Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Bulwary Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Kasiu! Pytałem o to kilka dni temu bezpośrednio w biurze i czynsz naliczany będzie od dnia odbioru mieszkania.Czy będzie to tylko czynsz za mieszkanie czy też z terenem zewnętrznym tego jeszcze nie wiem.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Licząc od dzisiaj, czy połowy lutego?
2 tyg liczac od polowy lutego czyli przy dobrych wiatrach koncowka miesiaca. Ale ja juz troche powatpiewam w to info widzac co dzialo sie na bud nr 2.
Ja dowiedzialan się od hossy, że odbiory w budynku 1 najszybciej rusza 16-19 lutego - z zastrzeżeniem ze to nie jest ostateczny termin

No byłoby kpina żebyśmy płacili za teren zewnętrzny jak póki co nic tam nie ma oprócz budowy, nawet głupiego smietnika..

Dzień dobry właśnie zamierzam kupić mieszkanie na Jasień bulwary ... Cxy mogłabym prosić o opinie co do wykończenia jakości itp... Jakie są drzwi wejściowe do mieszkań czy trzeba dopłacać za parapety itp ..może moglibyście Państwo wrzucić jakieś zdjęcia stanu mieszkań po odbiorach ... Pozdrawiam serdecznie

A możecie mi powiedzieć ile będzie wynosił czynsz?

Między 3-4 zł za metr + media (woda, prąd, ogrzewanie).

Czy jest jeszcze ktoś kto nie zna terminu odbioru mieszkania w bloku nr 2?

Informacja z dzisiaj od p. Aleksandry jest taka, że odbiory w budynku nr 1 ruszą po 19stym lutego

czyli jednym mówią 16-19, a drugim po 19:) Różne info od tej samej osoby. Czyli dalej hossa ściemnia. - Ostrzezenie dla nowych kupujacych.

A skąd mają wiedzieć dokładnie, skoro to tak naprawdę zależy od wielu czynników?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Generalnie racja, tyle ze to nie jest pierwsza budowa...czyli jakies doswiadczenie jest i klientom powinni dawac na biezaco znac dlaczego opoznienie to by nie bylo niepotrzebnych gdyban i zapytac co chwile- moim zdaniem. To ze jest opoznuenie to ok- normalne powiedzmy ale informowanie klientow powinno byc lepsze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

~anonim 91.194.122.* - IP wygląda, że należy do hossy:) bardzo miło witamy. Może powie pan/pani jakie czynniki Wasza firma nie jest w stanie przewidzieć? Ponad 2 miesięczne opóźnienie jest tak trudno przewidzieć (przez dewelopera, który nie buduje pierwszy raz) jeśli gołym okiem w listopadzie widać nie ukończony budynek?

Hej, a macie może jakieś sugestie co wyboru dostawcy prądu? Dostałem dzisiaj maila z informacją, że Operator odebrał przyłącze. Hossa domyślnie wciska nam Energę ale mam z nimi trochę niefajnych doświadczeń... Wymuszają taryfę Premium, dorzucają opłaty handlowe a za wypowiedzenie umowy przed jej końcem sporą karę naliczają. No i cena za kW nie jest szałowa. Ogólnie spodziewajcie się tego co najgorsze z cech które ma większość publicznych firm :) (nie wierzycie - poczytajcie sobie dowolne forum, mnóstwo tam podobnych opinii).
Zagłębiałem się trochę w temat i wiem, że na rachunek za prąd składają się dwie opłaty: sieciowa (tu nie można nic zrobić, Energa jest właścicielem sieci elektroenergetycznej) oraz dystrybucyjna. Ogólnie podpisuje się dwie umowy i tu wkracza Energa ze swoją umową kompleksową (uważajcie na taryfę z końcówką "k", np. G11k). Można więc w Enerdze tylko podpisać umowę sieciową a dystrybutora wybierać jaki się komu podoba tyle że ja nie mam żadnych doświadczeń w takich manewrach. Jakieś podpowiedzi dla miłego sąsiada?

Ja mam odbiór w 1nce we wtorek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nooo w koncu ruszylo

Witam wszystkich sąsiadów :)

Jak już się uporamy z remontami i hossa zadba o teren dookoła naszych budynków, można ruszyć z inicjatywą i zorganizować jakiś sąsiedzki grill nad jeziorkiem :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

O to miło Ola:) zdaj relacje po odbiorze.
A które piętro? zastanawia mnie czy jest jakaś zależność wydawania.
Kiedy dowiedziałaś się o odbiorze?

Witam, a czy w momencie jesli wystapią jakieś elementy do poprawyjak pęknięcie np czy porysowane okno, czy hossa wydaje mimo wszystko klucze a w protokole zobowiązuje się te elementy naprawić czy trzeba czekać, aż wszystko poprawią ?