Widok

Oddam tylko w dobre ręce

Społeczność Temat dostępny też na forum:
Oddam tylko w dobre ręce
Witam,
Oddam tylko w dobre ręce 6 miesięczną suczkę doga niemieckiego ( czarna - płaszczowa, z białymi skarpetami).Pies szczepiony i odrobaczany nauczony prostych komend. Musze oddać z powodów zdrowotnych.

Zobacz ogłoszenie »
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zainteresowana.

Jestem zainteresowana Dogiem Niemieckim tylko interesuje mnie jaka ona jest w stosunku do dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te psy nie nadają się dla dzieci, choćby ze względu na gabaryty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

myli się Pani,to że to jest duży pies to nie znaczy,że nie nadaje się do domu z dziećmi..są to łagodne psy,które lubią dzieci,czy to małe czy starsze..jedyny minus takiego pieska to to,że są niezwykle delikatne. Wystarczy niewłaściwa dieta i pies może dostać skrętu żołądka, ponadto dogi niemieckie nie żyją długo,jeśli pies przeżyje do 7lat,to można to nazwać cudem..ale jeśli chodzi o inteligencję,są to najmądrzejsze zwierzęta wśród psów,potrafią bardzo zżyć się z właścicielem,do tego stopnia,że są w stanie wyczuć,gdy coś jest z 'panem' nie tak..
marzę o takim piesku,ale wiem,że opieka nad nim to nie zabawa i najgłupsza rzecz,może spowodować,że pies zachoruje..

do oddającego-może by Pan oddał psa komuś,kto zna się na hodowli doga niemieckiego,bo myślę,że tylko osoba,która ma już dłuższy kontakt z tym czworonogiem jest w stanie zapewnić mu odpowiednią opiekę. Ale to tylko moja sugestia.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

SUNIA JEST U NAS OD LISTOPADA NIGDY NIE OKAZYWAŁA OZNAK AGRESJI, EMANUJE SZCZĘŚCIEM I CHĘCIA ZABAWY. MY CO PRAWDA NIE MAMY DZIECI ALE PRZY KONTAKTACH W PARKU I PRZEDSZKOLU DLA SZCZENIAKÓW BO DO TAKIEGO ZABIERALISMY JĄ BYŁA BARDZO PRZYJAZNA I ZAINTERESOWANA ZABAWĄ Z DZIECMI. SUNIA JEST BARDZO SPOKOJNA, NAUCZYLISMY JĄ WYTRZYMYWANIA OKOŁO 8H BEZ SIUSIANIA, NIE ZAŁATWIA SIĘ W DOMU, NIE BRUDZI, PRZYZWYCZAJONA DO SPANIA W PRZEDPOKOJU NA SWOJEJ PODUSZCE, UWIELBIA PRZEBYWAC Z DOMOWNIKAMI CZY TO W DOMU PRZY KANAPIECZY W AUCIE (OD MAŁEGO WOŻONA SAMOCHODEM , IDELANE MIEJSCE NA DRZEMKE)
BARDZO JESTEŚY DO NIEJ PRZYWIĄZANI ALE NIESTETY SILNA ALERGIA U JEDNEGO Z NAS NIE POZWALA NAM JEJ ZATRZYMAC :((((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

MAMY ZNAJOMYCH KTÓRZY MAJA 2 DOGI I SYNKA 4 LETNIEGO KTÓRY OD MAŁEGO PRZYBYWA Z PSAMI I SĄ JEGO NAJLEPSZYMI KOMPANAMI DO ZABAWY
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takich przypadkach psa się zwraca hodowcy, który dokłada starań żeby mu znaleźć nowych właścicieli i dom. Zresztą taki zapis jest w każdej standardowej umowie K-S. No chyba, że nie jest to dog niemiecki, tylko pies w typie doga.

Proponuję dać ogłoszenie na molosy.pl na forum DN: http://www.forum.molosy.pl/forumdisplay.php?f=91
i na portalu Dogi adopcje: http://www.dogi-adopcje.pl/index.php

Odradzam branie DN jako pierwszego psa w życiu. Poza tym, jak napisał mądrala, DN są psami bardzo specyficznymi i kosztownymi w utrzymaniu, nie wspominając o ewentualnym leczeniu.

Trzymam kciuki za szybkie znalezienie dobrych właścicieli i szczęśliwego nowego domu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteśmy bardzo zainteresowani, prosimy o przeczytanie maila.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4