Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Bulwary Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, też pytalam o zwrot za zwłokę to Pani Ania tez mi powiedziała żeby napisać krótkiego meila do Pani od rozliczeń która informowała nas o gotowosci, a ona weocila do nas z formularzem na ktorego wypelnienie mamy 14 dni i dostarczenie osobiscie lub wysłanie poczta do hossy. Co do aktu-też zapytałam czemu tak późno i co z energa bo musimy zalozyc liczniki- to dostałam bardzo miła odpowiada że chyba nie czytałam dokladnie umowy deweloprskiej bo mają czas do 15 lipca..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli do lipca prad leci przez hosse?

Nie wiem jak oni to sobie wyobrażają bo w tym momencie każdy mówi co innego, w poniedziałek chce tam pojechać osobiście i z nimi pogadać bo w tym momencie jedyne czego jestem pewna to to ze jakbym teraz miała kupować mieszkanie to grubo bym się zastanawiała czy wplatywac się w umowy z hossa niestety...

Niezle a jak wyglada z woda? To samo?

Janusz jak to oglądałeś kilka gotowych mieszkań? A z jakiej racji kierownictwo budowy wpuszcza obce osoby do czyjegoś lokalu? Od tego mają klucze master, żeby zamknąć wszystkie mieszkania i nikt się po nich nie kręcił...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witaj ~mm ! Bo tak się zwiesz a szkoda, że nie używasz chociaż własnego imienia.To portal,który jest poświęcony konkretnie nam,o nas,o naszym przyszłym osiedlu o tym że kiedyś może będziemy sąsiadami i stworzymy fajną atmosferę mimo początkowych kłopotów z terminami i odbiorami własnych mieszkań na które długo czekamy...... ( to tyle!). Ty może kupując swoje mieszkanie nie miałaś(łeś) takiej możliwości zobaczyć cokolwiek bo nie było jeszcze żadnego budynku czy mieszkania.Każdy deweloper jeśli już ma taką możliwość to nawet sam Ci zaproponuje wizytę w obecności osoby do tego upoważnionej.W umowie deweloperskiej dopóki nie masz odbioru i pełnego przeniesienia własności, nie jesteś jeszcze właścicielem mieszkania.Ja zanim się zdecydowałem byłem na kilku osiedlach i oglądałem takie wzorcowe nazwijmy mieszkanie.P.S. Jeśli zajrzałem może do Twojego to sorry ale wszystko było w normie a ja nic stamtąd nie wyniosłem. W razie czego w drodze rewanżu zapraszam do mojego a co ! Pozdrawiam-Janusz(przepraszam ,że wpisał mi się anonim bo za szybko wcisnąłem ZAPISZ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Janusz po co do mieszkania :) będziemy mieli piękne ławeczki albo wyciągnięty nogi w kierunku potoku i też będzie dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj! O,o,o! To jest bardzo pozytywna podpowiedź i wręcz propozycja.Takich postów proszę więcej bo na tym polega dobra atmosfera między sąsiadami.Co do potoku,to on będzie widoczny w bardzo małym fragmencie przy budynku 14-15 a później już schowany pod ziemią.Ale jezioro ma taką szansę na nowe życie jeśli wszyscy mieszkańcy oto zadbają.Teren dookoła jeziora jest już dawno rozdzielony i sprzedany przez miasto i kupiło go kilku deweloperów więc może to będzie dobry wybór.Pozdrawiam

Witaj! Super,że poszło w tej nazwie w kierunku muzy a nie polityki bo do mnie chyba już nikt by nie przyjechał w odwiedziny! Pozdrawiam
Ostrzegam przed podpisywaniem umowy na wykonczenie mieszkania z firma Perfect Construction! Poczytajcie forum na praca do kitu! Z wlasnego doswiadczenia potwierdzam ze sa nieuczciwi!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Jako przyszli lokatorzy w budynku 15, jestesmy zawiedzeni wspolpraca z Hossa. Pracujemy w tygodniu i nie mamy mozliwosci obejrzenia przykladowego mieszkania w weekend (mimo zapewnien Pani z biura). Czy jest ktos tak mily i pokazalby nam swoje mieszkanie w stanie surowym? Bedziemy bardzo wdzieczni ;)

Hej Kuba,
a jaki metraz Cie interesuje? Ja mam kilka zdjęć, które zrobiłam w celu pokazania mieszkania rodzinie. Jesli nie zrazi Cię trochę wątpliwa jakość, to mogę Ci je przesłać.
Jeśli jesteś zainteresowany, podaj maila :)
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć Kasiu,
Jestem przyszłym mieszkańcem 15tki i będe wdzięczny za przesłanie zdjęć Twojego mieszkania na maila: km.kawkaa@gmail.com
Pozdrawiam :)

Witajcie, my też odebraliśmy tydzień temu mieszkanie. Jak ktoś wcześniej napisał, trzeba uważać na szyby i parapety.Mamy 2 szyby uszkodzone i 1 parapet. Były również pęknięcia na suficie,które wczoraj pracownicy Hossy usunęli. Poza tym Hossa ma usunąć zaciek na elewacji,który pojawił się po raz kolejny (był już raz usuwany). Twierdzą ,że elewacja wybrudziła się, jak ktoś z pracowników czyścił posadzkę na balkonie. Moim zdanie to ściema, bo posadzki na balkonach są brudne, a zaciek zrobił się w tym samym miejscu co poprzednio.
Aga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc Kasiu, w takim razie poprosze: kuballegro89@gmail.com

Witam. Też przymierzam się do zakupu mieszkania. Czy mógłbym prosić również zdjęcia. bluehefner86@wp.pl dziękuję
Niestety dalsze przesuniecie w odbiorach ok. 2 tyg

Witam.Jak wywnioskowałem z Twoich wcześniejszych postów piszesz o budynku nr1 ? Bo w 2-ce chyba już były wszystkie odbiory czy też nie ? Czytając wyżej część ludzi już odebrała chyba co? Tu było chyba ze 2-3mce w plecy.Pozdrawiam

Zaniepokoję was trochę... jako mieszkaniec bud.2 odbieram go 13.02.2017r.... wiem ze do 19.02.2017r. będzie drugi rzut odbiorów w tym budynku, więc w 1 spodziewajcie się info po tym terminie... raczej nie wcześniej

Hej czy ktoś z was wie kiedy musimy zacząć płacić za czynsz?
pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)