Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Bulwary Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Janusz,

Ciężko już teraz określić jak będzie przebiegać realizacja budowy kolejnych budynków na "Bulwarach" , mają już za sobą pierwsze koty za płoty, ale to nie wyklucza że teraz już będzie z górki...
Oczywiście że akt notarialny jasno określa stawkę za każdy dzień zwłoki wydania lokalu, myślę że każdy z nas wystąpi o to do Hossy, musimy jednak poczekać do terminu wydania lokalu. Wtedy będzie znana kwota ( ilość dni spóźnienia).

Jak zobaczyłam wczoraj maila o gotowości, to popłakałam się...ze szczęścia :)

Miłego Dnia Sąsiedzi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hola hola:) dostałaś maila o gotowości? na kiedy? co gdzie jak?.... ja nic jeszcze nie otrzymałem;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Budynek nr 1 czy ktos sie orientowal kiedy maja ruszyc odbiory mieszkan?
Podobno początek lutego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli nie zniechęciło Cię podejście hossy to podawania fałszywych/nie realnych wiadomości o terminie odbioru to zapraszam sąsiada :)

Słuchajcie !!! Dzisiaj byłem na terenie budowy i dowiedziałem się,Tu i Tam (ma sie te chody ! ), że już chyba wczoraj 2 (słownie-DWA ) mieszkania zostały wydane w budynku nr 2.Myślę,że ta informacja Was pocieszy.Proponuję stanąć już w blokach(startowych) i do roboty.Proponuję też konkurs = kto pierwszy w" dwójce" zamieszka ten następnym lokatorom stawia WÓDKĘ = bo ja może za doooobry rok! Pozdrawiam
Też mi tak powiedziano,już nie mogę się doczekać:)

Witam, jesteśmy umówieni na odbiór mieszkania w budynku 2 na najbliższy poniedziałek. Jak Wam się podoba zmiana nazwy ulicy?

dobry wybor z nazwa ulicy podoba mi sie! Napisz jakie wrazenia po odbiorze!

Janusz a pytałeś ile budynki mają opóźnienia?

Pytałem o wszystko.Otóż budynek nr 1 ma minimalny poślizg,pozostałe budynki idą w normie czasowej.Przestawili dźwig do dalszej budowy 13 i 12 budynku i czekają na przyjęcie chyba UDT-u by można było dalej ruszyć dźwig do pracy. Wszystko spowodowane jest odbiorem energii,wodociągów i kanalizy itp. jak zawsze przy pierwszych zgłoszeniach o oddaniu do użytku nowego osiedla.Te firmy się nie spieszą z odbiorami budynków no bo jaki mają w tym interes ? Po czasie rękojmi wszystko przechodzi pod ich obsługę i kontrolę więc wszystko skrupulatnie nitka po nitce aż do kłębka żeby nic nie przegapić a czas za.........la,la,la.Pozdrawiam

Dzisiejsza wizyta na budowie: droga otwarta można podjechać pod bud 1 i 2. Na parterze widać, że mieszkania w środku skończone. brakuje płotów itd. Bud 1 ma nie wszystkie balkony wykończone. Tydzień temu nie można było wjechać, a balkony w bud 1 miały tylko poręcze. Wbrew mojemu sceptycyzmu bud 1 ma szanse na luty.

Jak wrażenia po odbiorze? Dużo uwag miałeś? Z czym był największy problem?
Wczoraj kontaktowałam się z Panią Aleksandrą w sprawie odbiorów mieszkań w budynku nr 1 i prawdopodobny termin to ok połowa lutego :-)
Mi wczoraj powiedziano, że 5-9 lutego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi tez, z tym ze przy zalozeniu ze pozwolenie na uzytkowanie bedzie do 31.01 wydane

Chyba było 0,01%

Jeżeli jesteście jeszcze przed odbiorem to sprawdzajcie dokladnie okna, w naszym mieszkaniu w dwa okna uszkodzone- w jednym poszarpana rama a w drugim rysy na szybie. mam nadzieje ze u was jest wszystko w porzadku, a jezeli jeszcze jestescie przed odbiorem- poswieccie wiecej czasu na dokladne odbiory.teraz czekamy na przewlaszczenie- niestety wg info od hossy ma to trwać kilka miesięcy...

Jaka będzie dalsza procedura ? będzie wymiana tych okien czy dostałaś inną propozycję? Jestem bardzo ciekawy czy dostaniecie jakiś zwrot kasy za opóźnienie odbioru.Byłem kilka dobrych dni temu w 2 c-e na ostatnim piętrze,oglądałem kilka gotowych mieszkań i wizualnie było wszystko ok. ale nie wiem jak w innych lokalach.Dobrze, że o tym piszesz bo wszyscy Ci którzy są już na etapie odbioru powinni się ze wszystkimi tymi spostrzeżeniami podzielić.Pozdro Emilia.

Ja tez jestem już po odbiorze, poza pęknięciem na suficie mój fachowiec niczego się nie dopatrzył, Hossa ten sufit poprawi.
Co do zwrotu, mam napisać krótkiego maila z prośbą o naliczenie kwoty za zwłokę i podać numer konta.

Przewłaszczenie może potrwać kilka miesięcy ???, póki nie mamy aktów notarialnych nie możemy podpisać umowy z Energą na dostawę prądu. Na chwilę obecną będziemy korzystali z prądu Hossy, nie sądzę że będą nam go sponsorowali kilka miesięcy i z aktami będą uwijali się szybko.