Widok

Odetta Park

Odetta Park Temat dostępny też na forum:
Odetta Park powstaje blisko Śródmieścia Gdańska. Szybko można dojechać stąd także do Wrzeszcza oraz wyjechać na trójmiejską obwodnicę, a to zapewnia komunikację z całym Trójmiastem i łatwy wyjazd na autostradę. W okolicy inwestycji znajduje się pełna infrastruktura: centrum handlowe, sklepy, restauracje, a także szkoły, przedszkola i obiekty usługowe.

Inwestycja powstaje w dwóch etapach na ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 64

W takim razie Panie nie-Grzegorzu, nie-Krzysztofie, czy też może Pani nie-Anno bądź Iwono. Jeśli jest Pan/i (rzekomo, bo wszyscy wiemy, że nie :-) osobą postronną, to skąd zna Pan /i te wszystkie szczegóły? Nie mamy problemu z rozmową z kimkolwiek, nie musimy się ukrywać, bo też nie mamy nic do ukrycia. Bardzo ubolewamy, że nie można wstawiać tu chociażby zdjęć, łatwo byłoby zakończyć w ten sposób bezsensowną dyskusję o pewnych oczywistych sprawach :-) I z całym szacunkiem, nie widzimy sensu wstawiania tu dokumentów, wystarczy, że opisaliśmy publicznie naszą sytuację, a to spowodowało jak widać duży odzew. To Państwa boli, wiadomo.
popieram tę opinię 101 nie zgadzam się z tą opinią 3

Większość rzeczy jest ok? Tego nawet nie skomentuje, proszę się dalej nie ośmieszać. Nie czuje Pan żenady wypisując takie farmazony? W domach za milion większość jest ok? Brawa.
popieram tę opinię 112 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę, że chce Pan dyskutować, dobrze, wobec tego podyskutujmy. Czyli wg Pana wystarczy, że budynek stoi? Li i jedynie? To ciekawe podejście, zwłaszcza w przypadku, jak to firma Moderhouse określała, prestiżowej inwestycji (tu należałoby koniecznie podkreślić cudzysłów, nie wyświetla się on w komentarzach). Nikogo nie powinno interesować i nikogo nie interesuje, że tzw. normą (ponownie cudzysłów) u deweloperów jest opóźnienie. Jedni mają rok, inni 18 miesięcy, a niektórzy nawet lata ale co z tego? Czy naprawdę klienci muszą wysłuchiwać takich tanich tekstów...że inni coś tam? Wiedza kierownika budowy? No cóż w to się też lepiej nie zagłębiajmy, byłaby to długa opowieść. Czyli sam Pan przyznaje, że budynki mają WADY? Wspaniale, że w końcu jest to dla Pana oczywiste, że to nawet nie są usterki, a właśnie wady (polecam poczytać jaka różnica..albo zapytać kierownika budowy :). No i muszę kolejny raz Pana zmartwić - mieszkańcy niestety tak nie twierdzą i nie są zadowoleni, że woda kapie im wciąż na głowy, gratuluję nieustającego dobrego samopoczucia i przekonania o własnej nieomylności.
popieram tę opinię 117 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale ja nie jestem żadnym Panem ani tym bardziej Grzegorzem czy Krzysztofem xD Nie mam nic z nimi wspólnego.
Z tego co wiem to domy wykańcza 5 rodzin tylko 1 nadal nie.

