Widok

Odradzam studia na wydziale ETI PG

Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Zdecydowanie odradzam studia na wydziale ETI PG.

Studiowałem zaocznie i są to pieniądze wyrzucone w błoto. Poziom żenująco niski, nie nauczyłem się w pierwszym semestrze totalnie niczego. Prócz ładnie wyglądającego programu studiów nic te studia nie oferują. Zaś sam formalny program studiów nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością:
- tracona jest masa czasu na pierdoły
- wykładowcy się spóźniają
- wykładowcy bywają aroganccy

Kobieta w dziekanacie to już szczyt chamstwa. Z powodu pewnych zaszłości chciała się mnie pozbyć i NIE wydała karty egzaminacyjnej. Nie miałem żadnych zaległości w czesnym ani innych braków formalnych. Powiedziała, że _traktuje_ mnie jak skreślonego. Czyli NIE ma podstaw do skreślenia, nikt nie odważy się skreślić z listy studentów ale będzie mi maksymalnie utrudniać studiowanie.

Odradzam ETI PG, szkoda czasu i pieniędzy. Zaliczyłem cały pierwszy semestr i uciekłem, żeby nie psuć sobie nerwów i gdzie indziej nauczyć się czegoś konkretnego.

pzdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlatego studia trwają trzy i pół roku;P A ty chyba po pierwszym semestrze chciałeś być inżynierem...
image image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To normalne, że na pierwszym semestrze uczelnia nie uczy niczego? Może studia powinna zaczynać od któregoś z kolejnych semestrów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie że nie uczy niczego;P Uczy podstaw, które przewijają się przez wszystkie kolejne semestry. Jakiej politechniki byś nie wybrał, zawsze tak jest. Typowe przedmioty kierunkowe masz dopiero od trzeciego, najszybciej drugiego semestru. Rzecz w tym, żebyś jako inżynier nie był tylko odtwórczy, ale ROZUMIAŁ czego się uczysz na przedmiotach kierunkowych. A bez podstaw matematyki, fizyki, programowania nie masz szans tego zrozumieć.
Poza tym, nie da się ukryć, że to też pewien odsiew dla ludzi, którzy dostali się na studia przypadkiem, w końcu na polibudę nie ma zbyt wysokich progów.
image image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja Ci powiem że dopiero teraz widzę sens traceniu czasu na pierdoły.
Pierwsze semestr był łatwy, na drugim zaczął się już materiał uczelni wyższej, a na 3cim i 4tym semestrze zauważyłem że wszystko to co dotychczas się nauczyłem jest niezbędne do zaliczenia przedmiotów. Jestem studentem pg wydziału chemicznego. Bez fizyki, chemii i matematyki, chemia fizyczna była by katorgą. A tak nie wydaje się być tak trudna jak ją malują ;]

pozdrawiam :] i życzę wytrwałości
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Nauka

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...

Kurs komputerowy ( podstawowy) gdzie? (9 odpowiedzi)

Umiem wł i wył , pobuszuje w necie i tyle Dostałam propozycje pracy i musze szybko ogarnąć MS...

GASP (5 odpowiedzi)

Czy ktoś się orientuję ile wynosi obecnie czesne w Gdańskiej Autonomicznej Szkole Podstawowej ?...

do góry