajomym.
P.S. Info o odbiorach od 15 stycznia mam po wizycie w biurze na Garnizonie w miniony piątek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie,
15 stycznia to równe 2 miesiące opóźnienia o jakim była mowa wcześniej że jest .
Bądźmy dobrej myśli że to już niedługo i jest to prawdziwy termin.

Dobre imię Hossy zostało mocno nadszarpnięte i ta inwestycja będzie długo odbijać im się czkawką .

Tak z ciekawostek, jakie macie atrakcja w związku z obsuwą ? :/
ja ostatnio musiałam zabrać ze sklepu 50m2 podłogi ( 78 paczek) , po 3 miesiącach sklep miał prawo uznać że nie jest przechowalnią i zawiozłam je do dobrej znajomej co mi je przetrzyma, oczywiście będę miała jeszcze kolejną zadymę żeby je jeszcze raz zabrać na Jasień :/

Ja w kawalerce 25 m przetrzymuje nowa lodowke,zmywarke, piekarnik,pralkei płyt indukcyjna=D niestety człowiek się polu sól na przedświąteczne promocje I obiecanki ze przed świętami mieszkanie już będzie,już nie.mówię o wszystkich promocjach które przeszły nam koło nosa w marketach budowlanych... jutro bede po raz kolejny dzwonić do p.Anny, chcociaz czasami mam wrażenie że już mnie zablokowała po odbiera dopiero za 5 razem=D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, daj znac prosze jak dostaniesz jakies informacje. Ja np woze w bagazniku pralke o 3dni :)

Info z dzis- do konca tygodnia mamy dostac meile z gotowocia i od poniedziałku maja ruszac odbiory...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe na ile wiarygodne?

Czesc, a dochodzicie roszczen za zwloke od Hossy? Jesli tak to jakie macie stawki w Waszych umowach?

Więc wygląda na to że wszystkie, nawet jeszcze nie zaczęte budynki będą miały opóźnienie

Dla waszego pocieszenia obstawiam, że już nie będzie takich opóźnień. Budynek 2 posiada kotłownie oraz lokale komercyjne (czego nie posiadają inne budynki) + dochodzi infrastruktura w koło budowy. Inne budynki na bank będą wymagały mniejszych nakładów.
Trzymam kciuki żeby wam szybciej to poszło:)

Budynek nr 1 już teraz ma 2 tygodnie opóźnienia- a przynajmniej tak wynika z rozmowy z panią Aleksandrą- opiekunką budynku.
Podobno przekazywanie kluczy ma się zacząć na początku lutego.

W takim razie zgodnie z terminem. Bo planowany termin odbioru to 15 luty dla budynku 1.

A to ciekawe, bo ja mam co innego w umowie :)

15 stycznia jest .. wróć był.. budynek nr 1

Jeśli według wypowiedzi wyżej, pierwszy etap miał 2 miesiące opóźnienia to wątpię, że inne nie będą miały. Jedno pociąga drugie.

Na stronie hossy są zdjęcia ze stycznia ...

Czy Hossa podala jakies wiazace terminy w koncu? Czy trzeba z prawnikiem do nich sie zglosic?

Wkoncu się doczekalismy=) dostaliście meile potwierdzające gotowość odbioru?=)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Emilia
2018-01-18 18:29:19
Wkoncu się doczekalismy=) dostaliście meile potwierdzające gotowość odbioru?=)
Witam Was wszystkich! Czytam wszystkie Wasze komentarze z tą nową inwestycją i chciałbym do Was dołączyć na budynku nr 12= 13.Jestem przed podpisaniem umowy ale w tej sytuacji zaczynam się wahać z zakupem mieszkania w Hossie.Może dalsze etapy już polecą szybciej bo jak mówi przysłowie '' pierwsze śliwki robaczywki ".Jestem ciekawy czy będzie ze strony Hossy jakiś zwrot kasy dla Was za nie dotrzymanie terminu oddania.Dajcie znać.Powodzenia