Jeśli nie macie nic do ukrycia to dlaczego ukrywacie swoje nazwisko?
Jeśli sprawa jest w sądzie to kto kogo pozwał i na podstawie którego artykułu jakiego kodeksu? Kiedy rozprawa?
Jeśli inwestycja miała się zakończyć wtedy to dlaczego nie upublicznicie skanów np umowy deweloperskiej w której to napisano?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 106

Opóźnienia się zdarzają na wszystkich inwestycjach w Gdańsku, u jednego z deweloperów nawet 18 miesięcy. Nie wiem jakiej wiedzy brakuje deweloperowi, ale to kierownik budowy musi ją mieć, a nie sprzedawcy ;) a skoro budynki stoją i nie mają żadnych większych wad prócz tarasów, to chyba z wiedzą wszystko było ok. Mieszkańcy mówią, że standard wykończenia jest dobry i raczej większość rzeczy jest ok.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 123

Roszczeniowa para to taka, która chciała zamieszkać w terminie w domu bez wad i usterek? To ciekawe stwierdzenie, rozumiem, że deweloper może wykazać się brakiem elementarnej wiedzy budowlanej, zbudować byle co z rocznym opóźnieniem, a klienci, którzy się z tym nie zgadzają są roszczeniowi? Życzę powodzenia na dalszej drodze zawodowej jeśli Pan traktuje ludzi i klientów jak zło konieczne, brawo. A sąsiedzi to narzekają na dewelopera, a nie na nas, proszę nie ściemniać.
popieram tę opinię 120 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nikt się nie ukrywa, sam Pan stwierdził, że wszyscy wiedzą co to za para (a teraz to już nawet trójka, tyle czasu minęło :) ). Tak się składa, że my nie mamy NIC do ukrycia, więc nie musimy ukrywać tożsamości, jedynie Pan panie Grzegorzu (czy też Krzysztofie?) pisze tu jakieś bzdurne komentarze, że jako jedyni mamy problem. Powtórzę wobec tego - dlaczego zamieszkane są 3 z 6 domów, a ponadto na inwestycji, która miała zakończyć się we wrześniu 2019 (!) nadal prowadzone są prace budowlane? Nieprawdą jest również, że nikt nie zdecydował się pozwać dewelopera, po co kłamać?
Btw - jak tam szczelność tarasików po dzisiejszej ulewie? :)
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie wiem czy jakiś Grzegorz tutaj coś komentował, ale to nie ja :-)
Gdyby cokolwiek z tego co piszesz było prawdą, to wszyscy już dawno by tego złego dewelopera pozwali do sądu, a tymczasem nikt się na taki krok nie zdecydował. Nawet ta para, która najgłośniej krzyczy woli ukrywać się pod pseudonimami i fałszywymi kontami zamiast podpisać się imieniem i nazwiskiem - ciekawe czemu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 105

Bzdury, gdyby tak było to nikt by tam nie zamieszkał a tymczasem tylko jeden dom stoi pusty tej wspomnianej roszczeniowej pary, na którą narzekali sąsiedzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 120

Bez tytułu

Ciekawy komentarz się pojawił ,że nikt nie ma pretensji tylko jedna para.A mam pytanie komu spadł podwieszany sufit podczas ulewy?Tak się składa,że też tam byłam i rozmawiałam wszyscy przyznają,że jak pada deszcz to po naprawie tarasów już tylko kąpiele cud!Gratuluję wszystkim dobrego samopoczucia.
popieram tę opinię 152 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ciekawe również, że przy tych domach w trakcie wykończenia (to też śmiech, ponad rok po pierwotnym terminie) oraz tych JUŻ zamieszkanych nadal stoją rusztowania, a wady i usterki nie są skutecznie naprawione (ciekawe czemu). Proszę nie zakłamywać faktów.
popieram tę opinię 104 nie zgadzam się z tą opinią 4

Proszę przestać się kompromitować Panie Grzegorzu, naprawdę...jest to żałosne. Trzeba mieć odwagę cywilną do przyznania się, że wziął się Pan za coś o czym nie ma Pan pojęcia, a przez Pana cierpią ludzie.
popieram tę opinię 105 nie zgadzam się z tą opinią 4

