Widok

Odbiór mieszkań Jasień Bulwary

Jasień Bulwary Jasień Temat dostępny też na forum:
Witam
Termin odbioru mieszkań w budynku nr 2 minął 15 listopada, Hossa nie odpisuje na maila, nie odbiera telefonu. Fachowiec przy przedodbiorze zwrócił mi uwagę że brak gotowej skrzynki z bezpiecznikami na miesiąc przed planowanym odbiorem to mało czasu. Jak widać wiedział co mówi.
Może ktoś wie coś więcej na temat odbioru mieszkań ?
Pozdrawiam
A.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie do poprawy sa stropy na suficie, zarysowana ściana, brak wypełnień przy oknach, regulacja okien i drzwi bo osiadły i najważniejsze kąt w łazience przy wannie - odbiega od normy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My dziś dostaliśmy gotowość do odbioru
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

działa już na luzie, tylko szlag mnie trafia vo jakiś idiota wbił do środka strzałkę podświetlana... i troszkę niszczą robotnicy ściany.. nie szanują nic na klatce... Uczucie ich! To nasz dom i nasza klatka schodowa!
My już dziś po odbiorze. Do poprawy sa sufity bo popękały na łączeniu płyt, jeden parapet bo przy produkcji za mało go wyszlifowali oraz ramy w kilku miejscach były od pianki montażowej (niewielkie i od razu usunięte. Bardzo jestem zadowolona.
Fajnie... Podobnie zdjęcia mieszam na stronie od mało aktualizują.. klatki drzwi okna i widok okolicy i się d,iwje na budowie
A ile bylo opozninia w odbiorze? I w jakim czasie hossa to naprawi?
My odbieraliśmy o czasie
My odbieraliśmy o czasie
My odbieraliśmy o czasie. Pan z którym odbieraliśmy doradził aby nie naciskać na Hossę w sprawie napraw (zwłaszcza kafelki na balkonie) wiadomo teraz z pogodą cieńko i jak robili by teraz to za chwilę by znowu odpadła. Czekamy na pogodę. Co do reszty to chcieliśmy zostawić klucze aby mogli swobodnie naprawić ale odmówili (nie chcą wchodzić do mieszkania gdy są nasze rzeczy a nas nie ma aby nie było niedomówień.)

Kochani mieszkancy bloku nr 32 pisze z ogromna prosba o uczulenie ekip remontowych o to zeby nie robili takiego brzydko napisze SYFU jaki jest na klatce, oraz w hali garazowej. Z tego co mi sie wydaje jest kontener na smieci a czasami jest tak ze w hali jest jeden wielki smietnik. Winda tzn drzwi poobijane ciekawe co bedzie dalej. Super ze kazdy bedzie mial piekne mieszkania ale fajnie by bylo gdyby reszta budynku jakos wygladala.

Popieram!Pilnować ekip. Dbajmy o nasz dom aby jak najdłużej było ładnie i przyjemnie się żyło. Ps. Co z grupą na Facebooku? Jest jakaś?

Komedy 30 ale jeszcze w „budowie“

Witam orientował się ktoś możę na temat możliwośći instalacji internetu? UPC np poki co nie oferuje swoich uslug

UPC nie wiadomo kiedy będzie, Pani administrator mówiła że ciągle dogadują umowę z Hossą i może to potrwać kilka miesięcy...
za to podobno w przyszłym tygodniu będzie można założyć sobie Vectrę :)

Też myślałam o założeniu grupy na Facebook będzie łatwiej się komunikować :)

Zgadzam się co do grupy na Facebooku będzie łatwiej i trochę mniej anonimowo :) co do syfu w hali to jest porażka ... ostatnio byłam z mężem i wszędzie walały się śmieci i kawalki płyt, również uważam ze trzeba na to uczulić nasze ekipy. My roznieś mieliśmy problem z parkowaniem w hali .. już drugi raz ktoś zajął nam nasze miejsce. Uważam ze to jest szczyt hamstwa wjeżdżać do hali garażowej gdzie wiadomo ze miejsca są wykupione i parkować sobie na czyimś miejscu.

Popieram w 100% jak już musicie zaparkowac to chociaż zostawcie za szyba kartke z numerem telefonu żeby W razie czego móc się skontaktować żeby te miejsce zwolnic--trzeba zachować chcoiaz minimum przyzwoitości.. słuchajcie czy ktoś z was kontaktował.się z administratora.-firma patronat? Dziwią mnie koszty faktur-póki co płacimy za same administrowanie-gdzie są opłaty za czynsz i wode/cieplo itp? Wysłałam.do nich zapytanie ale żadnej odpowiedzi póki co. Słyszałam ze ogolnie Patronat jako amdinistrator nie ma dobrej opinii i i znajomi radzą żeby szybko od nich uciekać bo napoczatku wszystko pięknie i tanio A potem.naliczaja sobie jakieś wyimaginowane koszty, opłaty,odsetki. Hossa ma z nimi chyba jakas umowę bo wszędzie ich wciska.

Do tych co kupowali miejsca w hali na osobnym akcie. Budynek Komedy 30. Czy juz mogliscie wykupic oficjalnie bo mi ostatnio mowiono ze akty jeszcze nie gotowe....

Z tymi garazami,parkingami to masakra 40mieszkań w bloku a 18miejsc gazowych.Ci co nie moga miec garazu to nie wiem gdzie maja parkować??z parkowaniem za kazdym razem to utrapienie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam Wszystkich :) Niedawno odebraliśmy mieszkanie na Komedy 32 i jesteśmy na etapie wykończenia mieszkania. Przeraża nas już obecny wygląd klatki i fakt, że dzisiaj zauważyliśmy, że ktoś prawdopodobnie łomem, rozwalił drzwi wejściowe do klatki:(
Z tego co zdołała wyczytać ktoś założył grupę na facebook-u. Jak nazywa się ta grupa?:) A co do grilla sąsiedzkiego - super pomysł :)