Byłem i rozmawiałem. Piękna okolica, naprawdę chciałem kupić dom w Odetta Park II. Ale niestety oglądając budynki oraz jakość ich wykończenia ostatecznie zrezygnowałem. Rzeczywiście proponuje w słoneczny dzień obejrzeć jak wygląda elewacja w tych budynkach. Podjazdy są niechlujne, każdy pod innym kątem, każdy z innej parafii. Nie wnikając w szczegóły wszystkie powyższe komentarze wydają się być prawdziwe. Szkoda trochę potencjału takiego miejsca....
Jeśli ktoś pisze, że oprócz opóźnień i poprawek tarasów (gdzie ludzie piszą, że lała się i leje nadal woda) ludzie nie mają zastrzeżeń to naprawdę gratuluję dobrego samopoczucia.
popieram tę opinię 111 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy wszystkie te komentarze pisze jedna i ta sama osoba? Na to wygląda, a plusy dają znajomi. Przecież to wszystko jakieś bzdury. Zachęcam zainteresowanych do podejścia na Łabędzia i pogadania z rodzinami, które tam mieszkają. Problem jest tylko z jedną parą - wszyscy wiedzą którą i otwarcie to mówią. Pozostali wykańczają domy lub już się wprowadzili. Oprócz opóźnień w terminie odbioru i poprawki tarasów, większych uwag nie mieli. Wszyscy zgodnie mówią: Mniejsze lub większe usterki zdarzają się na każdej inwestycji, ważne, że deweloper dokonał napraw.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 115

Kuriozum

A nie uważa Pani, że kuriozum jest mówienie o naprawie tarasów w nowych domach? To chyba powinno dać potencjalnym klientom do myślenia.
popieram tę opinię 109 nie zgadzam się z tą opinią 4

To nie wiem kiedy Pani rozmawiała z kilkoma osobami:) I ciekawe z jakiego powodu mieszkają tam tylko 3 rodziny?
Am projekt ma tyle wspólnego, że budowa Initium została rozpoczęta przez Moderhouse, projekt jest wykonywany przez ta sama osobę (którą też miala, czy ma powiązania z Am projekt).
A łatanie tarasów po raz 10, nie ma nic wspólnego z naprawą. Proszę o nie wprowadzanie ludzi w błąd.
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 3

Am projekt nie ma nic wspólnego z pierwszym etapem, zresztą mieszkańcy mówią, że tarasy albo są już naprawione, albo są w trakcie byłam, rozmawiałam z kilkoma osobami, które tam mieszkają.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 111

W takim razie, czy Amprojekt dokona napraw cieknących tarasów i niestarannych elewacji oraz wszystkich innych usterek w domach z I etapu? Czy ktoś wie czy w Amprojekt Prestige są zaagażowani ludzie związani z Moderhouse?
popieram tę opinię 176 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ludzie walczcie o swoje!

To, że nie będzie sukcesu tej inwestycji to było wiadomo od początku, tym bardziej gdy zna się ludzi zamieszanych w prowadzenie jej. Pan G. znany ze swojego charakteru i ogólnie braku wiedzy budowlanej. Do tego nie szanowania ludzi i najlepiej nie płacenia za wykonaną robotę. Mam nadzieję , że ludzie poszkodowani spowodują wszystko by sprawiedliwości stało się zadość.
popieram tę opinię 177 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nikt Pani nie odpisał. Widocznie firma już się zwinęła. Widocznie wystarczy usunąć witrynę w sieci i sprzedać swoją nieudaną inwestycję innej firmie. Policzyć pieniądze i gdzie indziej naciągać innych ludzi.... A co z ludźmi, którzy mieli tam mieszkać? Kto zapłaci za naprawy w ich domach i obejściach?
popieram tę opinię 151 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Ujeścisko

mieszkania na sprzedaż (22 odpowiedzi)

witam jestem zainteresowana kupnem mieszkania i przeglądając ogłoszenia wpadłam na parę...

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Osiedle Wieżycka - Folwark - opinie i oceny (11 odpowiedzi)

Osiedle Wieżycka Folwark powstanie w Gdańsku przy ul. Wieżyckiej. W ramach inwestycji...

do góry